ford focus 1.6 tdci 66kw
ford focus 1.6 tdci 66kw
Ima li neko na forumu focusa mk2 sa 66kw ( 90 konja ) 1.6 tdci motorom ili zna neko nešto o tim motorima. Čuo sam svašta, od pohvala do toga da je za izbegavati.
Re: ford focus 1.6 tdci 66kw
Ja ih dosta izvozao, sto u focusima, sto u C-maxu
Odlican, spor
izdrzljiv
Ima nekoliko stvari koje moraju da se postuju, i nema problema
Redovni servis je kljucan
Odlican, spor

Ima nekoliko stvari koje moraju da se postuju, i nema problema
Redovni servis je kljucan
Koje su te stvari da se ispoštuju? Osim redovnog servisa naravno...
Kolko znam treba čistiti sito kartera.
Ima ga drugar, prešao 120k km bez problema do sad. Jedino ima malo ulja na crevu od interkulera al mu u servisu kažu da je to ok. Auto solidno povlači u tom nekom rangu 90 konja i dobar je za put.
Ima ga drugar, prešao 120k km bez problema do sad. Jedino ima malo ulja na crevu od interkulera al mu u servisu kažu da je to ok. Auto solidno povlači u tom nekom rangu 90 konja i dobar je za put.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Imam ja taj motor...treba samo redovno menjati ulje na 10000 i u tom slucaju je nema problema da sitom i traje dugo.
Karakteristicno je da mu na cca 150 -180 kkm odlazi tj puca kutija termostata i remenica radilice dobija luft p se menja ...ovo se desava bukvalno svima.Nema izrazen problem sa plivajucim bar do 250 kkm kao ni sa diznama
Motor za svaku preporuku .
neXus
Karakteristicno je da mu na cca 150 -180 kkm odlazi tj puca kutija termostata i remenica radilice dobija luft p se menja ...ovo se desava bukvalno svima.Nema izrazen problem sa plivajucim bar do 250 kkm kao ni sa diznama
Motor za svaku preporuku .
neXus
A koliko je troška sa tom kutijom ? Ovaj koji gledam ima 125kkm i od prvog vlasnika je, trebao bi da radi neko vreme, znači biče radno magarče, ali uz redovite servise naravno.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=788 ... 20Ambiente
Ovog gledam....komentari?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=788 ... 20Ambiente
Ovog gledam....komentari?
Cek zar ti nemas mazdu sa tim motorom?
Ako ti treba radna mazga, mislim da ima i bolje varijante, bez tih "sitnih" bolesti, koje ako se ne paze mogu skupo da kostaju. Meni je poznat taj motor, doduse u izvedbi sa 110ks, i mogu ti reci da zna da izbije dosta novaca iz dzepe, nekim "bezveznim" kvarovima. Pumpa, dizne, turbina, dpf, ... sve sam to proziveo u tudjoj kozi
Ako ti treba radna mazga, mislim da ima i bolje varijante, bez tih "sitnih" bolesti, koje ako se ne paze mogu skupo da kostaju. Meni je poznat taj motor, doduse u izvedbi sa 110ks, i mogu ti reci da zna da izbije dosta novaca iz dzepe, nekim "bezveznim" kvarovima. Pumpa, dizne, turbina, dpf, ... sve sam to proziveo u tudjoj kozi

Mazda ima noviju variantu tog motora ali malo je prenovo to da se kvari
. I ja sam čuo dosta slaboga o 109 konjskoj verziji, a istovremeno poznajem dosta ljudi koji imaju taj motor i nemaju ama baš nikakvih problema..
Za te pare nekako i ne dobijem ništa pametno a da je dizel, to je obavezno. Inače je svaki predlog dobrodošao.

Za te pare nekako i ne dobijem ništa pametno a da je dizel, to je obavezno. Inače je svaki predlog dobrodošao.
Samo taj bazni 1.6 hdi od 66kW uzmi u obzir
Misliš da je sigurniji od jače verzije? To sam i ja čuo sa više strana.
Pa jednostavniji je motor, samim tim manje gluposti moze da se desi
Spasiba
. Videčemo, ako ga uzmem sledi predstavljanje.

Ništa, još uvek ga vozim, ali razmišljam o dizelu. Videt čemo u četvrtak idem još da ga malo pregledamo na dizalici pa da vidimo šta skriva.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Ja sam platio org termostat sa kucistem (a drugacije i ne moze) 50ak eur. Remenica je bila sa zamenom 90 e (koliko je sama ona ne znam) sve u svemu nista posebno skupo . Savitljivo crevo na usisu takodje u nekom trenutku dotraje od vibracija ..org 50 e.
U principu pouzdan a i jefnin motor.
neXus
U principu pouzdan a i jefnin motor.
neXus