Posle 10-tak minuta se vratila struja ali je tada prilikom kontakta za paljenje sve opet palo iako je sve bilo pogaseno.
Naglasavam da su mi kontakti na klemama bili labavi. Menjao sam akumulator pre 2 meseca na ulici bez alata i zaboravio sam da to pricvrstim kako treba.
Zena je uspela da nahvata nekog automehanicara (inace se sve ovo desava u Italiji) koji je prisrafio tj zategao srafove na klemema, prikacio na akumulator starter i upalio od prve normalno.
Na instrument tabli nema nikakve signalizacije kvara kao ni na proveri kompjutera preko pedala.
Znaci deluje da je sve normalno.
U principu sam se sasrao tek naknadno jer bi u slucaju fantomskog gubljenja struje u voznji verovatno na licu mesta zaginuli, danas krecemo nazad i vozicemo 95% na autoputu, verovatno prosecno 140/150 a povremeno i brze. Na ovim kolima se bez struje sve odmah blokira, volan, kocnice, itd.
Da li ima neka pretpostavka sta se desilo? Da li je moguce da je akumulator bio trenutno ispraznjen od mnogo potrosaca (btw Varta Silver 72Ah, nova)? Da li je los kontakt na klemama mogao da isprazni akumulator? Da li Opel ima neku blokadu struje ako padne napon u bateriji ispod neke vrednosti?

Sve ovo pitam zato sto danas krecemo nazad, 750km je pred nama i bojim se da ce biti paranoje. Inace kola normalno idu, bila su na servisu pred put, nista sto se tice elektrike nije zabelezeno (promenjen 1 grejac dizela i ociscen EGR ventil)....