Zamena Mercedesa za Hondu Civic

Razne informacije u vezi kupovine automobila
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Zamena Mercedesa za Hondu Civic

Post od nenad.fil »

Kao sto sama tema kaze, mozda mi se otvori opcija da menjam merc za hondu civic 1.8 142 ks u sport opremi.

Da li je to adekvatna zamena?

Sa jedne strane, dobijem 4 godine mladji auto, i dosta opreme (taj sport koliko sm video ima i kameru za rikverc izmedju ostalog?)

Sa druge strane, Merc je veci, stabilniji, JACI (170ks i 400 Nm naspram 140 ks i 175Nm) kao i "imidz"

Oba auta imaju za mene adekvatnu opremu: sve podizace sa impulsnom funkcijom, xenone, tempomat, senzore raznih vrsta...

Merc ima i fabricki navi, honda nema ali to bih mogao da prezivim.

Honda ima ispod 100.000 km (60-70) dok merc ima +100k km na Hondinu.

Merc ima vece medjuosovinsko rastojanje, udobniji je, dok je honda verovatno prakticnija u smislu da ima peta vrata, magic seats, zadnju kameru itd...

Merca kako prolazi vreme ocekuju (verovatno) dosta skupi kvarovi (turbina, egr, dizne, protokomer itd itd...) dok sa druge strane Honda benzinac bi trebalo da bude pouzdaniji auto.

Kao sto i sami vidite dok i ako ovo citate naginjem ka Hondi, jer let's face it: dosta mladji, pouzdaniji auto koji mogu da vozim barem jos 4-5 godina bez brige sto za Merc pored sve ljubavi prema brendu to bas i ne mogu reci...

Lomim glavu vec par dana a odgovor mi se sam nekako namece. Ne znam sta da radim, srce vice:" MERCEDES MERCEDES!" dok mozak stalozeno, mirno govori:" Uzmi Hondu i budi dosadan u njenoj pouzdanosti..." (izvinjavam se zbog "igrokaza" ipak je 3 ujutro a ja u gradu slistio 3 Paulanera...)

Predlozi, saveti?
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Zamena mercedesa za hondu civic

Post od Milos »

Pitanje je krajnje jedostavno,a to je koliko ti se daje za odrzavanje dalje.
Gledano sa aspetka starosti,ako mozes menjaj za Hondu pa posle Hondu za neku noviju mecku.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pričamo o novom Civicu (9. generacija) ?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

U principu zamenis za Civic pa sacekas da Civicu malo skoci cena pa opet zamenis za noviji Merc.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako je Merc dobar ne filozofiraj i vozi ga i dalje.

Btw, Merc je dosadniji od Honde, tako da taj aspekt ne treba da te brine.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Vozi mečku i ne filozofiraj :D
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

+1
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Odgovor je tačno na sredini. Nemački dizel Sivik, sa što više crvenih slovaSlika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Civic je dobar auto za porodicu,praktican je kao sto ti kazes,ali opet,u odnosu na C klasu,nekako dosadan i nebitan :)
Kameru za rikverc ,s obzirom da imas Comand aps, stavis za 30e :)
Drugo,ako ti ode turbina na Mercedesu,svaka ti cast :)

Ako hoces da ne razmisljas, i da ti auto ne izvlaci pare iz dzepa, zameni C klasu za Civica.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Smoriće te ta razlika u, kako kažeš, snazi. Pogotovo u nižem rasponu obrtaja, kukaćeš i plakaćeš :mrgreen: Navikao bi se, ali...
Što kaže Laki, uvek možeš da probaš sa 8.gen Civic-om sad je skuplji od Golfa TDI... :mrgreen: Kupiš, probaš voziš pa prodaš i vratiš se Mečki kasnije, taman skupiš parice za noviju i bolju.
Boringly average, but also perfect for school run mums
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Odustao covek, kaze registracija ovo ono... Sad hoce zamenu ali za kes :mrgreen:

Ne znam, ostajem ja pri Mercu ali nekako iznad svega u ovom trenutku cenim POUZDANOST, pogotovo sada kada imam sina od 3 meseca.

Skoro mi je na mecki riknuo neki levi senzor: odem u moj servis, polovan senzor (samo isproban, covek odustao od popravke ) 50 eura. Tek tako.

Pitam ga iz zezanja posto mi je rekao da ima CEO MOTOR od C klase kao moja (otkupio od nekog za delove ili sta vec) posto je dizna, kaze 150 eura POLOVNA.

Mozda ce riknuti, mozda i nece ali nekako... Ne zelim vise da mislim, dao sam vec oko 1000 eura na vanredne popravke, nisu toliki problem ni pare, vec ta neizvesnost, k'o da samo cekam kad ce nesto da rikne jbt. Sutra krenem na more sa zenom i malim detetom i treba da mislim da li ce neki senzor da zaglupi ili da upadne u neki safe mod ili sta god...

Razmisljam da ga stavim na oglase, pre neki dan sam uzeo i nove felne (Heroj style) i sve 4 nove letnje gume pa da vidim gde sam na trzistu.

TROJKE, da u pitanju je BILA 9. generacija.

Kako li se Accord nosi sa 140-150 ks? i njih ima 10-15 kom na oglasima, mogla bi i neka zamena...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Mozda akord, ali dizel.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ja i dalje mislim da se covek zeza... :ludilo:

To ne bi bilo ni sa konja na magarca, nego... jos gore! :mrgreen:

I ko to kaze, gde pise da Honda ne moze da "iznenadi"!!!??? :zbunjen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Što dizel?
Nosi se onako, ok :)

Inače, u redu je ako hoćeš nešto novije da se podmladiš, ali mislim da si se malo isparanoisao u smislu da ti neće ni neka druga kola pružiti značajno veću sigurnost, a sem toga ipak će ti biti razlika kad izađeš iz Merca, al ok ako si na to spreman.
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Ne mogu da uzmem noviji dizel-kosta prilicno, a nemam sad da dodam 5-6k eura.

Ne zezam se uopste, mozda je paranoja ali 6 godina i 160k km je sasvim dovoljan razlog za paranoju...

Spreman sam na to da prelazim "S' konja na magarca" ali jebes ti konja ako mu malo malo stalno nesto fali. Ja sam pomalo picajzla za kola (ne estetski vec funkcionalno) volim da mi na kolima sve radi. SVAKO dugme, svaki sistem ,prekidac, sijalica itd... Nekome taj senzor (koji je samo javio gresku, upalio check engine, odradio system recheck i zatim UGASIO check engine) ne bi uopste smetao, ne bi se ni zapitao sta se desilo i zasto, ali eto, volim da budem siguran i da proverim sta je.

Uf kakav rogobatan post, izvinjavam se, pisem "zbrda zdola"
Poslednja izmena od nenad.fil u 30 Apr 2014, 12:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori