Jesmo. Bax se verovatno malo smorio sa totalnim početnikom, ali sam ja super zadovoljan postignutim. Bilo je svega, od muke i problema, padanja i svega što je sastavni deo učenja, do sjajnih momenata kad samo osetio draž skijanja i poželeo da ponovo stanem na skije, prvom prilikom.
Dobar je Trojke, ima veliku volju i zelju.
Dosta se padalo, ali je i napredak bio veliki.
Ja nisam instruktor, pa verovatno i to dodatno usporava napredak, ali smo bili u stanju da se popnemo na vrh i spustimo par puta, sto je i vise nego uspeh za 2 dana....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Za nekoga ko nikad nije stao na skije stvarno je i više nego uspeh.
Trojke, ako imaš volje i želje da budeš skijaš moj ti je najdobronamerniji savet uzmi instruktora jer se na početku gradi tehnika. Kad jednom naučiš divlje da skijaš posle je mnogo teže ispraviti krivu drinu i naučiti tehniku. Pričam iz ličnog iskustva.
Sumnjam da ću ove sezone još jednom stati na skije, ali već sledeće obavezno. Fora je da već sad imam u glavi šta treba da radim i kako da se poboljšam, samo je potrebno mnogo više vremena i treninga. Dva dana svakako nisu dovoljna. Moj zet je skijaš i profesor fizičkog, tako da uči decu pa ću od njega pokupiti neke savete.
Sticajem srecnih okolnosti, iskoro sam jos jedan skijaski dan, pa skijao na Mariborskom Pohorju.
Sta reci, cene su paprene, oko 30 evra me je izaslo 2h sata.
Staze su sasvim dobre, ali je sve jako nisko, oko 1050 metara je bio vrh.
Drugi vrh na 1300m, je bio dostupan busom, sto me je mrzelo da probam.
Moglo je lepo dase pegla do 10:30, kad sam se spakovao...
BTW ono sto je jos bolje je setnaj do vrha koja traje nekih 1,5 h, i pravo je uzivanje, uvek mi je zao sto Avala nije visa.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.