Mali gadzet, head-up displej, preko kog se mogu citati poruke, obaviti pozivi i sl.
Cena bi sa postarinom trebala da bude 300-350 dolara ako se pre-orderuje ili 500-550 dolara u kasnijim porudzbinama.
Kako Vam se cini? Sta ima kod nas od tih gedzeta koji obavljaju bar tri stvari: navigaciju, sms i pozive.
Pa to ima Android telefon, head up prikaz na staklu sa upravljanjem glasovnim komandama.
Nisam probao ali vidim da u fonu ima ta opcija da se aktivira.
Nema na fonu to sa gestikulacijom, ili bar je ne umem da nadjem, mada ne znam bas ni cemu bi sluzilo kada moze glasom da se pozove, odgovori, okine fotka i ko zna sta jos mozda moze da se zada.
Za taj head up fazon sam gledao test na nemackoj TV nekih 10tak tih uredjaja i telefona, i nijedan nije prosao test za pozitivnu ocenu tokom dana. Neki su imali neku plasticnu "foliju" kao ogledalo koje se nalepi na staklo ispred ali nije bas pomoglo.
Nocu su vecina bili ok.
Naveli su da tokom izrade samog stakla treba da se u sendvic ubaci taj reflektujuci sloj, tako je valjda na fabrickim uredjajima.
Mislim da sada i Saint Gobain nudi zamenske soferke sa tom reflektujucom ugradjenom folijom ili sta je vec kao posebni model uz doplatu.
Lepo, fino i zabavno, vrlo ograniceno upotrebljivo. Sacekacu da ovakve stvari udju u fabricku ugradnju, svi eksperimenti ove vrste su mi se pokazali neprakticni.
koliko god prakticno i jednsotavno izgledalo, po meni, ovo je jos daleko od pravog proizvoda... voleo bih da imam ovo vec danas u svom autu ali mi ovo trenutno izgleda kao dobar nacin da bacim 300-500 usd
E, to je tacno, i to mi se potvrdilo na putu ovog leta na vise zajebanih krivina.
Nakon mnogo eksperimentisanja i proucavanja sta sve ima, apsolutno sam resen da od Samsunga S2 pravim dedicated uredjaj za kola, tj. navigacija-snimanje puta-obd parametri-alarm plus sta god mi padne na pamet