Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?

Post od Dare4x4 »

Zdravo.
Zamolio bih vlasnike Ceed-a druge generacije da napišu svoja iskustva sa tim vozilom. Postoji mogućnost da se u nekoj bližoj budućnosti odlučim da kupim novi auto, a Ceed mi je nekako u najužem izboru.
Prekjuče sam išao do salona i razgledao. Imaju sad neku akciju (mada oni uvek imaju nešto). Mene je zanimao Dynamic paket opreme i oni su mi ponudili cenu od 12800€ za beli. Doplata za metalik je 370€. Motor bi bio 1,4 benzinac. Imali su na lageru jedan Pro Ceed sa tim motorom i paketom urban, koji je nešto slabiji nego dynamic. Dali su mi jedan krug po okolnim ulicama, da bi mi pokazali koliko je auto tih. I zaista jeste. Motor se ne čuje. Ulica je puna rupa i ništa u autu niti krcka niti lupka. Doduše, nov je. Ima samo 8km na brojaču. Nije registrovan, pa nisam mogao ozbiljnije da ga isprobam... Da ne dužim, za njega mi traže 11 000€ sa metalik bojom i urban paketom. E sad, mene od njega odvraća jedna sitnica, a to je: Auto je bio parkiran napolju na jakom suncu i na haubi se primećuju tragovi polir mašine. Prodavac kaže "Auto je nov". Slažem se, ali ipak je polirana hauba, 100% sam siguran.

...

Sasvim slučajno, pre neki dan sam naleteo na cenovnik za Suzuki SX4. I pošto sad imam 4x4 auto, vrlo bi mi prijalo da tako i ostane. Međutim, najveća mana (ako smem da kažem tako) kod tog auta za mene je dupli A stub. Taj detalj mi se ni malo ne sviđa. Ajde ostalo i da se zanemari po pitanju dizajna. Ipak je taj model duže na tržištu itd. Oprema za 4x4 jeftiniji model je poprilično OK. I kao presudno što me odbija od tog vozila je udaljenost servisa od oko 250km od mene.

Dragi drugari,
već prepoznajete cenovni rang do koga mogu da dobacim. Dajte eventualno još neki predlog za auto iz tog segmenta. Vidim da je vozni park članova foruma vrlo šarenolik, pa se zato i uzdam u vaše savete.

E da, gledao sam i Hyundai i30 1,4 benzinac. Slična cena kao za Ceed, ali mi se čini da je oprema nešto slabija, a i dizajn je na strani Kie.

Svaki predlog je dobrodošao. Naročito iskustva sa Ceed-om, održavanjem, garancijom, serviserima i tako to...

Hvala unapred svima
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?

Post od trojanac »

Dobrodošao na forum.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Hvala ;) :masem:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ajmo ovako...
Seed i SX4 su dva potpuno različita automobila. Jedino im je cena nešto što ih gura u isti koš.
Napiši koje su ti potrebe, koiko godišnje prelaziš, dominantno grad ili otvoreno, deca.... uglavnom sve što može da pomogne.

Btw nemoj se plašiti duplog A stuba.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

U zvanicnom cenovniku dinamik je 14500,a tebi nudili dosta nize.U cemu je fora?
U onim dzokerima?Za lager 1000 evra popust+...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ako ides do kie i hjundaia prosetaj do forda i baci pogled na focus 1.6 trend za 13 000(prica se da daju za 12.5 za kes). Kad si vec tu prosetaj i do skode pa vidi oktaviju 1.2 tsi ambiente mada ona je 14.

Sta god da odaberes ni sa jednim neces pogresiti.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Jesu dva potpuno različita automobila, slažem se. Ali cena je presudna pri izboru. Vozim uglavnom kraće relacije. Živim u malom gradu, pa skoro da i ne računam gradsku vožnju. Odlazak do sela je čest, a tamo ima makadama nepun kilometar do kuće. Ništa što leti ne može da savlada putnički auto. Ali navika je navika, povišen klirens i 4x4 mi prijaju, mada nebi puno nedostajali.
Ženu i decu nemam, još uvek :(

Koja je fora sa zvaničnim cenovnikom pojma nemam, ali cene iz njega ne važe.
Trenutno mi se škodina vozila ne dopadaju, pa ih nisam razmatrao. Do Forda sam svraćao. Jedino što mi se tamo koliko toliko sviđa je Fiesta, ali ja bih nešto malo veće. Imaju i B-max koji je dopadljiv ali ona klizna vrata i osustvo B stuba mi se ne sviđaju. Zagledao sam pomalo taj mehanizam i čini mi se da ga nebi bilo lako srediti posle i najmanjeg sudara. Deluje komplikovano. Vrata se kače za prag i za krov, okvir prozora je debeo kao da su blindirana vrata itd. Jednostavno, ne dopada mi se. I oprema je slabija...

Čitao sam puno pohvala za SX4, ali 250km do servisa je meni mnogo. Ne dao bog da mora da ostane zbog bilo koje sitnice, što je moguće kod svakog auta... To i dupli A stub mu uzimam za zlo :) Sviđa mi se kod njega i garancija na lim od čak 12 godina. Kod Kie je valjda 7 godina na ceo auto. Za mehaniku dovoljno, za lim baš i nije...

Voleo bih iz prve ruke da čujem pre svega iskustva sa Ceed-ovima jer je za sad favorit. Mada priznajem da moram još da razlislim da li ću uzimati nov auto, s obzirom da mi sadašnja dva odlično rade uz skoro nikakvo održavanje. Osim toga, spadam u "javni sektor", a znamo šta se sprema od jeseni. Moja plata je i sada među najnižima za fakultetski obrazovane, čisto da ne pomisli neko da imam 100 000... Tako da vremena za odlučivanje će još biti.

I još nešto. Ako se odlučim za nov auto sada, svakako bi on kod mene ostao narednih desetak godina tako da mi pad vrednosti ne znači puno. Nebih ga kupio da ga menjam za godinu ili dve.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Sve je pomalo konfuzno kod tebe :zbunjen:

Ali nema veze :kezo:

Sto se tice direktnih iskustava imas opis mog auta viewtopic.php?f=2&t=332 sve probleme koji su me strefili, ali generalno sam jako zadovoljan autom.
Samo da kazem ni jedan problem nije vezan za motor i sve je reseno u garanciji.
Mana je mozda dostupnost pojedinih delova i cekanje na njih.
Ne znam u kom si gradu, ali proveri "rasprostranjenost" ovlascenih servisa oko tebe.
Govorim zbog toga sto se cene razlikuju od grada do grada i servisa do servisa.

Motor nije preterano zivahan, kod mene je od 90ks, potrosnja po gradu oko 7l po bc

Ako te SX4 mafija ubaci u masinu, gotov si, samo da izaberes boju :kezo:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nov automobil + makadam = recimo Dacia Sandero Stepway.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

blaugrana napisao:Sve je pomalo konfuzno kod tebe :zbunjen:

Ali nema veze :kezo:

Sto se tice direktnih iskustava imas opis mog auta viewtopic.php?f=2&t=332 sve probleme koji su me strefili, ali generalno sam jako zadovoljan autom.
Samo da kazem ni jedan problem nije vezan za motor i sve je reseno u garanciji.
Mana je mozda dostupnost pojedinih delova i cekanje na njih.
Ne znam u kom si gradu, ali proveri "rasprostranjenost" ovlascenih servisa oko tebe.
Govorim zbog toga sto se cene razlikuju od grada do grada i servisa do servisa.

Motor nije preterano zivahan, kod mene je od 90ks, potrosnja po gradu oko 7l po bc

Ako te SX4 mafija ubaci u masinu, gotov si, samo da izaberes boju :kezo:
Tvoj ceed je prve generacije, i dobro je pitanje da li je i ceed druge generacije potpune iste mehanike kao i tvoj i da li moze doci do slicnih problema kao sto si imao sa servom i kvacilom?
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ovo nije cest problem, ali moze da se desi na svim automobilima.
Neka procita nece da skodi ;)
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Priznajem da sam malo u konfuziji. Prvo da raščistim da li uopšte želim nov auto sada. Jer nekako ne osećam onu euforiju kao kada su se kupovala prethodna dva, a bili su iz najniže tada postojeće klase.
blaugrana napisao:
Hvala za link ka temi. Sadašnji 1,4 kažu da ima 100KS.
Geza napisao:Nov automobil + makadam = recimo Dacia Sandero Stepway.
Zimi sandero tu nebi mogao da se probije sigurno, a leti nije uopšte toliko strašno. Čak mi Ceed ne izgleda mnogo nizak. Ne znam koliko se spušta sa npr 3 putnika. Verovatno ne mnogo.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ne znam kako ne bi mogao da se probije, kad je Sandero 207 mm udaljen od puta, a Ceed 140 mm...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Zbog pogona koji nije 4x4, to sam mislio.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Onda Duster.
Odgovori