Škoda Fabija: senzor volana

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
ficha007
Reactions:
Pridružio se: 08 Avg 2013, 09:52
Garaža: Fiat Stilo 1.9 JTD SW 2005

Škoda Fabija: senzor volana

Post od ficha007 »

Poštovani drugari,

Brat mi je pred kupovinom automobila. Škoda Fabija karavan 1.4 benzinac. Od opreme sve što treba, ali je vlasnik sam priznao da ima problem sa zadnjim levim vratima jer je centalna nešto u kvaru, ali je meni više ovaj drugi kvar bitniji - senzor volana. Koliko taj kvar može da košta iz iskustva nekog ko se sa tim sreo?

Koja je cena popravke? Inače je vlasnik naveo da su urađeni svi servisi i kada sam proverio sa majstorom sve što je čovek naveo je tačno do zadnjeg.
Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života.

"Dođu tako vremena kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati" I. Andrić
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Škoda Fabija: senzor volana

Post od Kuzmanovic »

Pa najbolje da zoves neki Skodin servis i da pitas njih za cenu dela i ako hoce da ti daju informaciju da li uzeti polovan senzor sa otpada. Bar Skodi ima na ulicama i otpadima.

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Šta je sa bravom?

TT
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Koje je godiste? Ima li ESP?
Kako znas da je senzor volana problematican?
Korisnikov avatar
ficha007
Reactions:

Post od ficha007 »

Centralna brava na zadnjim desnim vratima ne funkcioniše pa je "premoštena" da se manuelno otvaraju vrata.
E sad u pogledu senzora volana sam vlasnik mi je to rekao. Čitajući o ovome na netu vidim da je to čest kvar. U ovlaštenom servisu rekoše mi da ona ima neka tri senzora i da kvar ide od 200 do 700 eura.

"Dođu tako vremena kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati" I. Andrić
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Bravu može da sredi za 4k din najverovatnije.

TT
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Одг: Škoda Fabija: senzor volana

Post od srdjanyo »

Možda je riknuo mikroprekidač u vozačevoj bravi?Polovan je 50€.
Senzor letve volana može biti dosta velika cifra.

Послато са LG-D373
Korisnikov avatar
ficha007
Reactions:

Post od ficha007 »

Što se tiče vrata, takvu sam i ja informaciju dobio da se može rešiti to za negde 3-5.000 dinara.

E sad ako sam dobro razumeo, postoji senzor letve volana i senzor ugla volana, ali možda i grešim. Meni su rekli da je polovan deo oko 50 eur-a, ali mi je ipak namera da auto oteram ove kod nas kod majstora sa dijagnostikom, a ima ih par solidnih pa da vidimo šta će da mu očita.

Majstor koji ga je održavao potvrdio mi je sinoć da je uradio veliki i mali servis, baš kako mi je vlasnik rekao. Takođe mi je rekao da je radio prednje selene što je i majstor potvrdio. Čak se majstor čudi što ovaj prodaje auto kad mu je dobar, a i sam mi je majstor rekao da je postojao neki problem sa volanom.

Majstor je pri tome proveren čovek koji je meni godinama održavao G2 i kasnije Stila popravlja tako da imam puno povrenje u njega.

Sa druge strane možda je kvar na volanu komplikovaniji i možda treba više da se ulaže pa je čovek presekao i rešio da proda auto...Ko zna, sve je moguće.

[quote="srdjanyo"]Možda je riknuo mikroprekidač u vozačevoj bravi?Polovan je 50€.
Senzor letve volana može biti dosta velika cifra.

Koliko velika? Msm finansijski...

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Senzor letve volana je i na mojoj popravljan,takođe sam video na dijagnostici.Ali nisam pitao prethodnog vlasnika koliko ga je to izašlo.Ja mislim da taj kvar ne može biti skuplji od 200 €,pošto repariranje letve košta od 200€ do 300€,dakle potpuno ispravna letva volana.

Послато са LG-D373
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Nisam siguran da senzor pozicije volana, ima veze sa letvom volana.

Npr. senzor pozicije volana na Puntu je u glavi upravljaca, koja je reda 1000 evra u ovl., dok je sama letva 300nak evra.

Doduse ta glava volana, se van ovlascenog, ne menja, vec se menja samo senzor, koji je reda 200 evra, ali pre dok nije bilo uvoza senzora, palacala se ogromna cifra od 1000 evra..
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
ficha007
Reactions:

Post od ficha007 »

Samo da prijavim da je Škoda kupljena. Pre kupovine bila je na pregledu i dijagnostici. Nigde nema rđe, Auto je prešao 81.570 km, što je dijagnostika potvrdila. Takođe je potvrdila da je problematičan senzor volana na koji je vlasnik ukazivao. Taj nedostatak i centralna zadnjih levih vrata su i jedini nedostaci. Majstor koji je radio veliki i mali servis i koji je obavio pregled i dijagnostiku je moj dobar drugar koji mi je potvrdio da se radio o dosta dobrom automobilu s obzirom na godište.

Oprema je jako dobra za to godište s obzirom da je 2002. godište. Ima grejanje spoljnih retrovizora, ASR, 6 jastuka, grejanje sedišta, el. paket, klimu...Burazer je prezadovoljan, a i ja sam je malo probao i deluje mi jako dobro. Ostalo je da se pazari taj senzor i reši centralna i u zdravlje da se vozi.

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Cestitam!
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Čestitamo.Škoda,simply cleaver!

Послато са LG-D373
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

6 jastuka? Jel mogu slike neke?

TT
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bila je stavka kod fabije bocne vazdusne zavese kao doplata a mozda je za to trziste bio standard u elegance opremi.
Odgovori