Racionalna ili kupovina srcem?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Racionalna ili kupovina srcem?
Pošto imamo već primera na forumu, a biće ih opet i jednih i drugih, šta je vaš izbor?
Ja recimo imam sad dilemu koja mi prolazi kroz glavu već par dana, mada sam odlučio da bude kako srce kaže, ali me i dalje kopka.
Konkretno, mogu u firmi da otkupim C4 1.6HDI prva reg. mart 2010. sa 147.000km na satu, sa urednom servisnom istorijom, dva seta guma itd. Koštao bi me otprilike koliko mogu da dobijem za Civic. Dakle, odlična ponuda.
Racionalno gledajući, dobijam više nego duplo mlađi auto, sa 120.000km manje na satu (mada je moja kilometraža upitna), sa sasvim solidnim 1.6 HDI motorom (mislim da je 90KS), isti segment itd.
Gubim neke stvari na koje sam navikao sa Civicom, ali na sve se čovek navikne.
No međutim, imao sam prilike više puta da vozim C4 i nikad mi nije legao, pisao sam o tome i ovde. C5 je druga priča. Da recimo i dalje vozim Zastavu pa da mi iskoči ovo, snašao bi se za pare i uzeo C4 svestan sav srećan, ali iz Civica mi se ne prelazi jer mi je Civic legao od prvog dana i kupio me nekim stvarima zbog kojih je srce i dalje jače od mozga u ovoj priči.
Ja recimo imam sad dilemu koja mi prolazi kroz glavu već par dana, mada sam odlučio da bude kako srce kaže, ali me i dalje kopka.
Konkretno, mogu u firmi da otkupim C4 1.6HDI prva reg. mart 2010. sa 147.000km na satu, sa urednom servisnom istorijom, dva seta guma itd. Koštao bi me otprilike koliko mogu da dobijem za Civic. Dakle, odlična ponuda.
Racionalno gledajući, dobijam više nego duplo mlađi auto, sa 120.000km manje na satu (mada je moja kilometraža upitna), sa sasvim solidnim 1.6 HDI motorom (mislim da je 90KS), isti segment itd.
Gubim neke stvari na koje sam navikao sa Civicom, ali na sve se čovek navikne.
No međutim, imao sam prilike više puta da vozim C4 i nikad mi nije legao, pisao sam o tome i ovde. C5 je druga priča. Da recimo i dalje vozim Zastavu pa da mi iskoči ovo, snašao bi se za pare i uzeo C4 svestan sav srećan, ali iz Civica mi se ne prelazi jer mi je Civic legao od prvog dana i kupio me nekim stvarima zbog kojih je srce i dalje jače od mozga u ovoj priči.
Posetite www.garaza.rs !
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: Racionalna ili kupovina srcem?
Pošto vozim najkvarljiviji automobil ikada, jasno je da racionalno kod mene ne postoji 

Poslednja izmena od TheWickerMan u 07 Dec 2014, 19:57, izmenjeno 1 put ukupno.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ufff pa razlika je...
Ja bih ga kupio pa makar i prodao i uzeo nešto treće.
Kupi C4 pa preprodaj odma' i vozi Civica.
TT
TT
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ako ti auto ne lezi, ne kupuj. Pricam ti iz iskustva. Carens-a mrzim iz dna duse. Mislim, radi on korektno svoj posao, ali jednostavno.......mrzim ga. Zato se i ne trudim da ga mazim i pazim. Osim dobrog odrzavanja sve ostalo zanemareno , ogrebotine, mackanje, cisscenje ventilacionih otvora itd ne dobija. Ko hebe samo neka se kotrlja.
JEdino ako imas zivaca za neku kombinaciju uzmes po dobroj ceni pa zavaljas dalje....
JEdino ako imas zivaca za neku kombinaciju uzmes po dobroj ceni pa zavaljas dalje....
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Trojke, tebi srce nije govorilo ni Civic da kupis, ako me pamcenje dobro sluzi? 
A i realno, ne mogu da poverujem da bi ti srce reklo da uzmes tu generaciju.
Na tvom mestu bih uzeo taj C4, jer realno gledano, uveg ga mozes prodati i kupiti nesto drugo, nesto bolje. A sigurno je bolji auto od Civica.
Ja sam bio u slicnoj dilemi, i na kraju sam izabrao marku koju volim ali sam izboksovao i motor koji sam zeleo (pricam o Corsi). Da sam uzeo 1.2 ili 1.4, smorio bih se kao dupe.

A i realno, ne mogu da poverujem da bi ti srce reklo da uzmes tu generaciju.
Na tvom mestu bih uzeo taj C4, jer realno gledano, uveg ga mozes prodati i kupiti nesto drugo, nesto bolje. A sigurno je bolji auto od Civica.
Ja sam bio u slicnoj dilemi, i na kraju sam izabrao marku koju volim ali sam izboksovao i motor koji sam zeleo (pricam o Corsi). Da sam uzeo 1.2 ili 1.4, smorio bih se kao dupe.
Poslednja izmena od Day Walker u 07 Dec 2014, 19:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Brzine idu u H-a !!!

Mislim da nemas o cemu da razmisljas.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- Grujic
- Moderator
Dzoni, koga bre Kia može da oduševi
A koji C4, jel beše 2010 bila smena?

A koji C4, jel beše 2010 bila smena?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nisam napisao da nemam 100% sigurnu kupovinu već se javi ko je zainteresovan pa koga izvuku. Ali mogu da se prijavim, pa ako me izvuku snašao bi se za pare dok ne prodam auto. Al kao što rekoh, odlučio sam već da ne menjam.
Kupovina radi preprodaje mi nije opcija jer nemam svoj keš da se "igram", a sa tuđim parama ne želim. Plus bi mi to bila dodatna obaveza, a ionako ih imam preko glave.
EDIT: Grujiću, ovaj.

Kupovina radi preprodaje mi nije opcija jer nemam svoj keš da se "igram", a sa tuđim parama ne želim. Plus bi mi to bila dodatna obaveza, a ionako ih imam preko glave.
EDIT: Grujiću, ovaj.

Posetite www.garaza.rs !
Onda si sam sebi odgovorio.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Grujic napisao:Dzoni, koga bre Kia može da oduševi![]()

Ma vise mislim da se ne smoris kad treba da sednes svaki put u auto.....

- Grujic
- Moderator
Ja bih se prijavio, pa ako te izvuku suđeno je i uzimaj
Sad ozb, Citroen ne volim uopšte, ali ipak mislim da je dosta moderniji auto, a ovaj konkretno i mlađi, bezbedniji, sa manje km... Čak i da ne uđeš odmah u preprodaju, mislim da bi takav C4 sa dobrom istorijom i stanjem bio za par godina bolji kandidat za prodaju kada dođe red za zamenu.

Sad ozb, Citroen ne volim uopšte, ali ipak mislim da je dosta moderniji auto, a ovaj konkretno i mlađi, bezbedniji, sa manje km... Čak i da ne uđeš odmah u preprodaju, mislim da bi takav C4 sa dobrom istorijom i stanjem bio za par godina bolji kandidat za prodaju kada dođe red za zamenu.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Racionalna ili kupovina srcem?
Ne znam da li postoji losiji auto za moj ukus od tog C4. Nikako mi se ne svidja nosta kod njega. Pre bih vozio Stila.