Punto 1.2 8v (2009) Zubor ispod vozacevog sedista

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Galesd
Reactions:
Pridružio se: 11 Dec 2014, 15:19

Punto 1.2 8v (2009) Zubor ispod vozacevog sedista

Post od Galesd »

Pozdrav za sve forumase .

Imam jedan problem sa Puntom od pre par dana , pa bih zamolio forumase , dobre poznavaoce ovog auta , za pomoc. O cemu se radi ? Pre par dana sam primetio da se prilikom pokretanja motora ,a I kasnije u toku voznje , cuje neki zubor ispod vozacevog sedista. Pomislio sam da mozda zvuk koji se cuje ne potice od strujanja antifriza , ali citajuci iskustva ljudi koji voze ovaj auto , zakljucio sam da se zubor antifriza cuje posle zamene antifriza I to kad se ne uradi ozracivanje. Osim toga zubor antifriza se cuje ispod suvozacevih nogu , a kod mene zvuk dolazi ispod vozackog sedista ili tu negde oko tunela , kod rucne I kod rucice menjaca.Motor dobro radi, pumpa za gorivo se cuje da odradjuje pre paljenja, nemam nikakvu signalizaciju da nesto nije u redu , ne osecam miris goriva u kabini.....Da li je neko imao slican problem , I ako jeste , kako je isti resio ?

U zdravlje
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Punto 1.2 8v (2009) Zubor ispod vozacevog sedista

Post od Geza »

Da nije nešto drugo u pitanju? Ne znam da li crevo prskalice za zadnje staklo ide negde tu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Meni se zubor cuo od prvog dana i pune cetiri godine, koliko je i Punto bio kod mene, i pisao sam svojevremeno o tome. Tacan uzrok nikada nisam saznao, ali pretpostavljam da je u pitanju zvuk goriva. Moj Punto je bio 2000. godiste i bez i jednog ozbiljnijeg kvara me je sluzio tako da verujem da je to tipicno za model tj. da nije u pitanju kvar ili nesto sto isti najavljuje.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

I meni se to culo na Delti, ali je u medjuvremenu prestalo. Doduse kod mene se culo prvih 20ak sekundi tj. dok ne krenem da vozim. Mislim da nije nista ozbiljno u pitanju.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Punto 1.2 8v (2009) Zubor ispod vozacevog sedista

Post od Saša »

Kod mene ne žubori ništa. :)

Ja bih rekao da je to ipak zvuk koji dolazi iz radijatora grejanja, samo se verovatno nekako prostire centralnim "tunelom" pa vam se čini da ga čujete negde oko ručne. Probaj ipak da odzračiš rashladni sistem.

TT
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I ja bih krenuo od sistema za grejanje.
Odgovori