MINI Cooper S Cabrio
MINI Cooper S Cabrio
Idem sutra da pogledam jedan. Sta bi trebao da gledam i da li taj motor (170KS) ima lanac ili kajs? Ima oko 130.000km..
Re: Одг: MINI Cooper S Cabrio
Gledaj da ima krov ako milis da ga djiras u holandiji
Ako uzimas 1.6 to je ista mahina kao i u peugeotu 308. Ovo je jace i ima lanac mada isto ume da zwza kao i n47

Ako uzimas 1.6 to je ista mahina kao i u peugeotu 308. Ovo je jace i ima lanac mada isto ume da zwza kao i n47
Re: MINI Cooper S Cabrio
Pa poenta je bas da nema krov
a i u Holandiji moze da se vozi bez krova cesce nego u nekoj juznoj zemlji... I ja sam mislio da je isti motor kao peugeot-ov, ali je iz 2005 znaci min 2 godine pre nego sto je peugeot poceo da ih ugradjuje u 207 i 308, pa zbog toga nisam siguran. Bas lepo izgleda:

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Očekujem sliku Ljube u ovom Miniju obučenog u žutu kabanicu.
To je izgleda neko pravilo, što grđe vreme, to više kabrioleta. UK vodi po broju registrovanih.

To je izgleda neko pravilo, što grđe vreme, to više kabrioleta. UK vodi po broju registrovanih.

Širim haos!
Karting
Kapiram da jedini problem moze da mu bude krov. Ako on radi kako treba, i auto nije cukan, sve ostalo je nebitno.

Kapiram da jedini problem moze da mu bude krov. Ako on radi kako treba, i auto nije cukan, sve ostalo je nebitno.
Posto sam kupovao Minija, dok sam birao i dok je u opciji bio i polovnjak (posto sam na kraju uzeo nov) onda sam se raspitivao o svim modelima i verzijama.
Prva verzija "novog" Minija se proizvodila u periodu 2001-2005g i taj model je definitivno za izbegavanje. Tehnicki je imao citav niz problema, kvalitet daleko od klase kojoj bi trebao da pripada... U njemu je motor koji je radjen u saradnji sa Krajslerom, i nisu se proslavili sa njim.
Jednostavno auto koji nikako nije za preporuku.
Druga verzija koja se proizvodi od 2005g je daleko bolji auto u svakom pogledu, motor je radjen u saradnji sa Pezoom, auto je daleko pouzdaniji i kvalitetniji...
Medjutim i kod njega je bilo problema sa motorom na verziji Coopers S sve do restajlniga 2010/11 kada je i to reseno, tako da je Mini tek od tog godista prebole sve "bolesti" i postao ono sto jeste.
Upravo zbog tih razloga sam i resio da uzmem ili mladji polovnjak ili nov.
Bilo je malo "neobicno" dati 25.000eur za auto koji sam kao polovnjak mogao da uzmem prakticno za 4-5.000eur ali mislim da sam napravio pravi potez.
Tako da jako oprezno sa kupovinom polovnog Minija ako je stariji od 2010/11g, a u principu ne bi ti savetovao te starije verzije uopste i da gledas.
Prva verzija "novog" Minija se proizvodila u periodu 2001-2005g i taj model je definitivno za izbegavanje. Tehnicki je imao citav niz problema, kvalitet daleko od klase kojoj bi trebao da pripada... U njemu je motor koji je radjen u saradnji sa Krajslerom, i nisu se proslavili sa njim.
Jednostavno auto koji nikako nije za preporuku.
Druga verzija koja se proizvodi od 2005g je daleko bolji auto u svakom pogledu, motor je radjen u saradnji sa Pezoom, auto je daleko pouzdaniji i kvalitetniji...
Medjutim i kod njega je bilo problema sa motorom na verziji Coopers S sve do restajlniga 2010/11 kada je i to reseno, tako da je Mini tek od tog godista prebole sve "bolesti" i postao ono sto jeste.
Upravo zbog tih razloga sam i resio da uzmem ili mladji polovnjak ili nov.
Bilo je malo "neobicno" dati 25.000eur za auto koji sam kao polovnjak mogao da uzmem prakticno za 4-5.000eur ali mislim da sam napravio pravi potez.
Tako da jako oprezno sa kupovinom polovnog Minija ako je stariji od 2010/11g, a u principu ne bi ti savetovao te starije verzije uopste i da gledas.
U pravu si 100% samo bi ga ja kupio kao drugi auto, pa mi sama pouzdanost i nije presudna. A da dajem tolike pare i da ga vozim par hiljada godisnje nema bas nikakve ekonomske logike. Onda ga na kraju necu kupiti, i onako pokusavam da nadjem neko ekonomsko opravdanje
iliti kako zavarati savest 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Mini je bolji picolovac 

Nema on sta da trazi pored Minija 
Sad sam malo bacio pogled na netu sto se tice problema... U sustini je najbitnije da su redovno radjeni servisi, zbog naslaga ulja, sto je opste poznato za Pug i benzince i dizele. I postoji mogucnost da se cuje lanac...
Ovo sve ostalo, termostat, kvacilo, servo spada pod standardne probleme za bilo kog polovnjaka..

Sad sam malo bacio pogled na netu sto se tice problema... U sustini je najbitnije da su redovno radjeni servisi, zbog naslaga ulja, sto je opste poznato za Pug i benzince i dizele. I postoji mogucnost da se cuje lanac...
Ovo sve ostalo, termostat, kvacilo, servo spada pod standardne probleme za bilo kog polovnjaka..
Hvala na pomoci. Auto i gledam jel mi se jako svidja, a sledeci koji mi se isto tako svidja je duplo skuplji, a to necu da dam iz pricipa
Mada ima i super kabrio Audi A4 1,8T 2004 ali mi se on dosta manje svidja a i porez je dosta veci (placa se po tezini) - a nabavne cene su iste...

Priznajem, njega sam gledao sa interesovanjem, ali samo 2 mesta su mi nedovoljna (znam da kod drugih ta dva ekstra mesta i nisu mesta ali...)... Ali mnogo je lep...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ovo na slici je stari model sa kompresorom. Ima lanac i kontroliše se na oko 150000km.
To je onda druga stvar. Mislio sam da ti treba auto za solo zezanje jer porodični već imaš.ljuba napisao:Priznajem, njega sam gledao sa interesovanjem, ali samo 2 mesta su mi nedovoljna (znam da kod drugih ta dva ekstra mesta i nisu mesta ali...)... Ali mnogo je lep...