MINI Cooper S Cabrio

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

MINI Cooper S Cabrio

Post od ljuba »

Idem sutra da pogledam jedan. Sta bi trebao da gledam i da li taj motor (170KS) ima lanac ili kajs? Ima oko 130.000km..
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Одг: MINI Cooper S Cabrio

Post od swemir »

Gledaj da ima krov ako milis da ga djiras u holandiji

Ako uzimas 1.6 to je ista mahina kao i u peugeotu 308. Ovo je jace i ima lanac mada isto ume da zwza kao i n47
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Re: MINI Cooper S Cabrio

Post od ljuba »

Pa poenta je bas da nema krov :) a i u Holandiji moze da se vozi bez krova cesce nego u nekoj juznoj zemlji... I ja sam mislio da je isti motor kao peugeot-ov, ali je iz 2005 znaci min 2 godine pre nego sto je peugeot poceo da ih ugradjuje u 207 i 308, pa zbog toga nisam siguran. Bas lepo izgleda:

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Očekujem sliku Ljube u ovom Miniju obučenog u žutu kabanicu. :kezo:

To je izgleda neko pravilo, što grđe vreme, to više kabrioleta. UK vodi po broju registrovanih. :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Karting :doubleup:

Kapiram da jedini problem moze da mu bude krov. Ako on radi kako treba, i auto nije cukan, sve ostalo je nebitno.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Posto sam kupovao Minija, dok sam birao i dok je u opciji bio i polovnjak (posto sam na kraju uzeo nov) onda sam se raspitivao o svim modelima i verzijama.

Prva verzija "novog" Minija se proizvodila u periodu 2001-2005g i taj model je definitivno za izbegavanje. Tehnicki je imao citav niz problema, kvalitet daleko od klase kojoj bi trebao da pripada... U njemu je motor koji je radjen u saradnji sa Krajslerom, i nisu se proslavili sa njim.
Jednostavno auto koji nikako nije za preporuku.

Druga verzija koja se proizvodi od 2005g je daleko bolji auto u svakom pogledu, motor je radjen u saradnji sa Pezoom, auto je daleko pouzdaniji i kvalitetniji...
Medjutim i kod njega je bilo problema sa motorom na verziji Coopers S sve do restajlniga 2010/11 kada je i to reseno, tako da je Mini tek od tog godista prebole sve "bolesti" i postao ono sto jeste.

Upravo zbog tih razloga sam i resio da uzmem ili mladji polovnjak ili nov.
Bilo je malo "neobicno" dati 25.000eur za auto koji sam kao polovnjak mogao da uzmem prakticno za 4-5.000eur ali mislim da sam napravio pravi potez.

Tako da jako oprezno sa kupovinom polovnog Minija ako je stariji od 2010/11g, a u principu ne bi ti savetovao te starije verzije uopste i da gledas.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

U pravu si 100% samo bi ga ja kupio kao drugi auto, pa mi sama pouzdanost i nije presudna. A da dajem tolike pare i da ga vozim par hiljada godisnje nema bas nikakve ekonomske logike. Onda ga na kraju necu kupiti, i onako pokusavam da nadjem neko ekonomsko opravdanje :) iliti kako zavarati savest :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Mini je bolji picolovac :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nema on sta da trazi pored Minija :)

Sad sam malo bacio pogled na netu sto se tice problema... U sustini je najbitnije da su redovno radjeni servisi, zbog naslaga ulja, sto je opste poznato za Pug i benzince i dizele. I postoji mogucnost da se cuje lanac...
Ovo sve ostalo, termostat, kvacilo, servo spada pod standardne probleme za bilo kog polovnjaka..
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Hvala na pomoci. Auto i gledam jel mi se jako svidja, a sledeci koji mi se isto tako svidja je duplo skuplji, a to necu da dam iz pricipa :) Mada ima i super kabrio Audi A4 1,8T 2004 ali mi se on dosta manje svidja a i porez je dosta veci (placa se po tezini) - a nabavne cene su iste...

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Uzmi Z4 ;)
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Priznajem, njega sam gledao sa interesovanjem, ali samo 2 mesta su mi nedovoljna (znam da kod drugih ta dva ekstra mesta i nisu mesta ali...)... Ali mnogo je lep...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ovo na slici je stari model sa kompresorom. Ima lanac i kontroliše se na oko 150000km.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

ljuba napisao:Priznajem, njega sam gledao sa interesovanjem, ali samo 2 mesta su mi nedovoljna (znam da kod drugih ta dva ekstra mesta i nisu mesta ali...)... Ali mnogo je lep...
To je onda druga stvar. Mislio sam da ti treba auto za solo zezanje jer porodični već imaš.
Odgovori