Kupovina mercedes G klase - misljenje?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2015, 21:30

Kupovina mercedes G klase - misljenje?

Post od T-error »

Pozdrav :pivo:
Interesuje me da li bi neko mogao (pozeljno sa iskustvom) da me posavetuje o kupovini G klase (1980 - 1990)?

1. Da li su dostupni delovi (ovde sam upoznat manje vise sa motorima da ih ima, al mislim na ostale delove. Cuo sam da ljudi koriste od pojedinih modela tipa Merc.207 kombi si sl., ali posto nisam majstor nisam svestan gomilu mozda nekih drugih nedostaaka po pitanju zamenskih stvari na njemu iako sam cuo sve reci hvale kada je, navodno, u pitnju pouzdanost)

2. Racunajuci da jeste potrosac veliki (a ja ga eto planiram za grad, a ne offroad i znam da je apsurd al eto, ljubitelj sam ovog modela pa imajte moju nastranost u vidu), ne znam koliko npr. trosi gradske voznje motor 300td (ali moguce da bih ugradio i drugi motor, isplativiji, tipa 2.5. od 150 ks)?.

3. Ukoliko nadjem neki u dobrom stanju, kakve probleme mogu da ocekujem (opet, na sve strane cujem reci hvale, a interesuju me njegovi tehnicki nedostaci)
Prikačeni fajlovi
image.jpg
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Kupovina mercedes G klase - misljenje?

Post od MilisaV »

1.da.

2.ako razmišljaš u pravcu da ti 300td puno troši, onda verovatno nemaš dovoljno para da bi održavao i vozio ovaj auto na nivou.
ne bih komentarisao ovo za promenu motora.

3. sve probleme koje možeš da očekuješ i na drugim 25+ godina starim automobilima.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

U toj generaciji imaš i 240 GD, motor iz W123 2.4 dizel bez turbine, verovatno manje troši od 300tda ali i lošije ide. 300td je prava mera, vozio sam ga.

To je OM-ov dizel.
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

TheWickerMan napisao:U toj generaciji imaš i 240 GD, motor iz W123 2.4 dizel bez turbine, verovatno manje troši od 300tda ali i lošije ide. 300td je prava mera, vozio sam ga.

To je OM-ov dizel.

Koju potrosnju da ocekujem?

P.S. Pitam za gorivo jer se nadam necemu do 12 L , iako mislim da je vise samo ne znam koliko vise. Ne prelazim puno km godisnje, otprilike 6000, a interesuju me delovi za to godiste da li se mogu upotrebiti od drugih modela kao sto sam naveo, jer bih to bio u mogucnosti da ispratim
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

15l lagano, jer je ekstremno tezak.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Baš sad gledam, 15 je mnogo realnije. Da se nadovežem, čim ti gledaš da mećeš delove od drugih modela i čak da menjaš motor, mislim da je bolje da preskočiš ovaj i ovakav auto.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

+1
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

Uroš S. napisao:Baš sad gledam, 15 je mnogo realnije. Da se nadovežem, čim ti gledaš da mećeš delove od drugih modela i čak da menjaš motor, mislim da je bolje da preskočiš ovaj i ovakav auto.

Cekaj, kao da zivimo u Nemackoj :nonono: Ako pase deo od nekog jeftinijeg modela sto da ne :zbunjen: ..Pitam kako je izvodljivo snaci se, ako smo poznati ovde kod nas po necemu onda smo poznati po snalazljivosti. Imam jaku zelju da se nekako uklopim u ceo trosak, samo trazim najbezbolniju opciju da ostvarim cilj :-| :zbunjen:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

A jel imas neki okviran budzet u planu za nabavku?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

T-error napisao:
Uroš S. napisao:Baš sad gledam, 15 je mnogo realnije. Da se nadovežem, čim ti gledaš da mećeš delove od drugih modela i čak da menjaš motor, mislim da je bolje da preskočiš ovaj i ovakav auto.

Cekaj, kao da zivimo u Nemackoj :nonono: Ako pase deo od nekog jeftinijeg modela sto da ne :zbunjen: ..Pitam kako je izvodljivo snaci se, ako smo poznati ovde kod nas po necemu onda smo poznati po snalazljivosti. Imam jaku zelju da se nekako uklopim u ceo trosak, samo trazim najbezbolniju opciju da ostvarim cilj :-| :zbunjen:
Ne zivimo ni u Africi. Koliko god G klasa bila izdrzljiva i pouzdana, to nije nacin da se odrzava. Zapravo, taj nacin odrzavanja i dovodi do najvise problema i teskih pronalazaka istih kod starijih kola.
To sto "moze da se nabudzi" ne znaci da tako treba.
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

To stoji, samo morate imati u vidu da sam zaljubljen u ovaj auto, i da zaista nocima i danima, mesecima trazim nesto racionalnije, ali da ne mogu da pronadjem nesto sto bi zapalo za oko :glavomuzid:

gledam da se uklopim do 8-9.000e, ali naravno postepeno ulazuci u njega, ne zurim

vozio sam ranije isuzu 3.1 , nije mi mnogo trosio, oko 11 l po gradu, al je bio spor ko puz, nije mi toliko smetalo to....
Mada sam cuo da G na otvorenom ide 80-90 km na sat ''a da mu prija'', sto me dodatno navelo da razmiljam o 2.5 sa 150 ks :zbunjen:

Inace, Patfajnder mi se svidjao dok nisam cuo kakve probleme sve ima, a o potrosnji da ne govorim. Pri tome mu jos i cena pada samo tako, a naspam G izgleda smesno
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ajmo od početka.

Da li si ikada seo i vozio G? Ta godišta o kojima ti pričaš ima vojska. Vozio dva komada i ne bih imao nikakvu želju da to mlatim igde osim o brdima. Servo je prejak i nema nikakve povratne informacije, menjač landarav ko na 123-ci, vozilo se ljulja i naginje suviše za moj ukus... Sve u svemu mora se provozati da bi se stekao utisak na šta to liči.

Što se tiče delova nije Merc prvi koji ugrađuje iste delove na različite modele. Ono što paše je identično i tu nema greške.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Nadam se da si svestan sta i u kakvom stanju kupujes za te pare...

Zaljubljen sam i ja u nekoliko kola, pa sam svestan da ne mogu da ih kupim. Tj i ako mogu da ih kupim, ne mogu adekvatno da ih odrzavam.

Pajo, ima delova koje nasi majstori "nateraju" da pasu, posto je dostupnost originalnih delova za G malko ogranicena...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

@ paja blago tebi, imao si servo :mrgreen:
T-error napisao: vozio sam ranije isuzu 3.1
U Trooperu? Zar za Evropsko tržište u Trooperu nije bio 3.0 TD a u Opel Montereju 3.1 TD?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

gledam da se uklopim do 8-9.000e
Slika
Odgovori