Sa stalker bloga.
"Razlika u odnosu na originalno ulje (bez vode ili u tragovima) i onog sa 3% vode je i do 100cel.
Fluid se menja već sa 2-5% vode, a vrhunski sa 1% ili 0,5% ne može da se meri sa osrednjim "suvim"."
Pre ~2 godine u maju mesecu, malo sam divljao i pregrejao kočnice. Odjednom ispred serpentine kočnica propala. Oladio sam se

Malo sam se smirio i posle par stotina metara (vožnje nizbrdo, bez gasa i kočenja), čim se sve dovoljno ohladilo, vratile su se kočnice.
Zaključak: bilo je vode i to se pokazalo kada se dovoljno ugrejalo. Posle toga sve do zamene kočione tečnosti, kočio je normalno, ali nisam im dušu vadio.
Moram da naglasim da je to propadanje bila najneprijatnija situacija u ukupnom vozačkom stažu, koja mi se desila za volanom. Tada sam po prvi zaista otkrio kako mi auto leži u krivini i da su Kleberke loše
Otklizao sam sa sve četiri gume u stranu, tako da sam prešao preko bele linije levim točkovima, ne mnogo, ali dovoljno da udarim u nekoga ko mi je išao u susret i držao se blizu bele linije. Sva sreća nije bilo nikoga i nisam panično reagovao sa volanom, jer sam lako mogao okrenuti auto.
Što je najveća tuga pola litre te tečnosti košta par stotina dinara

Ne znam jel majstore mrzi da je menjaju, pa te otpile: "ma to se ne menja ..." ili "to se ne menja tako često, menjaćemo kada budeš radio veliki servis ...".
Zato sam i tražio onaj video. Ne deluje zaista komplikovano.
Edit: Treba sipati DOT koji ti piše na posudi, odnosno koji je predviđen za auto, zbog samog kočionog sistema. Ništa ne dobijaš većim DOTom, samo možeš nešto ujebati. Odnosno možeš DOT3<-DOT4<-DOT5.1(nema potrebe) varijantu slobodno, ali ne i DOT5, koliko znam to je nešto sasvim drugo.