Peugeot 206 2.0 hdi 2001 god
-
- Pridružio se: 16 Feb 2015, 12:01
Peugeot 206 2.0 hdi 2001 god
Ćao ljudi,zaludjena i zaljubljena u kola,tuning..Imam 17 god i došlo vreme da kupim konačno taj prvi auto. Nikako da nadjem ništa fino,ali malopre videh ovog pežoa. Sutra bih trebala da ga pogledam. Nego mene konkretno interesuju iskustva,dizelaš je i strah me za turbinu u kakvom je stanju. Što se tiče automobila radjen je veliki servis u decembru prošle godine,vidi se da je limarija očuvana,iz Švajcarske uvezen pre par godina. Iskreno treba mi nešto sa što manje ulaganja(popravki),ali ne mogu ni ja sad nešto bajno da očekujem za 2001 godište,kilometraža je kao 250000,pitanje da li je vraćana ili ne. Interesuje me šta vi mislite;hvala unapred 

- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Re: Peugeot 206 2.0 hdi 2001 god
Ako imas nekog bas pouzdanog majstora da pregleda auto, on ce ti reci da li da kupis. Ako nemas, mislim da je bolje da nadjes isti auto sa manjim benzinskim motorom, pa i ako nije dobar, popravka takvog ce te kostati dosta manje nego popravka i osposobljavanje ovog dizela.
-
Na svu sreću imam,od najbolje drugarice ćale je vlasnik servisa. Ali šta znam,možda on i pogleda i sve bude ok a posle mesec dana se zezne nešto. Najviše me interesuju iskustva sa ovim motorom
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Koliko mozes da se zeznes sa dizelom, mozes i sa benzincem. Ako je los, imaces iste muke. Ali kazes da imas dobrog i pouzdanog majstora koji ce ga pregledati, a kome ti verujes, sto ti olaksava da ostvaris dobru kupovinu.
Veliki i mali servis ces svakako morati da uradis zbog sebe, pusti to sta pise na oglasu i sta ti prodavac prica, sem ako ga ne kupujes od nekog poznatog za koga znas da te ne bi slagao. Ako ga kupujes na nekom placu ili od nekog drugog sa oglasa...Zna se, kad ga kupis, odmah kompletan servis.
Gledaj enterijer da je ocuvan, jer on mnogo vise govori nego eksterijer. Ako rade svi prekidaci, nije poderano vozacevo sediste, nema nigde neka rupica od zara cigare na enterijeru, ako sve funkcionise...Uliva da se radilo o vlasniku koji je vodio racuna o autu, sto opet nije reper...sve te sitnice mogu da se nameste...Ali tesko ce neko sada sve to da menja na kolima za prodaju. Te sitnice bar za moj pojam i iskustvo dosta otkrivaju sto se tice kola. Spolja jbg, za toliko godina, mora biti nedge neka sitna ogrebotina. Sto kazes, 14 godina ima taj auto.
To je ono sto ti mozes da vidis kao laik, a za mehaniku i limariju neka bude zaduzen majstor koji kazes da se dobro razume.
Konkretno, ja kad kupujem kola, ako primetim da unutra pola stvari ne radi, odlepljen tapacir, progoreno sediste cigarom...Odustajem, pa taman neka mu je motor 0 km i limarija kao staklo. To je ono sto ti mozes da vidis kao laik, a za mehaniku i limariju neka bude zaduzen majstor koji kazes da se dobro razume.
Izvini sto si morala da citas ovaj dugacak tekst i hvala sto si odvojila svoje vreme za to. Srecna kupovina!
Veliki i mali servis ces svakako morati da uradis zbog sebe, pusti to sta pise na oglasu i sta ti prodavac prica, sem ako ga ne kupujes od nekog poznatog za koga znas da te ne bi slagao. Ako ga kupujes na nekom placu ili od nekog drugog sa oglasa...Zna se, kad ga kupis, odmah kompletan servis.
Gledaj enterijer da je ocuvan, jer on mnogo vise govori nego eksterijer. Ako rade svi prekidaci, nije poderano vozacevo sediste, nema nigde neka rupica od zara cigare na enterijeru, ako sve funkcionise...Uliva da se radilo o vlasniku koji je vodio racuna o autu, sto opet nije reper...sve te sitnice mogu da se nameste...Ali tesko ce neko sada sve to da menja na kolima za prodaju. Te sitnice bar za moj pojam i iskustvo dosta otkrivaju sto se tice kola. Spolja jbg, za toliko godina, mora biti nedge neka sitna ogrebotina. Sto kazes, 14 godina ima taj auto.
To je ono sto ti mozes da vidis kao laik, a za mehaniku i limariju neka bude zaduzen majstor koji kazes da se dobro razume.
Konkretno, ja kad kupujem kola, ako primetim da unutra pola stvari ne radi, odlepljen tapacir, progoreno sediste cigarom...Odustajem, pa taman neka mu je motor 0 km i limarija kao staklo. To je ono sto ti mozes da vidis kao laik, a za mehaniku i limariju neka bude zaduzen majstor koji kazes da se dobro razume.
Izvini sto si morala da citas ovaj dugacak tekst i hvala sto si odvojila svoje vreme za to. Srecna kupovina!

-
Ako i ovaj ne valja,ja više ne znam šta da radim i gde da tražim. Do 2000 bih uzela kola,mislim da za te pare ima nešto što nije u raspadu da se nadje. Sutra idem do placeva i do tog čoveka pežoa da pogledam,e ako ništa ne uradim onda sam stvarno maler. Hvala na odgovoru 

+500 evra za servis i registraciju...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Kola se ne kupuju na brzinu. Ako ih sutra ne kupis, nije kraj sveta, nego i dalje trazi, van svog grada. Dobar auto nije ni lako naci ni kupiti. Kada sam ja kupio moj aktuelni auto, niti sam njega posao da gledam, nego neki sasvim deseti. Koji mi se nije svideo kada sam ga video uzivo. Pa sam se dalje zaustavljao pored drugih placeva da pogledam da na njima nadjem koji mi se svidja. I tako sam razocaran jer nisam nasao ni jedan odgovarajuci, vracajuci se kuci slucajno naleteo na moj auto, dok sam vrteo ocajnicki oglase na telefonu. Otisao onako iz hira da ga pogledam, iznerviran sto sam ceo dan jurio, a nisam nasao kakav mi se svidja, bez zadnje pomisli da ga kupim. Ali kada sam ga video, seo unutra, video enterijer, upalio, video kako radi...Rekao sam u sebi : ,,Ovaj kupujem,,. Pre njega sam bez preterivanja pogledao najmanje 40 automobila. Samo tog dana barem 10. A od kad sam skupio novac, pa dok ga nisam kupio, proslo je preko 2 meseca. Sa mojih tada 26 godina nisam dao nestrpljenju da me prevari. I evo skoro 2 godine kako je kod mene, moja procena se pokazala kao ispravna, jer sam autom nemam vecih problema. Sem redovnih stvari koje se moraju menjati i odrzavati.Dtrifunovic napisao:Ako i ovaj ne valja,ja više ne znam šta da radim i gde da tražim. Do 2000 bih uzela kola,mislim da za te pare ima nešto što nije u raspadu da se nadje. Sutra idem do placeva i do tog čoveka pežoa da pogledam,e ako ništa ne uradim onda sam stvarno maler. Hvala na odgovoru
Pored dobrog majstora kog imas, jedna od stvari koje ti trebaju je veliko strpljenje.
Imao sam 206-icu sa tim motorom i ostala mi je u lepom secanju. Proveri limariju, torziju (standardna boljka)... Imaj u vidu da je izuzetno bucan unutra, milion stvar skripi, cvrkuce, lupa itd.
Pogledaj i benzince
Pogledaj i benzince
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
To je, pre svega, pretežak motor za 206. Dovoljno je reci da je bio čest na modelima 307 i 406. Ako je izbor dizel koji kida kako ide, a koji bolje ide uz taj automobil, onda je to 1.6 HDI 110. Ako je ekonomičnost primarna, onda 1.4 HDI, po meni savršena mera za 206. Oba su novijeg datuma i ima ih od redizajna na ovamo. Najmanji rizik po pitanju motora kod 206 je benzinac TU3, 1.4 8V. Solidno ide sa svojih 75 ks, jednostavan je i rasprostranjen motor, ima ih i starijih i mladjih od 2004. godišta, ima ih dosta sa bogatom opremom - XS, Roland Garros, Quiksilver i sl. Tu su i 1.4 16V na mladjim primercima, 1.6 16V na starijim... Nekako sve pre od 2.0 HDI.
Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
Slazem se da je 1.6 hdi mnogo bolji izbor, ali imaj u vidu da budzet ne dozvoljava redizajn modele.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Imam to u vidu, ali i to da razlike u ceni nisu dramaticne s obzirom da su i jedno i drugo matora kola. Kolega vozi XS 1.6 HDI 2004, isao je u Nemacku po njega i bas cu ga pitati koliko je na kraju sve kostalo. Naravno, nema puno primeraka sa tim motorom, zato sam i pomenuo 1.4 8V benzinca gde se moze naci bas sve, od zeljenog godista do raznih paketa opreme, plus sto ima jednostavno odrzavanje i solidne performanse.
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Slušaj Slobu i nećeš pogrešiti. I sam je vlasnik jedne 206-ice, upoznat je dosta sa tim modelom, tako da se i ja pridružujem preporuci za 1.4 benzinca, a ako su tu bitne performanse, 16V ide sasvim fino. Za početnika više nego dovoljno. Pitanje je samo da li se uklapa u ova nova pravila o težini i snazi vozila za vozače početnike. To treba proveriti.
Posetite www.garaza.rs !
Tesko da kod nas moze da se nadje 1.4 16v za te pare. Oni su po defaultu XS, sa boljom opremom i mladji, tako da su blizi cifri od 3000. Sto se tice dizela, tesko da se moze i 1.4 naci dobar za 2000. Ja bih najpre trazio 1.4 HDI, savremeniji je motor, manje trosi, lako se nosi sa karoserijom koja ima manje od tone. 2.0 sam jednom provozao i utisak je da je 1.4 zivahniji, 2.0 je ipak vise za 307/406, tj. za krstarenje. Najveca boljka je torzija, ne znam koja je sad cena, ali pre neke 3 godine je bila oko 250e, ablender na modelima od modelne '02, prednji stabilizatori... U sustini, za taj novac bih i ja najpre 1.4 8v, to je definitivno najpouzdaniji motor u 206ici, mada ni 1.6 16v ne bih izbegavao ako potrosnja nije problem, on ume malo vise da potrosi.
Имам једно потпитање...
-
Hvala vam ljudi na mišljenju. Išla sam i gledala bar na 10 placeva. Išla sam u 3 grada,i ništa realno. A ovog pežoa ne želim ni da pogledam na kraju krajeva. Ujak treba za Nemačku da ide za par dana,pa neka mi uzme nešto tamo. Ali šta? Znam da sam dosadna. Dajte neke predloge
Jer ja bih da ne izadje više od 2000e sa sve carinom i porezima. Pa posle kako šta skupim ja ću da ulažem. Gledala sam cene,kud i kamo su niže od naših. Razmišljam se izmedju nekog pežoa(206),puntića,korse ili klia. Najradije bih nekog VW iskreno,ali ni kod njih nisu nešto jeftini..

Jer ja bih da ne izadje više od 2000e sa sve carinom i porezima. Pa posle kako šta skupim ja ću da ulažem. Gledala sam cene,kud i kamo su niže od naših. Razmišljam se izmedju nekog pežoa(206),puntića,korse ili klia. Najradije bih nekog VW iskreno,ali ni kod njih nisu nešto jeftini..
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
VW je svugde na ceni. Najjeftiniji je Punto, Corsa je ok, ali bi ja išao najpre na Clia ili 206, ako može da se ubode dobar primerak po korektnoj ceni. Ako ne, onda gledaš najbolji primerak za te pare, a značku zanemariš. Svaki će da služi dobro ako je ok primerak, redovno održavan. Samo nastaviš lepo da ga održavaš i nema problema.
Posetite www.garaza.rs !