Realna procena vrednosti vozila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Realna procena vrednosti vozila

Post od nixa »

S obzirom da je onome ko prodaje jeftino, a onome ko kupuje skupo, postavljam ovu temu kao mesto gde ce drugi forumasi davati procene koliko neki auto realno vredi.

Iako nije realno da menjam kola u skorije vreme, cesto me zanima koliko mogu da dobijem za svoj auto...

Sta mislite koliko moze da se dobije za Renault Megane sedan 1.4 16v, 2009, tng. Presao 115000km, redovno odrzavan. Treba da se zamene diskovi i gumice balans stangle, ali cu to uraditi ovih dana. Plin sredjen do 2019. Oprema: manuelna klima, Alu letnji set 16 (saver), zimski dunlop 4d na 15, kozni volan i menjac, mp3 alpine, prednji podizaci.

Tapatalk post
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Realna procena vrednosti vozila

Post od McGruja »

Vrlo je nezahvalno dati realnu procenu, jer cena za koju ćeš prodati auto je ta koja je realna

Zavisi od 100 stvari, a po mom iskustvu najviše od potražnje za tim i tim modelom. Posle toga, presuđuje stanje i oprema
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Sto se kaze "auto vredi onoliko koliko je neko spreman da plati". ;)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa da, al to ne znaci da ne treba prodiskutovati o realnom opsegu cene :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zeldi slično godište na oglasima je između 4 i 5. Pretpostavljam da je u tom opsegu i realna cena za ovaj auto. Stvarno solidna kola danas mogu da se uzmu za pristupačnu kintu. Skockaš ga lepo po kupovini i vozikaš godinama.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Najviše cenu ćeš postići jedino ako ga prodaš nekom poznatom, nekom ko zna kako si vozio i održavao auto, taj će hteti dati koji evro više. Inače su jedini reper oglasi po Net-u, nađeš modele istog godišta, kubikaže i opreme, vidiš kako im se kreću cene i to je to, proceniš sam koliko da staviš za svoj (staviš nešto više jer će se kupci sigurno cenjkati i hteti da spuste bar malo). Možeš ga ti (pre)ceniti koliko hoćeš ali ne vredi, stajaće ko zna koliko ako cena ne bude bar u nivou sa ostalima. Ako hoćeš da što brže ode, staviš najnižu i to je to.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Tvoj i moj auto vrede isto, 5k max.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Zavisi i ko gleda, recimo moja cena je oglasna + 200 evra :kezo: :kezo:
[ako neko nije u toku, nudio sam 200e vise od oglasne cene za jednog fantasticnog Civica dva meseca pre nego sto sam kupio crvenog]
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

I nije hteo čovek da proda?
Pravila su pravila :D
nixa
Reactions:

Post od nixa »

@ogi

I ja mislim da je cena oko 5000e, ali vidim da na oglasima ovakvi Megani su blize 6000, a to mi deluje dosta...

Tapatalk post
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Racunaj da prodaja tesko ide...ponuda automobila je ogromna a pristigli polovnjaci iz Evrope obaraju svaku cenu.
Nemoj se iznenaditi ako te niko i ne pozoveza Megana kad ga stavis u oglase.
Sa druge strane ovaj mesec ti je i najbolji za prodaju tj sad se najvise kupuje.
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Ma ja svakako ne planiram zamenu, ali se bas cesto zapitam koja je trenutna vrednost takvog auta tj. koliko je para pojeo za skoro 6 godina i 115000km.

Tapatalk post
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Video si kad sam ja prodavao Astru, svi me napljuvase da je jaka cena 4500e, a on ode za 4200e :)
Uvek postoji neko ko ce ceniti to sto si prvi vlasnik, sto si redovno odrzavao auto i odrzavao ga urednim.
Samo sto nekad moras biti strpljiv.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

Problem je generalno kod kupaca sto hoce vise za manje para :D Sto je i logicno, dakle recimo tvoj moze da vredi dosta vise nego proseci za to godiste, pre svega zbog tacne male km i redovonog odrzavanja. Problem je sto retko ko ceni to, i pre ce da da vise para za neki drugi bolje opremljen sa placa i 150 000 km predjenih na rikverc nego npr neki kao tvoj. Ali uvek ima izuzetaka pa su ti kupci tvoj cilj :) Tu pre svega i mislim na poznanike tvoje, koji poznaju tvoj nacin voznje i ophodjenja prema autu :) A naravno uvek je bolje prodavati auto sredjen u top stanju (dakle da uradis to sto imas), nego u oglasu da navedes sta treba zameniti.
A inace realna cena jedno, a moze se kupiti/prodati po extremima, dakle i za veoma male pare, i dobro da se plati. Recimo znam par likova sto su prodali golfa mk2 za skoro 2000 evra, a realna cena max 1000 evra. Ima i onih koji se prodaju i za 600 u koliko toliko dobrom stanju. A ti kad pogledas za 2000 jura mozes da kupis auto 2000 godiste+, koji je svemirski brod naspram dvojke.
A brzina prodaje nema pravila i ne zavisi od realne cene. Recimo moj dobar ortak je prodavao punta hgt za 1500 evra,a nije mu bila hitna prodaja, stajao u oglasima par nedelja, ali imao je lepih ulaganja, nije bio u sjajnom stanju. Ja mu kazem stavi 2200 pa ako neko naleti naleti. I tako naleti mu neki u zamenu, i u zameni on zaradi 600 evrica kad je posle prodao taj auto sto je dobio u zameni, a oba otisla za svega par dana.
Hocu da kazem da je kupovina prodaja polovnih stvari relativna, i nema pravila ni u cemu, i po meni najvise zavisi od srece :)
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Interesuje me vaše mišljenje koliko bi bila realna cena za Peugeot 3008 1.6 hdi, 2010 godište, prešao cca 35.000km.
Solidna oprema, automatska klima, bez panorame.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Odgovori