Zamena Clio II 1.2 16v za C-Max 2.0 dizel 136ks

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Zamena Clio II 1.2 16v za C-Max 2.0 dizel 136ks

Post od bozza1979 »

Imam kombinaciju da zamenim Clia 2004 za C-Max isto godište.
Ne spavam noćima zbog toga. Ne znam šta da radim.
Clio prešao 140k Ford 130k km.
Clio utegnut maksimalno, uradjen trap, veliki servis, odlične gume. Ford video samo spolja, deluje fenomenalno očuvano, gume za zamenu. Potrebna ulaganja za sada nepoznata.
Ono što me mami je što doplatu mogu na rate. Ali još otplaćujem renoviranje stana, matične ćelije, Punto ima još nešto manje od 2 godine do isteka kredita...
Generalno mi treba veći auto, jer u Punta i Clia kad turim kolica u gepek, mogu da se slikam da ubacim još nešto...
Registracija za forda je otprilike koliko za Punta i Clia zajedno.
Finansijski bi mi to sve bilo baš na granici, ali izvodivo.
Ono što me najviše zanima je da čujem iskustva sa C-Maxom.
Čuo sam se sa kolegom iz firme gde sam radio pre 5 godina, kaže na 3 službena su menjali menjače na manje od 100k km. To me je malo pokolebalo... Ali su generalno vrlo dobri, lepo i lako se voze...
Pomagajte. Šta da radim :-)
Druge kombinacije trenutno ne igraju, jer jedino ovaj daje doplatu na rate bez kamate :-)
Nisam planirao sad da menjam kola... Pogotovo što Clio još nije otplatio ulaganja. Prešao samo 9000km za 34 meseca. Uloženo 680 evra u njega otkad je kupljen. (Gume, trap, veliki servis i bobina).

Ima li neko pouzdanog majstora za Ford, da ga dobro pretrese?

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
jovanns
Reactions:
Pridružio se: 04 Nov 2014, 22:26

Re: Zamena Clio II 1.2 16v za C-Max 2.0 dizel 136ks

Post od jovanns »

Koji je motor,kolika bi bila doplata ako nije tajna?

Послато са D2403 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Piše u naslovu, 2.0 dizel. 136ks.
Nismo precizirali doplatu, a opet ne bih mogao mnogo da se cenkam jer daje na rate. Računam da bismo se našli na oko 1500...

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Javiće se već fordovci koji su bolje upućeni, ali generalno je kombinacija dobra. Auto ako je dobar primerak onda sigurno zaslužuje da se iscimaš oko toga i rizikuješ. Motor je dobro poznat. Uslovno rečeno mana je plivajući, ali na toj kilometraži verujem da ne treba da brineš. Eno ga i McGruja zadovoljan iako više voli Focusa i benzince, legao mu je i C-Max dizel.
Potpuno te razumem iz ugla roditelja sa malim detetom, prostora nedostaje na svakom koraku. Samo je bitno da se dobro proveri. Mislim da bi onaj servis u Surčinu bio možda najbolji, ali bolje neka kažu ovi što voze Fordove i održavaju. Ja imam dobrog majstora u Batajnici ako ti to lokacijski odgovara. Dečko radi u GM-u u servisu, a ima i svoj veliki servis i za pregled sigurno zna šta treba da gleda. Koleginica vozi Fiestu i kune se u njega, a ja sam bio par put i vidim da dečko korektno radi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ja sto mogu da ti kazem za C-max, vozio sam od bivseg kolege negde u februaru ali 1.8 cdti. Odlican auto. Koliko znam oni samo imaju problem sa tim skupljim diznama. Auto je 2005. ili 06. godiste, covek kupio od prijatelja sa malom kilometrazom, za sad nista krupno nije menjano sem redovnog servisa i kocnica. Vozio sam i focus mk2 sa istim motorom i c-max mi se cini mnogo elasticniji. Bas skockan za porodicu. C-max visljim osobama bolje lezi. Nekako mo je izgledao nepregledo napred, ali kazem odlican auto. Ja sam ga cepao nekoliko dana i odusevljen sam.
Ali ima ovde pravih Ford fanova, tako da ce se jos neko javiti.
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Samo da ispravim, ne postoji 1.8 CDTI, već je kod Forda postojao 1.8 TDCi, koji je Fordov agregat dok je ovaj 2.0 razvijen u saradnji sa PSA grupacijom i moderniji je, kao i 1.6 TDCi.

Meni taj 1.8 TDCi nije legao, mada sam ga kratko probao, ali kažu da je pouzdan i dobar motor, samo zastareo, te ga je zamenio 1.6 TDCi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Greska tdci. Na focusu je imao turbo rupu, dok je na cmaxu isao kao podmazan.

Poslato sa Lumia 925
Slika
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ako je prava kilometraža kupuj...avto je super, trap neuništiv, za menjače nisam čuo da bi imali probleme , isto važi i više manje za motor ( ima neke greške ali koji avto jih nema)

Mali off, zanimiljivo mi je da se u SRB svi "kunete " u 1.6 tdci a u SLO baš i nije na dobrom glasu ( KOd hardcore fordaša je čak vrlo omražen), dok 1.8 tdci ima vrlo dobru reputaciju ali je nažalost redak.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ja vozim C-Max sa tim motorom, na satu mu je 290k km (uzeo sam ga sa 230k km) i jedino "veliko" što mu je radjeno je zamajac pre 20k km.
Taj je motor najbolja varijanta za C-Max, ako je održavan iole savesno ne bi trebao da imaš nekih problema. Malo više će da troši po gradu nego 1.6 TDci, ali je zato magistrala i auto-put pesma: pun do vrha, klima, 140kmh vozi na 2500 obrtaja i troši nepunih 6l.

Auto se jako lepo vozi, vozačka pozicija je fenomenalna. Ja više u limuzinu ne sedam, navikao sam se na ovaj uzdignut položaj i nema nazad. Održavanje je sasvim korektno, osim dizni i zamajca nema dela koji je skup - burazer mi vozi Megana 2005. godiste i poredili smo cene delova i servisa, max 1000din razlike na jednu ili drugu stranu.

Ako si iz Beograda i okoline, u Pinosavi je najbolji Ford servis pa bi ga bilo pametno tamo odvesti na pregled. Ako te još šta interesuje, viči ;)

P.S imaš li sliku, link ka oglasu te djunte koju ti nude?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Bas tako, idealan motor za Cmax-a, odlican auto za porodicu, za kombija se lepo vozi

U Pinosavu RSD Ford, na pregled, i sklopi posao :)
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

A onaj majstor na starom sajmistu Jelenko ili tako nesto, valjda li on?

Izvinjavam se ta off, samo me zanima Grujino misljenje?

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

jos jedan glas za RSD u Pinosavi

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako primerak valja menjaj odmah.
C max je verovatno najvozačkiji autobus.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nakon svih postova hvale, nemam šta da dodam po pitanju samog automobila.
Međutim rekao si da ćeš se pružiti do maksimalnih granica, ako sam dobro razumeo, tako ako mogu da te savetujem da dobro razmisliš, da ti se ne obije o glavu.
Ako ti je to limit, to je vrlo opasna zona.
A auta će biti i kasnije, često nekad bude bolja neka kasnija kombinacija, pa kažeš: uh, dobro je što sam propustio onu priliku ... :)
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Apsolutno se slazem sa nikaragvom.
Verovatni da je zamena dobra prilika da uz malu doplatu dobijes mnogo bolji auto, ali auto je poslednja stvar koja treba da ti izbije poslednji dinar iz dzepa. Pogotovo nabavka polovnog.

Ja se ne bih kockao, zato sto imas pouzdanog Punta. Ali kazu ko ne rizikuje ne moze da profitira... Razmisli dobro prevashodno oko tog finansijskog limita.

Tapatalk post
Odgovori