Auto do 2500e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 12:32
Garaža: Golf 3 GTI 16V

Auto do 2500e

Post od 16_Valve_ »

Ono sto mi treba u ovom autu je da ima klimu i da bude relativno mali potrosac sa prihvatljivim odrzavanjem. U obzir dolaze Fabia, Corsa, Punto, 206. Sa Fabijama sam uglavnom zadovoljan, ovo je treca vec, a mozda dodje i cetvrta. Corsa 1.2 16v se dobro pokazala, i komotniji je auto od fabije. Punto kao punto, niko ga ne hvali preterano, ali ga ni ne kude. 206 koji sam imao mi nije ulio bas neko poverenje, ali sigurno ima dobrih primeraka... Cak sam gledao i pezoa 306 karavan, lepsi mi je od hedzbeka a cene iste :)

Ili ako neko ima neki slican predlog, neka da...
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Auto do 2500e

Post od Kuzmanovic »

Clio, bolji je u svakom segmentu od Corse C, osim u ponudi prostora.

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Fiat Bravo/Brava/Marea, Stilo, Lancia Libra, Alfa 147/156 - od 2001. do 2003.godišta, JTD?
Za taj novac može da se nađe fin primerak navedenih modela, u navedenim godištima, ali da ni jedan nije ispod 200 000 km...

------/\_______/\______/\---------/\_______
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

Kuzmanovic, i o njemu razmisljam, 1.2 motori su im jako dobri.

Martin, njih bih izbegao, par pomenutih sam imao prilike da probam i uglavnom su bili u raspadu, sve kvrci, cvrci, enterijer otisao dodjavola. Da li je do kilometraze ili cega vec, ne znam. A alfu nikako ne smatram autom jeftinim za odrzavanje, par mojih je ima, cene delova, od trapova pa na dalje su za plakanje. Jedino se sa Lybrom nisam sretao previse... Druga stvar, kod jtd-ja ima vise stvari koje mogu ubiti svrhu dizela - turbina, zamajac, dizne. Dovoljno je samo jedno od toga da crkne za godinu dana i nema nikakve racunice u korist jtd.

Od dizela dolazi u obzir eventualno sdi iz skodinog programa ili punto 1.9d obican, znaci sto manje stvari da ima koje mogu praviti probleme. Nije bitno da auto ima ovakve ili onakve performanse, bitno je da ima klimu i da malo trosi uz jeftino odrzavanje.
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Auto do 2500e

Post od dag81 »

Taj 1.9d je nagrdji dizel u poslednjih 20god. JTDu iskreno nisam cuo da odlaze turbine i dizne. E sad sto vecina ima 400-500 pa i vise hiljada jbg mora nesto da ode.
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

Za 1.9d nisam cuo da se preterano neko zali na kvarove, zameraju mu potrosnju kao kod turbo dizela a mnogo manju snagu. To upravo i govorim, niti je JTD los motor, kao ni TDI, ali sve sto se kod nas za te pare moze kupiti je preslo boga i oca i prakticno covek kupuje macku u dzaku. Desi se nekada da neko kupi i 3-4 godine nema nikakvih problema, ali je cesca situacija da u prvih godinu-dve ode od 500-1000e na kvarove....
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Ne bih ja razmisljao o dizelima za te pare, ako je poenta ekonomicnost, onda je bolje traziti nesto sa plinom.

Samo ako budes gledao Clia, imaj na umu da 1.2 16V ne podnosi plin.

Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

Plin je trenutno ekonomicniji od dizela. Iz kog razloga ne podnosi?
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Mislim da ne moze nikako da se nasteluje da radi kako treba, tako da je za plin bolji 1.2 8V ili 1.4 u obe izvedbe (8 ili 16V). Za vise detalja sacekaj da se javi neko od Renolasa ili prelistaj rfs.

Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

Sumjam da je taj motor po necemu toliko specifican da ne moze da ga usteluje niko... :) Ako je isti motor kao u twinga keca 1.2 16v, ne bi trebalo da bude problema :)
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Ne znam puno detalja zbog cega ne ide plin na njega tako da sacekaj da se javi neko ko zna malo vise o tome.

Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

16_Valve_ napisao:Za 1.9d nisam cuo da se preterano neko zali na kvarove, zameraju mu potrosnju kao kod turbo dizela a mnogo manju snagu. To upravo i govorim, niti je JTD los motor, kao ni TDI, ali sve sto se kod nas za te pare moze kupiti je preslo boga i oca i prakticno covek kupuje macku u dzaku. Desi se nekada da neko kupi i 3-4 godine nema nikakvih problema, ali je cesca situacija da u prvih godinu-dve ode od 500-1000e na kvarove....
Iskreno, ne bih se složio sa konstatacijom. Zato sam i naveo godište, ali i km - do 2500 možeš naći primerke, ali za mi jedan nije realno da ima ispod 200000 km. A ako je održavan, uz redovno održavanje prelazi još toliko.
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

Nije 200.000 nikakva kilometraza za JTD-ja, samo je pitanje sa kojim brojem je ta kilometraza pomnozena sa 200.000 :) Doduse, nisam cuo da na jtd-ju nekome odlaze dizne... Turbina kao turbina, kako cuvas auto tako ce trajati... Kakva ti je Marea sa potrosnjom?
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

Pre čipa je bila oko 6, a sada je oko 5,5 (sa jačim načinom vožnje).
Što se tiče modela koje sam ja naveo - konkretno za Bravo/Brava - jako su se dobro pokazali sa 1.2 i 1.6, sa i bez plina. :doubleup:
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Ako su ti glavni kriterijumi klima i ekonomičnost vožnje zašto ne pogledaš Logane s plinom?
S njim su u ljubavi,nema šta skupo da cikne,pokazali su se i više nego pouzdano a realno za 2500 već možeš da probereš neki 2005,6,7...
Obaška što je 99% primeraka kupljeno ovde a velika je verovatnoća da nađeš i od prvog vlasnika sa smešnom km.
Jedino treba obratiti pažnju na rubove da nije od onih problematičnih serija i trebalo bi da se navozaš.
Odgovori