Honda accord 2.4
Honda accord 2.4
Pozdrav svima,
Drzi me vec 2 dana ideja da zamenim i30, vec je 5 godina kod mene a mozda imam varijantu da ga prodam. Videh na oglasima 2 honde accord 2.4 (znam za cenu registracije), domace sa malo predjenih kilometara, deluju dosta ocuvano:
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... d-s-24-tng
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... ord-type-s
Jel ima neko neki info za ova 2 automobila, pre nego sto zagrizem?
Ovaj prvi ima TNG, koliki je problem da se to demontira (i dali mogu da prodam takav polovan sistem), posto ne zelim plin?
Nije u pitanju racionalna odluka, prosto bih zeleo da imam ovakav automobil (ili Alfu 159 recimo), registracija i potrosnja nije problem.
Hvala!
Drzi me vec 2 dana ideja da zamenim i30, vec je 5 godina kod mene a mozda imam varijantu da ga prodam. Videh na oglasima 2 honde accord 2.4 (znam za cenu registracije), domace sa malo predjenih kilometara, deluju dosta ocuvano:
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... d-s-24-tng
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... ord-type-s
Jel ima neko neki info za ova 2 automobila, pre nego sto zagrizem?
Ovaj prvi ima TNG, koliki je problem da se to demontira (i dali mogu da prodam takav polovan sistem), posto ne zelim plin?
Nije u pitanju racionalna odluka, prosto bih zeleo da imam ovakav automobil (ili Alfu 159 recimo), registracija i potrosnja nije problem.
Hvala!
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Honda accord 2.4
Pa onda gledas bez plina, sto bi budzio posle.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Honda accord 2.4
I ja volim kada je auto malo prešao, ali bih pogledao i ovo bez obzira što je više prešao ako si u tom fazonu i kategoriji kola...ipak je ova verzija primetno bolji auto od te verzije Accorda koje gledaš.
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... xi-m-paket
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... xi-m-paket
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Pitanje je zasto bas zelis acc? Bitno je sta zelis od automobila da bi ti neko mozda dao i alternativu.
Ovaj 325 je baš lep...i mnogo je bolji auto od Accorda
- schonenk
Naravno da bolji, zato je i skuplji 2-3 hiljade. Acc sa tom klmtrazom je 5-6k.
Lep je BMW ali spreman sam da se nategnem na jedno 2-3k doplate (+ ostale trosokove sto cu za sada da se pravim da ih nema), do sada sam kupovao samo novo (3 komada) tako da mi je preveliki zalogaj odmah nesto preko 100k predjenih. Porodican sam covek, Honda mi je nesto sto u ovom trenutku zivota mogu da priustim. Mislim mogu i novu da uzmem (kredit/lizing) ali imam neke druge prioritete sada.
i30 mi radi posao, rekoh da to nije racionalna odluka, ali u igri mi je Accord, prosto mi se svidja i to bas ovaj 2.4, mislim da je odlicna cena izmedju ostalog sto malo ljudi hoce da placa toliku registraciju. Sa obzirom da planiram da ga vozim 2-3 godine, to gledam kao dodatni trosak od recimo 1000e. Tako da zaboravite racio, kada bih kupovao novi automobil opet bih gledao jedno 2-3 meseca i vagao, ovde se ukazala prilika da za 2-3k eura dobijem Hondu i da uzivam
Ima i jedan civic u Sabcu, 2008 sa 45k predjenih, tako da je i to opcija - sutra bi trebalo da znam da li ce ljudi da uzmu i30. Ako ne uzmu, ostace otvorena opcija ali kada se potrefi, mislim necu se aktivno baviti prodajom.
Honde nisu tako ceste u Srbiji, narocito 2.4, pa sam mislio da neko na forumu zna za ova 2 primerka, ili da mi kaze to ce da se kvari, nije dobro - sto sumljam posto sam dosta dugo na auto forumima i dosta sam naucio ovde. Ono sto ne bih mogao da priustim je da auto bude cesto kod majstora posto zaista puno radim i nemam vremena ni za sta, zato i gledam vozila sa pouzdanom istorijom i malom kilometrazom, ali kao sto rekoh sada bih Hondu, mozda i zato sto nisam hteo da se nategnem 3k vise kada sam kupovao i30 (za civica)...a mogao sam
Mislim cenim predloge, nisam nezahvalan, ne trazim da mi kazete da je pametno to sto radim - hocu sebi da ispunim cef, a Honda je trenutna definicija toga, kockice su se skoro poklopile jos ako bi neko imao neki insajderski info za navedene automobile...to je to, prelomio bih.
i30 mi radi posao, rekoh da to nije racionalna odluka, ali u igri mi je Accord, prosto mi se svidja i to bas ovaj 2.4, mislim da je odlicna cena izmedju ostalog sto malo ljudi hoce da placa toliku registraciju. Sa obzirom da planiram da ga vozim 2-3 godine, to gledam kao dodatni trosak od recimo 1000e. Tako da zaboravite racio, kada bih kupovao novi automobil opet bih gledao jedno 2-3 meseca i vagao, ovde se ukazala prilika da za 2-3k eura dobijem Hondu i da uzivam

Ima i jedan civic u Sabcu, 2008 sa 45k predjenih, tako da je i to opcija - sutra bi trebalo da znam da li ce ljudi da uzmu i30. Ako ne uzmu, ostace otvorena opcija ali kada se potrefi, mislim necu se aktivno baviti prodajom.
Honde nisu tako ceste u Srbiji, narocito 2.4, pa sam mislio da neko na forumu zna za ova 2 primerka, ili da mi kaze to ce da se kvari, nije dobro - sto sumljam posto sam dosta dugo na auto forumima i dosta sam naucio ovde. Ono sto ne bih mogao da priustim je da auto bude cesto kod majstora posto zaista puno radim i nemam vremena ni za sta, zato i gledam vozila sa pouzdanom istorijom i malom kilometrazom, ali kao sto rekoh sada bih Hondu, mozda i zato sto nisam hteo da se nategnem 3k vise kada sam kupovao i30 (za civica)...a mogao sam

Mislim cenim predloge, nisam nezahvalan, ne trazim da mi kazete da je pametno to sto radim - hocu sebi da ispunim cef, a Honda je trenutna definicija toga, kockice su se skoro poklopile jos ako bi neko imao neki insajderski info za navedene automobile...to je to, prelomio bih.
- schonenk
Ovaj bez tng je na oglasima najmanje dve godine. Uvek je otprilike 2 hiljade iznad prosecne cene. Koliko se secam neke price sa HCS nista mu ne fali, samo je cena uvek bila prejaka. Tako sitna kmtraza se lako raspoznaje, ipak se vidi kad auto predje vise od tih 50tak k km.
Ako ces da uzimas i neces tng, nemoj da kupujes sa tng, jer vecina servisa sece originalna creva za t racve. Mene je to namucilo, jer sam gubio rashladnu. Tu ti je sigurno ozbiljan trosak skidanja i reatesta.
Ako je prava kmtraza taj auto je raga i jedini tipicni kvarovi koji se pominju je letva volana, crevo serva, skripanje cilindra kvacila (fabricki felericno i nikad ispravljeno, krcka pedala kvacila), tanak lak.
Ne znam da li si vozio automobil, ali za tih 190 ks treba dobro da se potrudis, iako je menjac 6 brzinski. Tipicna honda. Ne lezi bas kao pegla, verovatno ni blizu ovom bimeru gore.
Meni 2.0 trosi od 10 do 12 litara po Bg, kada nije guzva, sumnjam da je cl9 drugaciji po tom pitanju.
Ako ces da uzimas i neces tng, nemoj da kupujes sa tng, jer vecina servisa sece originalna creva za t racve. Mene je to namucilo, jer sam gubio rashladnu. Tu ti je sigurno ozbiljan trosak skidanja i reatesta.
Ako je prava kmtraza taj auto je raga i jedini tipicni kvarovi koji se pominju je letva volana, crevo serva, skripanje cilindra kvacila (fabricki felericno i nikad ispravljeno, krcka pedala kvacila), tanak lak.
Ne znam da li si vozio automobil, ali za tih 190 ks treba dobro da se potrudis, iako je menjac 6 brzinski. Tipicna honda. Ne lezi bas kao pegla, verovatno ni blizu ovom bimeru gore.
Meni 2.0 trosi od 10 do 12 litara po Bg, kada nije guzva, sumnjam da je cl9 drugaciji po tom pitanju.
Super, puno hvala - to su informacije koje mi mnogo znace.
Nisam imao ove moderne dizelase, samo benzin i to toyotu i sada i30 1.4, kum ima civica 1.8 pa otprilike znam sta da ocekujem. Jedini razlog zbog koga nisam uzeo 2.0 u obzir je menjac sa 5 brzina, ali sta znam, u firmi imamo KIU 1.6 GDI sa 6 brzina, cesto se zbunim posto sam navikao na 5
Mada mislim da ih nema sa tako malom kilometrazom, no razmislicu i o toj opciji, samo da uvaljam i30, onda nema nazad.
Nisam imao ove moderne dizelase, samo benzin i to toyotu i sada i30 1.4, kum ima civica 1.8 pa otprilike znam sta da ocekujem. Jedini razlog zbog koga nisam uzeo 2.0 u obzir je menjac sa 5 brzina, ali sta znam, u firmi imamo KIU 1.6 GDI sa 6 brzina, cesto se zbunim posto sam navikao na 5

- schonenk
Meni je petobrzinski nezgodan zbog jako dugacke druge (vuce preko 100 km/sat). To znaci da si u vecini situacija jako inferioran u odnosu na ostatak saobracaja, sem ako nemas agresivan stil voznje.
Da dodam i da se navodno zadnje plocice brzo trose (20 do 30k), ali evo kod mene mislim da ce izgurati bez problema 30k.
Ako imas brojniju porodicu znaj da je prtljaznik nezgodan za utovar kabastijih stvari. Kolica knap prolaze (tipa inglesina avio), bajs zaboravi bez nosaca, a i prljas se, jer je dubok, pa moras da zagnjuris u najudaljenije nise. Tu je hecbek mnogo zahvalniji.
Ulazak pozadi je malo nezgodan, ali verovatno laksi nego u onaj bimer gore. Prostora nema pozadi na pretek za noge, jer su sedista konstruisana da budu udobna (zavaljen polozaj, oboren naslon). Bas sam neki dan zavirio u novu korolu, zadnje sediste lici na klupu u parku, ali su time dobili na prostoru za noge, koji je izdasan,
Branici su jako nezahvalni za bg. Malo ih taknes pomere se iz lezista, lako pucaju. Sve drze zabice koje nasi serviseri lome kao cackalice, a jedino originalne imaju elasticnost i kostaju. U sustini vecinu tih zabica, plastikica, sijalica ne treba traziti u Delti, jer deru najstrasnije.
Da dodam i da se navodno zadnje plocice brzo trose (20 do 30k), ali evo kod mene mislim da ce izgurati bez problema 30k.
Ako imas brojniju porodicu znaj da je prtljaznik nezgodan za utovar kabastijih stvari. Kolica knap prolaze (tipa inglesina avio), bajs zaboravi bez nosaca, a i prljas se, jer je dubok, pa moras da zagnjuris u najudaljenije nise. Tu je hecbek mnogo zahvalniji.
Ulazak pozadi je malo nezgodan, ali verovatno laksi nego u onaj bimer gore. Prostora nema pozadi na pretek za noge, jer su sedista konstruisana da budu udobna (zavaljen polozaj, oboren naslon). Bas sam neki dan zavirio u novu korolu, zadnje sediste lici na klupu u parku, ali su time dobili na prostoru za noge, koji je izdasan,
Branici su jako nezahvalni za bg. Malo ih taknes pomere se iz lezista, lako pucaju. Sve drze zabice koje nasi serviseri lome kao cackalice, a jedino originalne imaju elasticnost i kostaju. U sustini vecinu tih zabica, plastikica, sijalica ne treba traziti u Delti, jer deru najstrasnije.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
I na Civicu ti je druga isto do 100 a opet je 6. brz
Nisi razmatrao Civic sedan?
Nisi razmatrao Civic sedan?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Jesam, kum ga ima, vozio sam ga - ali ovo je vise stvar trenutka i ponude, a sve koje sam nasao su preko 120k. Cak je i svemirac OK, posto ima cak i vise prostora nego i30 mislim, ali kao sto rekoh ovo mi je nenadano, pa reko ako mogu brzo da zavrsim da ne stignem da razmislim da li mi treba uopste
Uglavnom, ovaj mi se cini zanimljiv isto:
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... -k-s-t-r-a
ali bez ovih felni, meni je to prosto previse...zvao sam ga, covek ga je uzeo u zameni od prvog vlasnika, tako da bih to morao da isproveravam.

Uglavnom, ovaj mi se cini zanimljiv isto:
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... -k-s-t-r-a
ali bez ovih felni, meni je to prosto previse...zvao sam ga, covek ga je uzeo u zameni od prvog vlasnika, tako da bih to morao da isproveravam.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Moj Accord je imao plin, skinut je i nemam nikakvih problema. Ako si resio da uzmes primerak sa 2.4 motorom zbog performansi, onda ti Civic 1.8 nije bas srecna alternativa. I da, ako hoces performanse kod Honde sa atmosfercem treba da je vozis ko trkacki auto. Uvek na visim obrtajima. Ja ih zato i volim. To je pravi ugodjaj voznje. A sto se onog BMW tice, mogu da se kladim da bi u njega spucao par hiljada evra za par godina, a u Accord sa malom km verovatno 5 - 10 puta manje. To sto Shonenk kaze da imaju par mana, nije nesto sto zahteva popravku. Konkretno cilindar kvacila, samo pravi zvuke ali jos nikome nije otkazao, radi najnormalnije. Letva volana kod mnogih Hondi moze da dobije luft ali ni to nije strasno, nece se nista desiti ako vozis tako. Ono sto menu smeta je farba sa nekim ekoloskim lakom na vodenoj bazi. Lako se grebe. A gepek mozda nema najprakticniji pristup, al tako je kod svih limuzina. Zato je dovoljno veliki da smo se spakovali za more (cetvoroclana porodica) i napunili ga 2/3.