Golf 6 kvacilo
Golf 6 kvacilo
Pozdrav,
Vozim VW Golf 6 ,kvacilo mi veoma nisko hvata,maltene cim malo pustim,i trese kad krecem na klackalici.
Kvacilo je mekano skroz.Ja znam da kod hidraulicnih kvacila,kako se trosi lamela,hvata sve vise na gore i kvacilo je tvrdje.Inace auto je presao 67000 km.Da li neko zna sta bi moglo da bude?
Vozim VW Golf 6 ,kvacilo mi veoma nisko hvata,maltene cim malo pustim,i trese kad krecem na klackalici.
Kvacilo je mekano skroz.Ja znam da kod hidraulicnih kvacila,kako se trosi lamela,hvata sve vise na gore i kvacilo je tvrdje.Inace auto je presao 67000 km.Da li neko zna sta bi moglo da bude?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Golf 6 kvacilo
Koji motor je u pitanju?
Pri kretanju ako trese, zna da bude korpa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pri kretanju ako trese, zna da bude korpa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Korpa ili druk
Motor je 1.6 CR TDI 105 ks .Ako je i korpa ili druk lager ,jel mogu oni da se menjaju posebno bez lamele?
Ako hoćeš da to bude urađeno kako treba, menja se sve u kompletu. Kad je na tako maloj km stradalo, pitanje kakav je i zamajac?
Ne znam,imam problem sa diznama na ovom autu,rekose u ovlascenom servisu da su sve 4 za zamenu,na ovoj kilometrazi to je suludo.A za ovo ne znam ,problem je samo kad krecem trese malo,daljih problema nema.
Da,i moj savet svima koji se razmisljaju da li da uzimaju VW/Audi/Seat/Skoda sa ovim motorom.Bezite od ovoga.
Masovno ljudi menjaju dizne u garanciji na ovom motoru,u pitanju je opet izgleda Siemens ubrizgavanje,a nove dizne su papreno skupe(meni su u ovlascenom servisu trazili 277000 +rad za 4 dizne),objasnjenje je bilo eto tako jednostavno se desilo,jos i ako stavite nove dizne,opet ce vam staviti Siemens i niko ne garantuje da vam se nece opet javiti problem.Ja sam se kleo u VW,ali posle ovoga tesko da bih se odlucio da uzmem auto iz njihove grupe,inace moj Golf ima predjenih 67000 km.I naravno nece da priznaju da je fabricka greska u pitanju(jer koje bi drugo objasnjenje bilo da odu dizne na 67000 km ili na jos manjoj kilometrazi),nego eto desilo se.
Masovno ljudi menjaju dizne u garanciji na ovom motoru,u pitanju je opet izgleda Siemens ubrizgavanje,a nove dizne su papreno skupe(meni su u ovlascenom servisu trazili 277000 +rad za 4 dizne),objasnjenje je bilo eto tako jednostavno se desilo,jos i ako stavite nove dizne,opet ce vam staviti Siemens i niko ne garantuje da vam se nece opet javiti problem.Ja sam se kleo u VW,ali posle ovoga tesko da bih se odlucio da uzmem auto iz njihove grupe,inace moj Golf ima predjenih 67000 km.I naravno nece da priznaju da je fabricka greska u pitanju(jer koje bi drugo objasnjenje bilo da odu dizne na 67000 km ili na jos manjoj kilometrazi),nego eto desilo se.
Taj scenario je nocna mora svakog vozaca dizela. Zapravo 100% ugodjaj je kad se raspadne CR pumpa, pa opiljci zapuse sve dizne, to je onda to!
Nego u tvom slucaju, kako objasnjavaju da su sve 4 nastradale istovremeno? To je pokazuje upravo ovo sto pominjem, da je pumpa poslala opiljke, ako je tako desice se opet kad stave nove dizne.
Nego u tvom slucaju, kako objasnjavaju da su sve 4 nastradale istovremeno? To je pokazuje upravo ovo sto pominjem, da je pumpa poslala opiljke, ako je tako desice se opet kad stave nove dizne.
Niko nije ni pominjao CR pumpu,odradili su mu taj TPL test i update softvera,i kao minimalna kolicina ubrizgavanja ne valja,treba menjati sve 4 dizne.Kad sam pitao zasto,objasnjenje je eto desilo se ,od starosti(to je najsmesnije,auto je 2009 godiste i ima 67000 ,kupljen kod njih i odrzavan sve vreme).A i pricao sam sa prijateljem koji radi u ovlascenom servisu,kaze da masovno dolaze u garanciji da to menjaju,ali da ljudi voze bez problema i sa takvim diznama,jer kao sto rekoh i nove kad stave opet se javi problem.Trazio sam sa sefom da razgovaram,rekose da nije tu.U svakom slucaju od ovog motora(1.6 TDI) treba bezati.Jos sam procitao negde da imaju Siemens sistem ubrizgavanja,a pozato je sta se desavalo sa Pasatima B6 pre 2008 sa ovim diznama.
Odavno se zna da se od Siemens dizni bezi glavom bez obzira, em sto su npouzdane em sto su skupe kao od zlata da su a nema ni opcije popravke kao za druge koje se srede za ~100e po komadu.
Da sam znao ove info,ne bih ga kupio nikad.Nego sam negde cuo da je u VW sve posle 2008 godine Bosch,cak i novi Common Rail motori,ali ocigledno nije tako.Uglavnom veliko razocarenje u VW .Samo ne znam koji su sipmtomi kad ode CR pumpa,zato sto ja sa njim nemam nikakvih problema u voznji,ne dimi,vuce odlicno,ne pali nikakvu lampicu na bordu,osim sto se cuje malo to kliktanje ,sto se ustanovilo kod njih da su dizne?
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Nema pravila, renoovi motori 1.5dci sa 106 i 110 konja imaju simens ubrizgavanje i mnogo su pouydaniji od slabijih verzija sa Delphi sistemom, za koji je bas karakteristicno to stvaranje opiljaka i stradanje dizni. Ovi motori se ugradjuju i u Mercedes A klasu, ali ne znam da li je Mercedes menjao nesto oko ubrizgavanja ili je ostao simens. Ovo za skupu popravku stoji, ali su se kod renoa pokazali jako pouzdani
Da li neko preporucuje reparaciju dizni,posto su nove papreno skupe i ako neko zna nekog dobrog majstora koji to radi?
Jek su tebi one imale problem i u garanciji? Posalji mail centrali van Srbije i pitaj da li imas pravo na zamenu tih felericnih dizni.
Ja sam drugi vlasnik,lik koji ga je kupio ga je redovno odrzavao u Porseu i tamo kazu da nije prijavio te probleme.
Problem je sto je jednom radjen mali servis van ovlascenog i to je upisano u servisnu knjigu,pa ne znam i da posaljem da li bi mi dali to pravo?
Problem je sto je jednom radjen mali servis van ovlascenog i to je upisano u servisnu knjigu,pa ne znam i da posaljem da li bi mi dali to pravo?