Savet za kupovinu (nove) Skode Oktavije

Razne informacije u vezi kupovine automobila
mikip
Reactions:
Pridružio se: 01 Nov 2015, 13:10

Savet za kupovinu (nove) Skode Oktavije

Post od mikip »

Da nastavim diskusiju iz teme of Golfu VII (viewtopic.php?f=8&t=2286), naime, razmisljam o kupovini Oktavije 1,2 TSI 63 kW/86 ks 5G u Ambition paketu opreme sa jos nekom opremom za oko ~1200-1300e (met.boja, dig.klima, park.senzori, bolero, multi.f.volan, ...). To bi se izaslo oko nekih 14.000e, mozda koja stotina vise. Ovaj model i motor je na ekstra popustu za 13.100e. Sve mi deluje super, medjutim, kopka me samo ovo - tih 86ks :(. Ne znam koliko ce mi taj motor odgovarati i da li ce me nervirati kasnije u voznji. Nisam uspeo da probam ni jednu Oktaviju sa ovim motorom jer je nema nigde po salonima, mozda cu uspeti da probam Rapida ovih dana ako stignem. Inace, Rapid mi je bio prvi pik sa istim motorom i u Style opremi (za 14.200e), medjutim, receno mi je da je Oktavija za 2 klase bolja, pa sam odustao od njega. Sta mislite ?
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Savet za kupovinu (nove) Skode Oktavije

Post od dag81 »

Motor je realno slab ako volis da preteknes ili ides u brdske predele.
Ali ga mozes remapirati na 130ks za 250-300e.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ako te kopka motor nazovi autokomerc ili porsche sever i trazi da testiras golfa 1.2 86 ks 5b(imaju ga na oba mesta kao test vozilo), to ti je taj motor/menjac a kilaza je +-10 kg tako da ces steci utisak sta da ocekujes.
Poslednja izmena od ftj u 05 Dec 2015, 16:26, izmenjeno 1 put ukupno.
mikip
Reactions:

Post od mikip »

Nisam fan brze voznje. Porodican covek, retko prelazim 100 km/h. Mozda jedino kod preticanja bude problema.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Nema zasto da bude problema. Valjda ces biti svestan da vozis auto od 86 KS, i znaces kada mozes, a kada ne, da pretices.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Kao da citam staru temu a tamo je sve receno. Poslusaj FTJ-a,ne razumem sto komplikujes vise. Mada su i ovi slepci da nemaju nijedan testni sa tim motorom ??! Da sam u takvoj dilemi a da nema ovog Golfa odustao bih. Budale.
Poslednja izmena od Ogi u 05 Dec 2015, 16:44, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sramota za autocacak, al tako je bukvalno od kako skoda kod nas posluje i uprkos tome i dalje razbijaju sa prodajom.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

mikip napisao:Nisam fan brze voznje. Porodican covek, retko prelazim 100 km/h. Mozda jedino kod preticanja bude problema.
Pa brate tebi je onda dovoljno i nesto mnogo slabije od tog motora. Jebote vozio sam 50ks u Fordu Ka pa sam isao na more i nista mi nije falilo.
mikip
Reactions:

Post od mikip »

Ogi napisao:Kao da citam staru temu a tamo je sve receno. Poslusaj FTJ-a,ne razumem sto komplikujes vise. Mada su i ovi slepci da nemaju nijedan testni sa tim motorom ??! Da sam u takvoj dilemi a da nema ovog Golfa odustao bih. Budale.
O.K. Probacu onda tamo. Hteo sam da cujem jos neko misljenje jer mislim da smo malo "zagadili" onu temu.
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

Uvek kada postoji dilema najbolje je sam probati pa videti da li ti odgovara. Inace imas na ovom forumu jos jednu temu, doduse opet o Golfu VII 1.2 tsi 86ks, na pocetnoj strani imas deo Garaza testovi, i u okviru nje ima tema gde je trojanac detaljno preneo utiske sa test voznje tog golfa, ne znam da li si citao tu temu. Inace utisci su kao i mnogih drugih i uvek isti a to je da se auto ponasa dosta bolje nego sto ocekujes na bazi podataka na papiru.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ne može da ga čipuje kad je nov jer će izgubiti garanciju.

Dok ne probaš džabe ti bilo kakvo pisanje od nas, sve je to na tebi.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Bazi motor verovatno dobar u praznoj oktaviji .
Zar je doplata za 1.4 tsi toliko velika ?

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
mikip
Reactions:

Post od mikip »

Doplata za 1.2 tsi od 110ks je 2.100e, a za 1.4 tsi 3.500e.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nadam se da ima kraći menjač od 1.4 TSI. Peglao sam po autobanu u novom Leonu i brzinama nikad kraja. Sav je netrimovan nekako bio na niže obrtaje, za krstarenje, pre nego da se pegla pun. Bili smo puni, nas trojica, tri velika kofera (dva samo staju u gepek, treći je morao na sedište).

U povratku Rapid 1.4 TDI, dopao mi se na kraju motorčić i auto uopšte. Imao sam baš mala očekivanja, ali ispunio ih je, pa i prevazišao. Potpuno mrtav ispod 2000 obrtaja, ima 15KS, ne ide uopšte, ali posle poleti. Zvuk sjajan, ko bi rekao.

Ključno što bih ti savetovao, uzmi koju god Octaviu, makar najslabiju, nemoj Rapid. U Octaviji se sedi gospodski, bolje nego i u Rapidu i Leonu.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Bas dosta vise novca za 1.4 tsi , mada ako ide na neki lizing kre. nista strasno.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Odgovori