Vozim samo gradcu voznju, relacije 3-15km, akomulator po mojoj proceni je uvek napunjen maximalno 15-35%
Punjenje u radu je 14.2v bez potrosaca i 13.6V sa potrosacima, sa klimom zna da bude i nize kad se ukljucuje ventilator koji se non stop pali (svakih 20sek se upali na 3sek) gasi i tako samo opterecuje alternator
Pocetkom godine sam obisao pola servisa i niko ne zeli da radi alternator jer je po njima voltaza zadovoljavajuca, jedino su mi u Bosh-u isti radila, zamenuli su regulator i tada je punio 14.2 do 14.7V ali od pre par dana sam primetio da opet puni 13.6 do 14.2V

Mada i kad je punio 14.7v (bez opterecenja) akomulator nikad nije bio 100% pun vec mozda 40% (tada nov akomulator), sve ostalo je provereno ne vuce struju, pali za 1sec UVEK i na -20C
Akomultor je vec treci, garanciju na prosli mi nisu priznali jer su rekli da je OK a da je malo losiji jer auto mi puni 13.6v sa potrosacima a mora da bude minimum 14v (i onda te odbijaju za rekalamciju akomulatora)
Moja zapazanje je da alkternator iako bi trebalo da je 90 ili 120A u radu jako sporo dopunjujue akomulator, i jednostavno ga odrzava na 20-30% napunjenosti
Jutros sam merio napon pre paljenja auta i bio je smesnih i kriticnih 12.08v (mozda unimer malo laze pa je to mozda i 12.15v) sto znaci da akomulator je napunjen na 20% a biolo je 5C, na -15C auto ovako sigurno nece moci da zavergla
Majstorima sam razocaran jer nemaju ampermetar da izmere snagu punjenja!, ves se svi vode naponom!
Taj uredjaj sam davno video samo u cirkomu zrenjanin sa kljesima koje se stave oko + kabla i pokazu i voltazu i amperazu i grafik!, realno u NS neznam koji servis isto ima a da se razume da proveri tacno i da znam, da li je fabricki alternator toliko slab ili nesto nije u redu punjenjem