Citroen DS4
Citroen DS4
Pozdrav svima,
verovatno cu pocetkom sledece godine menjati auto. Razmisljam o kupovini nekog hatchbacka sa automatksim menjacem, mladjim od 4 godine do 10-11k evra.
Prostom pretragom oglasa, izbor je prilicno bedan, a cini mi se da DS4 moze ispuniti sve sto mi treba (uz sve svoje mane, malo prostora pozadi, zadnji prozori ne mogu da se otvore...)
SAd, zanime me od nekog ko se interesuje za citroene i poznaje to bolje, da li razlika u ceni izmedju C4 i DS4 je opravdana (nije mala, skoro 3k evra kao polovnjak u meni interesantnoj kategoriji).
Citam da je DS4 malo tvrdji da li neko ima iskustva u voznji ovog modela po gradu?
Sta ocekivati od potrosnje sa motorom 1.6HDI i 110 ks ali sa aut menjacem? Pise grad 5l, moze li to realno biti ispod 6l?
hvala svima
verovatno cu pocetkom sledece godine menjati auto. Razmisljam o kupovini nekog hatchbacka sa automatksim menjacem, mladjim od 4 godine do 10-11k evra.
Prostom pretragom oglasa, izbor je prilicno bedan, a cini mi se da DS4 moze ispuniti sve sto mi treba (uz sve svoje mane, malo prostora pozadi, zadnji prozori ne mogu da se otvore...)
SAd, zanime me od nekog ko se interesuje za citroene i poznaje to bolje, da li razlika u ceni izmedju C4 i DS4 je opravdana (nije mala, skoro 3k evra kao polovnjak u meni interesantnoj kategoriji).
Citam da je DS4 malo tvrdji da li neko ima iskustva u voznji ovog modela po gradu?
Sta ocekivati od potrosnje sa motorom 1.6HDI i 110 ks ali sa aut menjacem? Pise grad 5l, moze li to realno biti ispod 6l?
hvala svima
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Citroen DS4
Taj auto je apsurdno visok, kao da je crossover (možda čak i viši od nekih crossovera), a nema nijednu drugu osobinu crossovera. Jel ti to ne smeta? Auto je zbog toga pobrao mnoge negativne kritike zbog vrlo loše dinamike u vožnji.
Gledao sam ga na placu pre neki dan, nisam stekao utisak da je nadprosecno visok (a znam da je negde izmedju hatch i crossa, no to mi ne smeta)
Ovo za dinamiku voznje mi je novo i cudna informacije jer su razni testovi koje sam gledao na yt vrlo pozitivni i jako hvale nacin voznje. Iz tog razloga bih i voleo da cujem od nekog ko ga poseduje..valjda ima takvog na forumu
Ovo za dinamiku voznje mi je novo i cudna informacije jer su razni testovi koje sam gledao na yt vrlo pozitivni i jako hvale nacin voznje. Iz tog razloga bih i voleo da cujem od nekog ko ga poseduje..valjda ima takvog na forumu

- starac vujadin
Nadprosečno visok za hatchback...na to mislim. Mislim da nemaš nijednog vlasnkka DS4 na forumu...njih ima jako malo u Srbiji. Pročitao sam više testova DS4 u engleskoj i nemačkoj štampi i nisam video pohvale na račun ugođaja u vožnji, vozne dinamike. Manje više svi su u ovom stilu...
http://www.autocar.co.uk/car-review/citroen/ds4
U svakom slučaju zbog toga ti preporučujem da ga provozaš i probaš jer će tebi možda dobro leći, ali za domaća iskustva ćeš se načekati. Teško da ih ima mnogo što zbog visoke cene,što zbog specifičnosti vozila, što zbog lošeg dilera, što zbog odsustva reklame...
http://www.autocar.co.uk/car-review/citroen/ds4
U svakom slučaju zbog toga ti preporučujem da ga provozaš i probaš jer će tebi možda dobro leći, ali za domaća iskustva ćeš se načekati. Teško da ih ima mnogo što zbog visoke cene,što zbog specifičnosti vozila, što zbog lošeg dilera, što zbog odsustva reklame...
Bas takav vozi drugar.
Automatik im je jako los. Ne u smislu pouzdanosti vec u smislu same voznje. Dosta je spor pa pri promeni stepena imas osecaj da ti neko ljulja auto napred-nazad.
Motor je dobar generalno.
Ne znam, ali meni je to neotvaranje zadnjih prozora na kolima koja imaju zadnja vrata totalno debilna stvar.
Automatik im je jako los. Ne u smislu pouzdanosti vec u smislu same voznje. Dosta je spor pa pri promeni stepena imas osecaj da ti neko ljulja auto napred-nazad.
Motor je dobar generalno.
Ne znam, ali meni je to neotvaranje zadnjih prozora na kolima koja imaju zadnja vrata totalno debilna stvar.
Uf to za automatik mi se nikako ne svidja. A ni cinjenica da je izgleda neudoban za citroen reputaciju...MOracu da ga testiram...
Sto se prozora tice i mesta pozadi, iskreno jeste jadno ali ja jednom u 3 meseca nekog pozadi vozim tako da mi to nije bitno...
Sto se prozora tice i mesta pozadi, iskreno jeste jadno ali ja jednom u 3 meseca nekog pozadi vozim tako da mi to nije bitno...
-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
u Citroene se ugradjuju dve vrste automatika, pravi i robotizovani manelni menjc i to treba videti u servisu ili potrazi na netu...
DS4 je lux verzija C4, ima bolje materijale i izolaciju i bio je jako skup zadnji put kad sam gledao...Ako hoces neko tako extravagantno vozilo, pogledaj i DS5...mislim da je bolji, ali i skuplji verovatno
DS4 je lux verzija C4, ima bolje materijale i izolaciju i bio je jako skup zadnji put kad sam gledao...Ako hoces neko tako extravagantno vozilo, pogledaj i DS5...mislim da je bolji, ali i skuplji verovatno
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Tako je dve vrste automatika stim da je robotizovanii cesci kod c4 , i picassa .
Sasvim slucajno sam naisao na Picassa sa klasicnim automatikom ,probao ga doduse jako kratko .. nije bilo trzanja i sl. ali nije me ni interesovao preterano.
Verujem da se treba duze voziti takav menjac da bi legao.
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Sasvim slucajno sam naisao na Picassa sa klasicnim automatikom ,probao ga doduse jako kratko .. nije bilo trzanja i sl. ali nije me ni interesovao preterano.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
O ds5 vec mogu reci nesto, germanizovan je u svakom smislu, primetno je tvrdji od c5.
Meni zanimljiv auto, ali nikako nije "ladja" sto bi se ocekivalo od citroena.
Послато са GT-N7100
Meni zanimljiv auto, ali nikako nije "ladja" sto bi se ocekivalo od citroena.
Послато са GT-N7100
- starac vujadin
Tvrđi je jer je na podvozju Picassa, a ne C5 i cela vožnja mu je u tom stilu. C5 je mnogo udobniji od njega, uostlaom ima i opciju hidraulike.
-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
da, ali kvarovi automatika su jako skupi...Kod ove druge verzije imas klasican menjac samo je saltanje hidraulicko...Klasicna lamela, klasican menjac, samo nemas rucicu za promenu brzine
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Ja sam u septembru rentirao jedan c4 (2012) sa automatikom(4 brzinesasa lbg napisao:Tako je dve vrste automatika stim da je robotizovanii cesci kod c4 , i picassa .

Trzanja ima mada ne nesto izrazeno, al brze od sekundu i po nemere presaltat pa da ga ebes,
nije bitno u kom si modu D,S ili +/-. Najgrdje je kad u "D" vozis normalno i hoces da ubrzas, stisnes gas a on najprije napravi pauzu pa onda dok nakilavi iz cetvrte u trecu i taman pocne vuci (2 sekunde u vr glave), eto ti opet pauze, pa dok vrati u cetvrtu i onda se vuce ko slina dok ne digne malo obrtaje i tako

U "S" sve je isto sem sto mjenja brzine vecim obrtajima ali se zato non-stop vrtis na 3000+ o/min.(1.6i)
Od rucnog saltanja(+/-) sam odustao momentalno. Presaltas u manju-vecu nebitno, prvo pauza pa dok prebazi pa opet pauza dok digne obrtaje da povuce(kad ides u vecu)

Nikad mi voznja nije predstavljala mucenje, al ovog g...... sam jedva ceko da se rastosiljam.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
To je taj 
Jbg meni nije bas tako izgledalo,pauze ima.. ali kazem bilo je kratko vreme.

Jbg meni nije bas tako izgledalo,pauze ima.. ali kazem bilo je kratko vreme.
Menjace koje ja gledam:

Kojoj od pomenutoj pripada? I ima li neko iskustva sa njim?

Kojoj od pomenutoj pripada? I ima li neko iskustva sa njim?
Pogledacu sutra. Mislim da je uz taj motor isao samo taj robotizovani menjac od automatskih. A vozi se bukvalno kao sto je Sinisa opisao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk