Crni dim iz auspuha
-
- Pridružio se: 25 Jul 2016, 18:37
Crni dim iz auspuha
Pozdrav
Moze li mi neko pomoci? Pre mesec dana mi je majstor stavio kompjuter na Fiat Bravo 1.9JTD. i od tog trenutka lampica brizgalice se ne gasi. Neki put mi se desi da mu potopim papucicu gasa a on ni da krene i onda u trenutku samo prokine i poleti. Tad kad se to desava nenormalan crni dim i garez mu izlazi iz auspuha,a ima i trenutaka kad normalno ide i tad mu dim iz auspuha normalan. Hvala na svakoj pomoci
Moze li mi neko pomoci? Pre mesec dana mi je majstor stavio kompjuter na Fiat Bravo 1.9JTD. i od tog trenutka lampica brizgalice se ne gasi. Neki put mi se desi da mu potopim papucicu gasa a on ni da krene i onda u trenutku samo prokine i poleti. Tad kad se to desava nenormalan crni dim i garez mu izlazi iz auspuha,a ima i trenutaka kad normalno ide i tad mu dim iz auspuha normalan. Hvala na svakoj pomoci
Re: Crni dim iz auspuha
A zasto je menjan ECU? Lepo kod tog majstora i reklamiraj radove. Treba da se iscita koju greksu prijavljuje, pa da se onda ide dalej sa dijagnostikom.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ono sto mozes sam da proveris odmah je da li je busno crevo crevo koje ide interkulera do turbine. Neka neko sedne u auto i daje gas, a ti rukom predji preko creva i slusaj da li sisti vazduh. Simptomi busnog creva su to slabo povlacenje i tek onda relativno normalna snaga. Jedino se ne uklapa lampica od brizgaljke.
Znas li zasto je majstor menjao kompjuter tj. ECU?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Znas li zasto je majstor menjao kompjuter tj. ECU?
-
Jedno jutro nije mogao da upali,samo verglao. Odslepao ga kod majstora i njegova dijagnostika je bila da je izgorela instalacija jel je pogresan kljuc stavljen,tj.zakalemljen za kompjuter. I od tad lampica brizgalice se ne gasi. Sad sam dosao do grada,normalno ide,nema crnog dima. Sad sve Ok.
Menjaj majstora u pokusaju, pod hitno. Ako je takav dijagnosticar kvarova, mozda je bolje da posetis nekog iskusnijeg, ECU je nesto sto najredje crkava.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
To što zoveš lampicom brizgalice je ustvari check engine, mil, cel, ali nije brizgalica. Na sličici bi trebalo da je ikonica motora i kad gori prijavljuje neki kvar na vozilu. Znam da nisam pomogao 

- Kuzmanovic
Ivice nisi bas u pravu, automobili iz te grupacije imaju lampicu u obliku dizne.

- ivica122
Ha, nisam imao pojma. A šta je onda ta lampica? Jel to stvarno prikazuje diznu?
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ma to je univerzalna greška, kao žuti checkengine . Pali se zbog protokomera,senzora bregaste/radilice itd.
sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
- Kuzmanovic
I zbog zapusenih dizni na Bravo 1.6 16v. A da, i zbog senzora temperature. 

- ivica122
Znači jeste check ali ne izgleda tako 

- Kuzmanovic
Ja sam mislio da imaju i check engine lampicu. 

-
E ta lampica mi se pali! Nije mi se palila lampica pre,od kako je majstor stavio nov racunar( od 80e) to mi se ne gasi. Ipak 1.9 JTD motor,pre toga je lepo vukao i isao,sad u pola ima snage nego pre. Nije da se glupiram al kad sam ga kupio,isprobao sam ga i 220 je isao a sad ne moze 150 na istom putu. Kao da mi se turbina ne pali,ne znam,da se razumem ne bih vas pitao. Inace,zvao sam majstora,rekao sam mu to,pa hocu da neke stvari da znam,da mu odgovorim.

Pa crevo ?
Ako ti je isao 220 znaci da ti je skidana blokada i cipovan auto,koji je to JTD ?
Moja 147 nije mogla vise od 200 po cajgeru,pravih 191.
Ako ti je isao 220 znaci da ti je skidana blokada i cipovan auto,koji je to JTD ?
Moja 147 nije mogla vise od 200 po cajgeru,pravih 191.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Moguce da ti je majstor stavio racunar koji hardverski odgovara, a softver je pogresan, tj auto ti je u nekom safe modu. Moras otici kod nekog ko ima iskustva sa dijagnostikom, da ga nakaci na istu. Ovako je sve lutanje. Jedino je problem sto ces za Valjevo malo teze dobiti preporuku ovde, ali ko zna. Inace check engine se uglavnom pali kada je poremecena smesa/sagorevanje iz nekog razloga.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money