ja radim tu preko puta, i gledam drugarica stoji kolima iza nje drotovi, pisu nesto. pretrcavam ulicu, van pesackog namerno, prilazim do nje, kaze pisu mi kaznu, (inace, stala je skroz u desnu traku pored dugackog sneznog smeta, blizu ovog zutog golfa), ja trk do njih, par metara iza, dobar dan, rekoh, -jel ta kazna neizbezna? majmun kaze: -ko si ti? ja: -prijatelj gospodjice, a radim ovde preko puta. konj dize glavu, pogleda preko puta: -kakve mi veze imamo sa farbarom? ja: -nemate nikakve, ali mozete svratiti na caj, kafu, mozda dobijete i neki popust, pokusavam jos uvek sa smeskom. majmun: -vrati se odakle si dos'o. ja se okrecem do drugarice, rekoh: -za sta ti pisu kaznu? drugarica: -sto sam stala na minut da kupim pljeskavicu (rostilj je odmah tu gde je stala). pitam: -ozbiljno? kaze: -da! Ponovo se vracam do neandertalaca. -pisete kaznu zato sto je stala ovde? -da, ima znak gore stoji, zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. kazem ja: -a gde da covek stane ako hoce da kupi nesto? -nemamo mi nista s tobom, vrati se preko ulice! ja: -lepo vas pitam, gde da stanu ljudi kad treba da kupe 'leba da jedu, jel vidite vi ovaj sneg, jel kaznjavcate i autobus koji stane na "stanicu" (stanice takodje nema)? gde da stane kamion sa robom? -babun: -vrati se preko ulice! (vec drsko) ja: -e necu da se vratim, evo slobodno mozete da me uhapsite, ili ocete da mi pisete kaznu, sto sam preso van pesackog, rekoh jos: -kako vas nije sramota, na koji nacin vi donosite pravdu, umesto da pomazete ovim jadnim ljudima sto ne ,mogu iz kuce da izadju, sto ne kaznjavate nadlezne koji trebaju sneg da ociste, pogledajte na sta nam lici grad, ima li ovo smisla? (generalno u Nisu su samo glavne ulice ociscene, kroz sporedne verujte ne moze ni da se prodje)... dok drugo govedo sedi na suvozacevo mesto i pise li pise. i tu sam krenuo da im hebem sve po spisku, da se ne izrazavam sada ovde, produzio bih dosta ovu pisaniju... sve u svemu, kaznu napisase, ona sva uplasena, jos oce da plati, ja joj kazem nikako, sacekaj da vidimo sta cemo, nisam se setio da slikam dok su automobili jos bili tu. posle 10 min, isti majmuni zaustavljaju joj jednog decka par metara dalje i koliko sam vid'o hvata se za tefter i krece da pise. imate li neki komentar na ovu situaciju, ili predlog?