Da li nekada razmisljate o situacijama Sta Bi Bilo Kad Bi Bilo?
Pri cemu ne mislim na sitnice, vec na neke mozda bitne stvari koje su doprinele trenutnom stanju vaseg zivota.
I pre onoga "sta bi bilo da sam", zanima me da li razmisljate o onome "sta bi bilo da nisam", tj gde bi bio danas.
Recimo:
Jednog dosadnog letnjeg dana poslah CV za posao u firmi koja nema veze sa mojim obrazovanjem. Usledio je razgovor, tamo sam se posvadjao sa direktorom i na kraju su me primili :lol:
To je dovelo do ucenja novog posla, napredovanja, promene poslova, a sada radim posao vazan sa onim prvim. Medjutim, nikada ga ne bih radio da nisam poceo sasvim slucajno da radim to sto sam radio.
Sada razmisljam, da nisam poslao taj mail, tj prijavu na konkurs, sta li bih sada radio? Sigurno ne bih upoznao dosta vrlo dobrih ljudi, proputovao Srbiju, stekao neke kontakte, mozda i buducu suprugu... Sutra eto idem na Zlatibor kod dragih ljudi, koje ne bih upoznao da tog dana nisam kliknuo na Send.
Naravno da bih se bavio necim drugim (mozda bih krpio kraj sa krajem, mozda bih se razbijao od para), upoznao neke druge ljude i sve to, ali da li se zapitate sta bi bilo da niste uradili nesto sasvim jednostavno, sto vam je mozda odredilo dalji tok zivota? Mozda vam je sve oko vas sasvim normalno, ali sta bi bilo da ste neke tamo sekunde imali drugacije misljenje i uradili nesto drugacije... Mozda ne bi bili tu gde jeste, mozda ne bi mogli sebi da priustite Nutellu, a mozda bi vozili Aventadora...
Sasvim vam je normalna situacija da imate zenu koju volite, decu koja trckaraju po kuci i psa kojeg setate u sred noci, ali da li pomislite kako bi vam zivot bio drugaciji, samo da niste imali muda (ili da ste popili koju casicu manje)da pridjete danasnjoj supruzi

Nesto tipa: "Da sam otisao u Svicu kada me je zvao stric, da li bih imao istu zenu, decu, prijatelje, kumove...?"
I molim vas da zaobidjete preveliku filozofiju, tipa: Dobro sto ne odoh po 'leba jutros, mogao me je zgaziti tramvaj, i to bi mi sigurno odredilo buducnost