Planiram da uzmem zeno-calo-mobil. Tj auto za suprugu i caleta, koji bi zajedno vozili-delili dok za caleta ne iskrsne neki proveren Punto 1.2 (ako znate nekog da prodaje i imate preporuku slobodno pisite ovde ili u inbox).
Sta je fiksno vezano za auto:
- mala godisnja kilometraza, ispod 10000km, bilo da oboje voze ili samo supruga.
- U skladu sa tim benzinac. Plin apsolutno iskljucen (obaveza vise, gubi se gepek).
- 5 vrata obavezno, manuelni menjac (od automatika samo DSG)
- od opreme minimum: klima (pozeljno automatska), multimedija (ne treba navigacija), Bluetooth, tempomat, naslon za ruku napred, zadnji parking senzori, sklopivi retrovizori, er begovi napred i pozadi, socivo u faru (ne mora xenon ili led)
- motorizacija: sve od 70 do 120ks ulazi u opciju, pozeljno sa 6 brzina. Ne bih uzimao trocilindricni motor iako imaju dobre rezultate.
Sta mi je najveci problem: B segment vs. C segment slabije opremljen?
Kum je kupio Corsu 2016. na sajmu i ne moze kolica da stavi u gepek, nego ih drzi na prednjem sedistu. Kad se porodica prosiri, opet ce kolica biti aktuelna. Platio tad Corsu oko 12000€, a Astra sedan bila 13500€.
Kola uzimam na firmu, pa je budzet rastegljiv od 10-12500 ili max 15000€.
Gledao sam Porsche mobility lizing, imali su akcije za Golfa, Leona i Ibizu, ali nije mi nesto uskladjeno ono sa sajta i ponuda iz maila.
Moguca je i opcija kupovine test vozila od dilera.
@Day Walker: imate li kakvu test Fabiju?

Supruzi se Swift najvise svidja estetski.
Caletu je svejedno.
Ja se ne mesam posto cu sebi uzimati nesto pa se oni nece meni mesati

Meni se na sajmu Mazda 2 svidela, ali u opremi da odgovora kosta 13000€ dok je Golf dizel sa solidnom opremom (nije klot) bio 15000€. To mi pravi dilemu oko izbora.
Cim se vratim sa jednog puta idem u ponedeljak u obilazak salona, u medjuvremenu svaki savet i misljenje su dobrodosli.
Vamos!