kapiram da nije baš najpametnije da odmah po registraciji otvaram novu temu, ali ako treba administracija ce ovo obrisati ili premestiti gde pripada.odmah ću naglasiti da sam dao sve od sebe da pročitam što više relevantnih tema koje bi mi mogle pomoći, ali vremena nemam previše(kao i većina ljudi, posao, dete...).
probaću da ne dužim puno, tako da odmah prelazim na stvar.
po prvi put u životu kupujem sebi auto, i mogu potpuno autonomno da odlučujem o svemu, što do sada nije bio slučaj.moj renault scenic 1.9dci 2004. odlazi u istoriju, jednostavno došao mu je kraj, što zbog godina,što zbog slabog održavanja.deset godina smo imali uspone i padove, sad je vremen za nešto novo.posle par meseci potrage, istraživanja i analiziranja tržišta (pretežno po internetu i preko prijatelja), nakon mnogo razmišljanja, izbor je pao na citroen c4 picasso.gledao sam razne automobile u toj klasi, od c i s max-a, preko zafire, peugeot-a, da bi na kraju izbor suzio na toyota verso i citroen c-max.posto sam pogledao te automobile uživo, provozao se u njima, skoro 100% sam se odlučio za francuza.jednostavno, uzevši u obzir moje veoma ograničeno poznavanje automobila i problematike oko kupovine polovnjaka, odluku je donelo to što mi se citroen više sviđa.lepši mi je, opremljeniji, moderniji...i ima ih dosta više u ponudi nego tojoti.moguće da sve te stvari nisu bitne i presudne kad se kupuje auto, ali jbg, razuverite me i rado ću preispitati svoju odluku.
koliko sam uspeo da provalim, c4 picasso se dosta dobro pokazao i viđam ih sve više u saobraćaju.čitao sam da nemaju neki specifičan kvar, iako je možda prerano za takve konstatacije.održavanje i registracija auta mi nisu previše bitne, ne verujem da može biti toliko velika razlika da bi mi to pravilo problem(možda lupetam), pre svega u odnosu na tojotu.planiram ovaj auto da vozim najduže 5-6 godina.cifra koju spremam da odvojim za vozilo je okvirno 10.000e, +- 1000e (naravno ako prođem jeftinije nije problem

model koji mi je najviše zapao za oko
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... -exclusive
toliko za sada, svaki savet i pomoć je dobrodošla, pisaću posle malo detaljnije kad uhvatim vremena.hvala u napred dobri ljudi