Imam jedno pitanje sa automobilom navedenim u naslovu. Skoro sam kupio Hondu Civic, automatski menjač je u pitanju, auto je zver, oduševljean sam, i jako mi se dopada.
Međutim, evo dva dana već, dok vozim "normalno" po gradu, menjač radi super. Probao sam danas da stisnem do kraja gas i broj obrtaja je došao maltene do maksimuma (8000) gde auto nije hteo da promeni brzinu sigurno nekih 3 sekundi, nakon čega sam pustio gas i nastavio normalnom vožnjom. Da ne dođe do zablude, testirao sam ga na auto putu, regularno je menjao brzine bez tog "rev-a" što bi rekli Englezi

Znači, menjač radi odlično "normalnom" gradskom vožnjom, bilo plus ili minus brzine, samo me je ovaj problem malo zabrinuo, do čega bi moglo da bude? Naravno, nema Check Engine lampice, tako da je u tom pogledu sve ok.
I još jedna stvar, da li automatski menjač ima ikakve veze sa akumulatorom? Zato što mislim da mu treba punjenje, jer par puta do sada je auto teže palio, duže malo vergla, dok inače pali jako dobro, u 95% slučajeva, bukvalno za sekund od pritisakanja Start dugmeta. Da li bi, ako bih napunio akumulator, potencijalno rešio problem ovaj oko menjača?
Odrađen je veliki servis inače, zamenjeno ulje, PK kaiš, i sve što ide uz to. To sam odradio odmah pri kupovini.
Bilo kakav savet ili sugestija bi bili dobrodošli.
Hvala unapred!