Opcija 1. Dizel
VW Passat B6, 1.9TDI ili ekvivalent AUDI 1.9 TDI
Opcija 2. Benzin
Honda Civic type S 1.8
Honda Accord 1.8-2.0
Toyota Corolla/Avensis 1.8-2.0
-------------------------------------
Sto se tice dizel varijanti, prosto je takav izbor, gotovo da nema primeraka ili dobrih primeraka VW i Audija sa benzinskim agregatom. Kod ovih automobila mi se svidja komfor/izgled enterijera, i dostupnost servisa i delova. Ono sto me brine, je generalno stanje vozila (zamajac, turbina, egr, dizne, DPF i ostalo), ali je prihvatljivo ulaganje, sem ako to ulaganje ne predje u nocnu moru. Brine me registracija ovih vozila nakon primene novog Zakona o tehnickoj ispravnosti vozila cija primena pocinje od polovine 2021. godine.
Honda Civic type S 1.8, je veoma hvaljen model, da li je to mit ili istina, ne znam. Bez obzira koliko odoleva vremenu, i drzi jaku cenu i on je podlozan kvarovima. Problem kod Honde, barem za mene je odsustvo ovlascenih servisa van Beograda. Slican je slucaj kod Toyote, ali u svakom slucaju tesko je naci dobar primerak, ili se on momentalno proda, dok Audija i VW ima cini se neograniceno mnogo.
-------------------------------------
Ja prelazim u proseku 15000km godisnje, ~10k grad ~5k na otvorenom
5000 EUR je cifra, ne iznad koje ne idem, jer ako neki primerak kosta 5500 i bas me odusevi, nije problem, ali drzim se budzeta od 5k.
Svaki savet, misljenje ili preporuka je dobrodosla.
Savet, VW, Audi ili Japanac
Re: Savet, VW, Audi ili Japanac
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
- Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
- Garaža: škoda octavia 1.9 tdi
Škoda octavia
Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka
Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka
Ja vozim b6 i auto je za te pare zmaj. Samo uzmi sa dobrom opremom i to je to. Enterijer je svež i dan danas. Imam samo tri zamerke koje mi mnogo idu na živce.
Prvo je što su svi dugmići urađeni neuništivo, a onda su odlučili da na radio i podizače stave neke falš gumirane koji se ogule za čas. Kad su već na klimu stavili neuništive, zašto nisu i na radio i podizače.
Druga mana je multimedija koja nema nikakvu mogućnost normalnog slušanja muzike sem radija. Ne može ni usb, ni mo3 cd, ni aux...
I treća zamerka je volan koji nema komande i nije nešto lep.
Sve ostalo na ovom audi je vrhunski i ko god ga kupi iole očuvanog neće se pokajati.
Prvo je što su svi dugmići urađeni neuništivo, a onda su odlučili da na radio i podizače stave neke falš gumirane koji se ogule za čas. Kad su već na klimu stavili neuništive, zašto nisu i na radio i podizače.
Druga mana je multimedija koja nema nikakvu mogućnost normalnog slušanja muzike sem radija. Ne može ni usb, ni mo3 cd, ni aux...
I treća zamerka je volan koji nema komande i nije nešto lep.
Sve ostalo na ovom audi je vrhunski i ko god ga kupi iole očuvanog neće se pokajati.