Šta kupiti tačno?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
DrAgun
Reactions:
Pridružio se: 02 Sep 2020, 18:03

Šta kupiti tačno?

Post od DrAgun »

Pozdrav ljudi.

U velikoj sam dilemi, imam budžet od 4000 eura, a može ići i do 4500, za sada 4000.
I želim da kupim auto, ali je dilema koji. :D

Razmišljao sam se dugo, i odlučio da to bude džip/SUV, i odabir (za sada, mogu uvek sugestije) se sveo na Land Rover Freelandera MK1 2.0 TD4, ristajling (2004 ili 2005) ili Toyotu Rav 4.

Iskreno, Land Rover mi je lepši i favorit, ali čitao sam puno komentara, da osim tog BMWovog motora i ne hvale ga, kako za prvu, tako i za drugu generaciju, kažu da je loš. A održavanje preskupo...
Da li je to stvarno tako? Da li je imao neko neka iskustva? Ili je Toyota ipak bolji odabir? Možda nešto treće?

Iskreno, izbegavam VW grupaciju, poput Audi A4, Passat B6 ili Golf 5 ili neke Škode, kao popularni, drže cenu (samo kod nas) a prešli milion...

Koji je vaš savet? Novac nije problem, kao ni održavanje, dok je naravno u granicama normale.

Hvala. :pijemo:
Korisnikov avatar
BlackAndWhite
Reactions:
Pridružio se: 09 Okt 2020, 19:52
Garaža: Porsche Macan ,VW Touareg 7L 2007 3.0 TDI, Audi A2

Re: Šta kupiti tačno?

Post od BlackAndWhite »

Po mom misljenju RAV 4, Land Rover ne bih poredio sa Toyotom ni u ludilu sto se tice pouzdanosti, bolji jeste terenac, ali ako ti to ne igra presudnu ulogu pa da zbog toga češće posecujes majsora onda definitivno RAV. LR i RR svih generacija ne poznajem nekog ko ga je imao i nije se zalio na ceste kvarove, neverovatno privlacan brend i prava je steta sto nema kvalitet u rangu barem Nemackih proizvođača. Mozda da pogledas Hyundai Santa Fe ili KIA Sorento odlivna dva kvalitetna SUW-a jedino nisam siguran koje su im cene u SRB.

Sent from my Pixel 4 using Tapatalk

DrAgun
Reactions:

Post od DrAgun »

Hvala na odgorovu.

Santa Fe je generalno u ceni kao i Freelander i Rav 4, KIA Sorento je malo skuplja...
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Posto pitanje glasi sta kupiti tacno -> RAV4
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Auto tog godista, pa jos 4x4 ce te kostati svakako u odrzavanju, vecu ce razliku napraviti stanje izmedju konkretnih primeraka.

Tako da vidi sta ti se najvise svidja, provozaj, uporedi, pa onda trazi najbolji primerak auta koji ti odgovara.

Svi ti auti em izgledaju drugacije, pogotovo u enterijeru, em se razlicito voze.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
DrAgun
Reactions:

Post od DrAgun »

Ivan napisao: 21 Jul 2021, 15:13 Auto tog godista, pa jos 4x4 ce te kostati svakako u odrzavanju, vecu ce razliku napraviti stanje izmedju konkretnih primeraka.

Tako da vidi sta ti se najvise svidja, provozaj, uporedi, pa onda trazi najbolji primerak auta koji ti odgovara.

Svi ti auti em izgledaju drugacije, pogotovo u enterijeru, em se razlicito voze.

Totalno je OK da kosta malo vise u odnosu na neku limuzinu tog godista.
Sto se tice vizualnog izlgeda Land Rover nema konkurenciju, lep je, ali lepota je manje vazna :) Da vidim iskustva drugih, pre nego sto odlucim 100%.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Koliko vidim ti si se zaljubio u LR i RR braću.
Lepo je Ivan savetovao. Provozaj, probaj, svakako vozila tih godišta zahtevaće kad - tad neki ozbiljniji remont, a to će te koštati lepe svote novca.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
BlackAndWhite
Reactions:
Pridružio se: 09 Okt 2020, 19:52
Garaža: Porsche Macan ,VW Touareg 7L 2007 3.0 TDI, Audi A2

Post od BlackAndWhite »

LR i RR se po meni kupuje kao najmanje treci auto u kuci i da te ne dotice ni jedan racun iz ovlascenog servisa, sve ostalo je suludo i mucenje, jako su privlacni i kao sto sam vec rekao prava steta sto nisu kvalitetom barem kao nemački proizvodjaci, znam puno ljudi koji su se zaleteli na RR imajuci informacije o nepouzdanosti pa su naravno žalili i napatili se.

Sent from my Pixel 4 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Suzuki SX4, možda.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
DrAgun
Reactions:

Post od DrAgun »

Geza napisao: 21 Jul 2021, 22:34 Suzuki SX4, možda.
hvala na predlogu
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Ja licno i sa duplo veci budzet ne bi se usudio da kupim SUV. Za novac koji planiras da potrosis kupi neki normalni mali autic ako ne zelis da imas velike probleme. Ne verujem da postoji bilo gde SUV od 4000 u dobrom stanju i bez velika ulaganja.
DrAgun
Reactions:

Post od DrAgun »

Superb III napisao: 21 Jul 2021, 23:57 Ja licno i sa duplo veci budzet ne bi se usudio da kupim SUV. Za novac koji planiras da potrosis kupi neki normalni mali autic ako ne zelis da imas velike probleme. Ne verujem da postoji bilo gde SUV od 4000 u dobrom stanju i bez velika ulaganja.

Imam vec mali autic, ali imam i aktivno iskustvo u voznji od 8 godina, tako da sam spreman i za vece aute i jace aute. Komfor mi je sada bitan.
DrAgun
Reactions:

Post od DrAgun »

U sustini, ja sam racunarski inzenjer (na pocetku radne ere :D ), i finansijski stojim jako dobro, pa zelim da kupim SUV koji planiram da ostavim caletu (stariji covek, voli izlete van asfalta :D ) a sebi za nekih godinu - dve kupim vec auto od 10ak hiljada eura (a tada mi nece trebati savet :loool: ), zato mi je vazno da je SUV i da izgleda pristojno, da ne kazem mladalacki, jer zelim za to vreme ja da ga vozim :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ne moras te velike gledati (tipa santa fe i sorento) jer su to vec dobro iscedjeni primerci pa i da su imali samo jednog vlasnika. Ozbiljni su to auti, popravke nisu jeftine… SX4, RAV4, ASX i to bi bilo to otprilike.

Sent from my iPhone using Tapatalk
DrAgun
Reactions:

Post od DrAgun »

shandu90 napisao: 22 Jul 2021, 08:27 Ne moras te velike gledati (tipa santa fe i sorento) jer su to vec dobro iscedjeni primerci pa i da su imali samo jednog vlasnika. Ozbiljni su to auti, popravke nisu jeftine… SX4, RAV4, ASX i to bi bilo to otprilike.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Super, hvala za savet, mislim da cu gledati RAV4 :)
Odgovori