Danas daleko bolja situacija po pitanju kvaliteta paradajza na obližnjoj pijaci. Najvažnije je: stigla prošlogodišnja snabdevačica old school jabučarom od stare fele koja čuva svoje seme i ne meša sa novim. Četiri ploda 2,4kg, ukus da ne komentarišem - sladak ko ananas, pojeo 1 i overio od šećera. Bolji može biti samo grbaljski sa kotorske pijace. E ovaj rado plaćam 200 din.
Poslao slike ortaku Vasilisu koji drži tavernu u selu da ga pitam jel ima ovakav u Grčkoj. Nasmejao se, kaže nekad bili samo takvi a sad da ima ali sve ređe i u manjim količinama jer nema semena da se kupi pa isto kao i ovde, samo ko čuva za sebe i tako garantuje svoj prinos za sledeću sezonu. Na pitanje pošto je - kaže 3-5e, zavisi gde kupuješ. Uglavnom se gaji po ostrvima tipa Naksos, Santorini itd na vulkanskom tlu.