Renault Clio 197

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Doktor46
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2021, 17:03

Renault Clio 197

Post od Doktor46 »

Pozdrav drugari,

Odlučio sam da zamenim svoj Clio 3 1.6 16v za neku malo ozbiljniju trkalicu. Na oglasima sam naleteo na jednog crnog RS-a sa primamljivom cenom.

Link ka oglasu: https://www.polovniautomobili.com/auto- ... tion_ref=3 (gledam ga već par meseci i bile su neke starije slike, ali su obrisane sa oglasa koliko videh, na njima je bio katastrofa)

Da li neko ima neke informacije o ovom automobilu, prethodni vlasnik ili tako nešto? Čini mi se da je imao i bolje dane, deluje malo umorno ali uz malo pažnje (čitaj novca), verovatno bi mogao da dođe do stare slave. Hvala unapred!

Pozdrav :)
Poslednja izmena od Doktor46 u 14 Okt 2021, 13:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Renault Clio 197

Post od Sloba »

Pise da je ostecen. E, sad, vodim se logikom nasih oglasivaca polovnih automobila i pitam se - ako je najcesce NOV NOV zapravo prosecno ocuvani automobil star 10-15 godina, sta je onda OSTECEN... Ako si bas zagrejan, pogledaj, ali i sam znas da neke stvari na ovakvim kolima puno vise bole nego na "redovnim".
Doktor46
Reactions:

Post od Doktor46 »

Hvala na ovako brzom odgovoru. :)

Koliko sam razumeo prodavca, menjač je problem (ispada iz treće), klima ne radi i auto je sigurno bio udaren iza zadnjeg levog točka (to baš i nije rečeno, ali se videlo na starim slikama jer su vrata malo 'spala' u odnosu na lajsnu sa zadnjeg dela automobila). Takođe nešto što sam video na starim slikama jeste airbag, koji je zamenjen sa airbag-om sa običnog klija (nema one dugmiće za tempomat itd itd).

Iskreno zagrejan sam da ga uzmem, ali me interesuje prošlost automobila. Verujem da neko na forumu zna čoveka, koji zna čoveka, koji zna čoveka kod koga je automobil bio. Pa čisto da vidim da li je malo održavan (bar menjano ulje) ili će sve spasti na mene ukoliko ga uzmem. Nisam baš mazohista ukoliko je taj auto slomljen do kraja. :) Znam da ni ove navedene stavke nisu jeftine, ali mi je san da imam takav automobil još odavno a ovo bi ispala kao kupovina na rate. :)
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Video sam ga letos u gradu u saobracaju, ovako spolja nije izgledao lose, mislim da mu izduv nije fabricki tj da su petljali nesto oko njega. Ono sto mi je zapalo za oko je da su bile zimske gume na 40 stepeni, Continental valjda. Pise i u opisu oglasa da ima ulaganja, sto znaci da nije bez razloga 40% jeftiniji od ostalih 197ica na oglasima.

Ako nije teze havarisan i ako imas volje da ga sredjujes za sebe zasto da ne. U zadnjih 6 meseci bilo je oglaseno nekoliko dobrih primeraka sa jacim cenama koji su brzo odlazili, ocigleno ima potraznje za njima pa se mozda i isplati ulagati u sredjivanje ovako nekog primerka sa aspekta delimicnog povracaja novca u narednoj prodaji.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

drugar vec godinama vozi ovakav clio, bez ikakvih problema, vozen i na navaku i po ulici, samo redovno odrzavanje i jednom je skidan menjac jer je hteo da zakrci pri brzem saltu iz 3. u 2. ako se ne varam, nista bitno, sinhron kao i kod mnogih kola sto se osteti.
Doktor46
Reactions:

Post od Doktor46 »

Hvala za odgovor :)

Pa iskreno ne bih imao ništa protiv da ga sređujem, samo me interesuje koliko je bio udaren (jer je udaren 100%) i da li to neko od forumaša zna.

Da li ima smisla oterati automobil pre kupovine u neki auto centar na tehnički ili tako nešto? Da li će otkriti koliko je auto udaren i da li je možda kriv?

Iskreno sviđa mi se automobil, cena je okej u odnosu na druge. Mislim da je Pirke izduv, nekad je pisalo u okviru oglasa, a sad ni tog dela nema.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Zainteresovan si, idi vidi probaj, navrati kod majstora, pa vidi.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

pozoves prvo i pitas na koja ulaganja i ostecenja se misli pa onda sve ostalo
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Za udarac, dobar limar ce da ga snimi odmah, sta je radjeno i kako.
Sto se tice da li je uradjeno, platis reglazu da vidis je li auto u osi.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
NenadNR
Reactions:
Pridružio se: 06 Apr 2013, 20:08

Post od NenadNR »

Jeftinije je i pametnije kupiti dobar auto od osam ili koliko vec hiljada nego ovo popravljati.
Doktor46
Reactions:

Post od Doktor46 »

Pozdrav drugari,

Hvala vam na odgovorima. Videcu u narednih par dana da odem da probam automobil, pa cu da vidim sta i kako.

E sad poslednji odgovor na temu je skroz tacan, ali (uvek postoji ono ali) ako gledamo sa neke prakticnije strane, ukoliko je automobil prav, odnosno u osi, cifra od 8k je dupla cifra od ovoga koliko automobil trenutno kosta, a to znaci da za 4k koje bih upucao u ovaj automobil mogu da napravim cudo. Neka je motor los, za 2k(gledao sam malo strane sajtove sa delovima) moze da se uradi generalka kompletnog motora, cak i da se poboljsa sam motor(bregaste itd itd) i da se uradi bolja mapa tako da automobil ima i bolje performanse. Odmah da kazem, nigde ne pise da je motor los, vec samo dajem primer kako bi moglo da se potrosi razlika izmedju 4k i 8k.

Mislim da je nama u krvi da kupujemo jeftinije stvari, pa da ih pravimo jer drugacije jednostavno ne znamo (mozda je to samo moja logika, izvinjavam se unapred ako ova recenica nekoga pogodi). 8k je previse za neki Clio RS sa nasih prostora, posebno ako pogledamo o kakvim primercima se radi (video sam da ima i skupljih, sa pogresnom bojom prednjeg branika). Ne znam iskreno, ali ostaje da vidim kakav je ovaj, pa cu odluciti sta je pametnije.

Sto se tice problema na automobilu, napisao sam u jednom od postova iznad, tj. sta je prodavac rekao i to mi ne deluje previse strasno ako je cena ova koja jeste.

Menjac moze da bude problematican, to da, ali na par nekih mesta sam se raspitivao oko njega i pronasao coveka koji radi menjace rally automobilima u Srbiji. Videcu samo kakav je auto, ako je on kriv, odustacu od poduhvata jer je to jedina stvar koja ne moze da se popravi ili nasminka (drugar je pre 5,6 godina kupio pasata koji je bio kriv i menjao sofersajbnu na svakih 6 meseci jer je pucala).

Hvala vam jos jednom na odgovorima. :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

8k je previse ovaj drugar je mislim platio oko 7 i to pre 5-6 godina, nisam pratio mozda su im skocile sad cene.... u svakom slucaju sve se da napraviti ako imas volje, novca i majstora ko ce da se zeza sa tim, samo da nije bio odvaljen a mehanika se sredi.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Ako dobar svemirac iz tih godina drži cenu kako neće rs.
Poslednji mali nadrndani atmo hh iz Renault kuhinje.
Cena dobrih komada će vređenom samo ići na gore.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Možda @dragan zna nešto više o tom crnom obzirom da je vozio 197.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ako je auto sistematski zapusten od strane niza vlasnika, vodi racuna da u procesu povratka u zivot mozes izgubiti zelju za automobilom.

Ne radi se samo o krupnim stavkama, vec o bukvalno svakom delicu automobila, od srafcica nedostajucih i neadekvatnih, preko delova ogibljenja, raznoraznih nosaca, plastika, delova instalacije i tako unedogled.

To stanje se lako uvidi kad odes i detaljno pogledas automobil i onda je kupovina ok samo ako ti treba nesto za track day ili je sam proces spasavanja auta ono sto te ispunjava.
Odgovori