Alfa GT ili Peugeot 407?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
tutu
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2022, 03:36

Alfa GT ili Peugeot 407?

Post od tutu »

Cao drugari, nov sam na forumu, nadam se da cemo se druziti ovde. :)
E ovako, imam oko 2500e da kupim auto, medjutim dosta se razmisljam koji auto da uzmem.
Razmisljam izmedju alfe gt 1.9 dizel ili pezo 407 takodje dizel. Svidja mi se izgled ovih automobila pa zbog toga bih uzeo neki od ova 2 ali ne mogu da se odlucim koji prvenstveno zbog odrzavanja, koji je po vama jeftiniji za odrzavanje?

Kao treca opcija mi je dacia sandero 1.4 2008-2010 god. Ova opcija mi se najmanje svidja, zbog samog izgleda auta, inace znam da je ona maltene dzaba za odrzavanje i novija od pomenutih 5 godina, a u istom cenovnom rangu. Ali opet kazem to je opcija za koju bih se veoma tesko odlucio jer su druga dva pomenuta auta dosta lepsa.
Takodje ne mogu da nadjem ni alfu ni pezoa ispod 250000km za ove pare, dok su dacije na 100000...
Kad bih birao srcem sto se kaze isao bih na alfu prvenstveno zbog izgleda automobila, naspram 407 ima taj sportski izgled... Svaki savet je dobrodosao i hvala.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Re: Alfa GT ili Peugeot 407?

Post od lami »

Automobili tog godista i te vrednosti znace da ces se relativno cesto druziti sa majstorem. Ako imas vec majstora, pitaj njega sta moze da ti odrzava. Alfa GT cenim da su vece sanse da je gazena bez milosti od 407 ili Dacije. Kilometrazu ne gledaj toliko, velike su sanse da su vracane i to bar jednom. Ja bih birao nesto sto je mladje, bez preterano elektronike i automatike. npr,na automatskoj klima kod PSA zna neretko da se pokvari neki deo koji prebacuje hladjenje i grejanje ili usmeravanje vazduha.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Pokvari se klapna, ali to se sada sanira, relativno lako, uz pomoć dovoljno evropskih novcanica
407-cu benzinca je gotovo nemoguće naći - dok su dizeli sa dosta dosta većom kilometražom, a održavanje takvih automobila košta, bez obzira što možeš pazariti iste za 2500-3000 eur
Bez, bar, sa strane ostavljenih 1000eur uopšte ne bih ni gledao
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ni jedno od ta tri, tj ako bas mora i ako je bitno odrzavanje onda definitivno dacia sto zbog godina, sto zbog sigurno manje km sto zbog cene i lakoce odrzavanja.
407 nije neki auto, dosta bagova sa elektronikom, trap mu i nije bas sjajan i izdrzljiv, doduse nije ni kod alfe ali svakako prednost dajem alfi, ali GT za te pare iole dobar i odrzavan nema, nije taj auto nesto ni skup za odrzavanje, jtd motori odlicni i pouzdani, delova ima na svakom cosku, ali kao sto rekoh tesko je naci dobar primerak i za vece pare.
Za taj novac koji ti planiras da izdvojis, imas da kupis dobru alfu 147 ili 156, dizel ili benzin sta ti vise odgovara, solidan grande punto takodje dizel ili benzin (neuporedivo bojli izbor od dacije a ista su klasa), pezo 307 takdoje dobar moze da se uzme, citroen c4, sta znam ima kola samo zavisi sta ti se sve svidja od toga.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Da si iskusan sa kolima pa da traizis Alfu.
Ovako uzmi neku jednostavan auto sa atmo benzincem, Clio, Astra G, Punto, ili taj Sandero.
Nadji neki kupljen ovde, prvi vlasnik.

Ja sam pre 3 godine uzeo takav prost auto za 2500e, i imao sam popravke ispod 100 nak evra (jedan nosac, viljuska, i termostat), auto se svakodnevno koristi, i radi besprekorno.
Bukvalno je isplatio sam sebe, na ustedi goriva, i sto drugi skuplji auto ne akam po gradu i lokalu.

Za tvoj budzet su Dacia ili dobar Punto i da te ne boli glava....

Burazer recimo ima Pug 508, to jeste vrlo udoban i kvalitetan prevoz, ali recimo opravka brsaca mu je 700evra, sad su crkli, a na Puntu to resis za par evra.

Mozda za pocetak uzmes obican Punto/ Sandero, malo povatas kako to ide sa posedovanjem auta, za par godina kad zaradis malo vise parica, mozda uzmes MITO ili vec po zelji.

PS. meni se iso jako svidja Alfa GT, ima jedna na parkingu uvek rado bacim pogled, mada mozda je i Toyota Celica zanimljiva alternativa.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

GT je odličan auto ako nije ubijen od života kao što dosta njih jeste nažalost.

Ja sam moj pre 3 godine platio 3500€, od ulaganja je imao prednji trap i gume.

Znači izašao me je 4000 tada. To neka ti i sad bude orijentir, nema dobrog GT-a za 2-2.500.

Problem je što retko ko hoće da da 3500-4000 za alfu staru 15 godina.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Takva kola placaju oni koji bas to traze i vole, prosecan kupac auta sigurno nece da se zaleti za gt od 3500 pored brda drugih kola za te pare
tutu
Reactions:

Post od tutu »

Hvala na odgovorima. Nisam neiskusan vozac, imam dozvolu preko 10 godina i promenio sam desetak auta. Imao sam priliku da vozim daciu i punta duze vreme (nisu bila moja auta) ali znam da je odrzavanje dzaba. E sad problem je sto ne izgledaju atraktivno kao gt ili hyndai kupe (alfi dajem prednost jer je dizel). Celica to godiste ja malo skuplja tako da ona otpada. Sto se tice izbora i ovoga sto ste me pitali oko alfe, gledam nju jer bi zeleo lep kupe, a nemam da izdvojim vise od toga da uzmem nesto skuplje. Gt mi se vise svidja od 147 pa zato 147 ne uzimam u obzir. Trenutno vozim auto 98 godiste i odrzavanje je jeftino, zato me plasi to kolko ce da bude odrzavanje 2005 dizel recimo.
Koliko izadje veliki servis kod gt i eventualno zamena plivajuceg, takodje me zanima generalna motora, to su po meni neki najskuplji kvarovi?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Drejk
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2021, 00:03
Garaža: Alfa 147 jtdm 16V

Post od Drejk »

tutu napisao: 04 Jan 2022, 15:11 Hvala na odgovorima. Nisam neiskusan vozac, imam dozvolu preko 10 godina i promenio sam desetak auta. Imao sam priliku da vozim daciu i punta duze vreme (nisu bila moja auta) ali znam da je odrzavanje dzaba. E sad problem je sto ne izgledaju atraktivno kao gt ili hyndai kupe (alfi dajem prednost jer je dizel). Celica to godiste ja malo skuplja tako da ona otpada. Sto se tice izbora i ovoga sto ste me pitali oko alfe, gledam nju jer bi zeleo lep kupe, a nemam da izdvojim vise od toga da uzmem nesto skuplje. Gt mi se vise svidja od 147 pa zato 147 ne uzimam u obzir. Trenutno vozim auto 98 godiste i odrzavanje je jeftino, zato me plasi to kolko ce da bude odrzavanje 2005 dizel recimo.
Koliko izadje veliki servis kod gt i eventualno zamena plivajuceg, takodje me zanima generalna motora, to su po meni neki najskuplji kvarovi?
Tesko da ce JTD biti za generalnu jer je taj motor neunistiv. :D

Sto se tice Alfe GT, set kvacila 100 eur, plivajuci oko 200-250 EUR dok su ruke 50-100 EUR...ne pitaj kako znam :kezo: Remontovani prednji i zadnji trap 200-250 eur + zamena i to ako ti se bas sve raspalo. Amortizeri kvalitetniji KYB su oko 50-60 EUR po komadu mada mozes da prodjes i jeftinije. Mali servis je oko 100 eur ili manje, zavisi koje delove uzimas. Gume (Sava) 215/45/17 su oko 50 eur po komadu mada sve ispod 18-ica po meni smesno izgleda na GTu.

Mane su meki trapovi i generalno boljke kao i kod svih dizela tih godina i te kilometraze - dizne, turbina, plivajuci mada se i to sve moze remontovati.

Delovi su dzaba i ima ih svuda jer su svi delovi motora i trapa isti kao i kod 147/156 dok jedino limarija moze biti skuplja jer je GT dosta redji od 147/156ice.

Svakako ti predlazem da sednes i u jedan i u drugi pa vidi koji ti vise lezi i pazari onaj u boljem stanju. Nema tu mnogo filozofije.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

tutu napisao: 03 Jan 2022, 23:15 Cao drugari, nov sam na forumu, nadam se da cemo se druziti ovde. :)
E ovako, imam oko 2500e da kupim auto, medjutim dosta se razmisljam koji auto da uzmem.
Razmisljam izmedju alfe gt 1.9 dizel ili pezo 407 takodje dizel. Svidja mi se izgled ovih automobila pa zbog toga bih uzeo neki od ova 2 ali ne mogu da se odlucim koji prvenstveno zbog odrzavanja, koji je po vama jeftiniji za odrzavanje?

Kao treca opcija mi je dacia sandero 1.4 2008-2010 god. Ova opcija mi se najmanje svidja, zbog samog izgleda auta, inace znam da je ona maltene dzaba za odrzavanje i novija od pomenutih 5 godina, a u istom cenovnom rangu. Ali opet kazem to je opcija za koju bih se veoma tesko odlucio jer su druga dva pomenuta auta dosta lepsa.
Takodje ne mogu da nadjem ni alfu ni pezoa ispod 250000km za ove pare, dok su dacije na 100000...
Kad bih birao srcem sto se kaze isao bih na alfu prvenstveno zbog izgleda automobila, naspram 407 ima taj sportski izgled... Svaki savet je dobrodosao i hvala.
Clio 3?
Odlilno ležanje na putu, dosta mnesta unutra, komforna kabina, povoljno održavanje.
tutu
Reactions:

Post od tutu »

Svidja mi se ova astra ali zbog cega je tacno u prednosti u odnosu na alfu gt? Meni realno alfa lepse izgleda, a godiste je manje vise tu negde 2005...
Drejk, hvala lepo na pojasnjenju sa cenama, bas mi znaci.
Nego izgleda da se svi slazete da bi trebalo pre da uzmem alfu nego pezo 407?
Clio 3 mi se ne svidja, navedena vozila mi lepse izgledaju dosta.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Rekose vec ljudi, za te pare dobru Alfu GT neces naci. Ako uzmes losu, bice vise kod majstora nego kod tebe, bice razvaljena, sa razvaljenim sedistima, trapom i svim ostalim. To je momacki auto i momacki se vozi(o). A kad mu toliko padne cena onda ga uglavnom voze dok ne stane a ulaze se nista. Takav auto je rupa bez dna i nikad ga ne mozes dovesti na nivo ocuvanog primerka koji je u startu skuplji. Sacuvaces sebe muke. Kreni od registracije koja nije ispod 25 30000, pa gume jos bar 20ak, a tu prica pocinje. Veliki servis tesko da je ispod 20-30000, zavisi od majstora, delova. Ruke za zamenu kvacila tesko da ima ispod 100e. Nemoj se zavaravati sa JTD motorom, ljudi kad se kaze izdrzljiv misle da ne mora na njemu ni filter ni ulje da se menja, pukne i na njima kais kais kad zablokira pumpa stara ili nekvalitetna, kao na svim motorima. Nadam se da neces uzeti lesinu, samo ces baciti pare. I nemoj sve pare istresti za auto, bice tu raznih troskova pored sigurno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

nije ni ova astra neko srecno resenje, ista prica kao i sa alfom i kod njih dobri primerci kostaju, opet dizel koji sigurno nije bolji od jtd-a a realno ni sam auto nije bolji od gt-a ni u kom smislu
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Nešto iz VAG segmenta?

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Odgovori