Usisivač za auto

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
Webad
Reactions:
Pridružio se: 15 Okt 2022, 10:35
Garaža: Astra H GTC 1.9 88kw

Usisivač za auto

Post od Webad »

Pozdrav, gledam da uzmem neki mini (oni mali ručni) usisivač.
Konkretno me zanima ako je neko imao iskustva sa ovim modelom: https://ananas.rs/proizvod/michelin-usi ... 50w/256701
Sad je na akciji oko 4k a uz vaučer ispadne 3k.
Je l ima neko neki model koji može da preporuči?
Astrina garaža: viewtopic.php?f=2&t=7440
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Usisivač za auto

Post od OMP »

ja sam probao par nekih takvih tipova usisivaca i slabo je to bilo, hoce da skuplja mrvice po sedistu i sl. ali dole na tepihu sto se iole zakaci nema sanse da ga povuce a realno i veliki usisivac se muci sa nekim takvim stvarima, tako da ovo vrsi posao za sedista ali za tepih slaba vajda.
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)

Post od hyundai_i30 »

Ja koristim ovaj:

https://dragicevicauto.rs/product/amio- ... l-12v-93w/

i zadovoljan sam. Zauzima vise mesta, ali se spakuje u kutiju oblika kocke jer je takav tip usisavaca i stalno mi je u gepeku. Od takvih malih usisavaca za auto ne mozes da ocekujes ne znam kakvu usisnu snagu, ali ovo za skupljanje mrvica, lišća i ostalog sto mozes naci na patosnicama i sedistima zavrsava posao.

Plastika od koje je izradjen je beton liga, ali mi se svidja sto se lako prazni i cisti i jer ima dosta nastavaka. Nezgodno je to sto se dok ne nahvatas cake izlazi crevo iz dela gde se spaja sa usisavacem. Ovo moze da se zalepi i sredi stvar da ne zeza. Negativna stvar je i sto moras da ga usmeris tako da ne izbacuje vazduh u tebe dok usisavas.

Bolje vuce od ovakvih recimo:

https://alexonlineshop.rs/proizvod/mini ... to-punjac/

Tako da sve u svemu, ima prednosti i mana kao i sve, ali sam ga ja kupio tipa za 2k RSD na nekoj akciji i za te novce ne mozes da ocekujes mnogo, ali rekoh zavrsava mi posao i koristim ga redovno.

Sto se tice ovog sto si gledao, Miselin bi trebalo da je kvalitetniji, ali proveri koja je duzina kabla jer je to jedna od najbitnijih stavki. Ovaj koji ja koristim ima duzinu kabla od 3m + crevo tako da usisavam i gepek bez problema.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

Korisnikov avatar
Webad
Reactions:

Post od Webad »

Video sam za miška na Gigatron rencezijama da može i gepek da dohvati lagano. Istraživaću još malo ali za sad ovaj na akciji izgleda kao najbolja opcija
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Ananas ti je ok i mozes njih da pitas da provere dimenziju kabla za svaki slucaj, ja sam ih zvao par puta da proverim tako za stvari koje sam kupovao preko njih (posto su im nekad šturi opisi), a i drugi koji prodaju to isto mahom kopiraju jedni od drugih opise, cesto dezinformacije.

Od ovih koji su u ponudi i koje sam ja vidjao, Miselin ti je verovatno najbolji izbor, tako da razmisli ali posto verovatno uzimas njega, javi utiske, verujem da ces biti zadovoljan.

Pozdrav!

Korisnikov avatar
Webad
Reactions:

Post od Webad »

Ne razumem se baš u struju i potrošnju. Je l može da se usisava dok je auto ugašen (imam struju na upaljaču tad) ili je preporučljivo da bude upaljen motor?
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Samo da kažem, ime Michelin ne znači ono što znači u svetu guma.
Ja sam kupovao neku auto kozmetiku i patosnice pod tom markom i verujte da sam bacio pare. Gore od najgoreg. Mleko za plastiku namažem i sija dok se ne osuši. Par minuta, kao vodom da mažem. Patosnice s donje strane imaju kao neke šiljke da ne klize. Ti šiljci otpadaju, jedva ih pohvatam usisivačem. I ceo taj donji sloj je sav ispucao. Gornja strana je neka tkanina za koju se neverovatno lepi svaka čestica koju unesem na patikama. Usisivač ništa ne može da učini, nego moram da ih istresam metlom ili da ih perem peračem svaki put.
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Webad napisao:Ne razumem se baš u struju i potrošnju. Je l može da se usisava dok je auto ugašen (imam struju na upaljaču tad) ili je preporučljivo da bude upaljen motor?
Bolje da je upaljen auto jer u suprotnom trosis akumulator i time mu skracujes zivotni vek. Najbolje je da usisavas nakon sto si izvozio auto, parkirao ga i tada dok motor sve vreme radi priključio usisavac.

Akumulator duze traje ako je sto puniji i ako se ne prazni ispod 60-65%. Ako usisavas i motor ne radi, akumulator se prazni i tako stoji delimicno ispraznjen dok god ne krenes ponovo da vozis kada krene da se puni.

Kada je ujutru recimo upaljen auto prvi put, motor radi, akumulator se polako puni i za ono sto se ispraznio recimo preko noci (tipa alarm u autu da bi radio sve vreme on mora da trosi akumulator) + moze maltene bez problema da zavrsi usisavanje. Uvek postoje stvari u autu koje bar malo trose akumulator.

Zato je idealno da usisavas nakon sto izvezes recimo 10-15 min. jer koliko god da se isprazni to je dovoljno vremena da se akumulator napuni i sigurno dok motor radi pri ususavanju nece biti problema.

Za Miselin se slazem sa @Dare4x4 za neke stvari, mada sam ja zadovoljan njihovom kozmetikom za ciscenje kabine, ali ne i tekstila. Definitivno prodaju mnoge stvari na ime, ali to nije garancija kvaliteta kao kod guma.

Ipak ovaj usisivac su ljudi vec hvalili i ima odlicne recenzije za sada...

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ma služe ovakve stvari i za tepih, samo što ne može da očisti cakum pakum. Neće pokupiti razne stvari s tepiha, ali hoće one krupnije da nema previše trunja, a za ono ozbiljnije može da se iskoristi nekad usisivač na pumpi s vremena na vreme. Takva je ženi logika.

I radije bi uzeo neki na baterije nego ovo na upaljač. Nisi vezan za kabel, a i ne tangira te pražnjenje akumulatora. Tj. ja i imam na baterije, solidno me služi, kupio proletos u Lidlu.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Miselin je krs u mnogim tim stvarima i definitivno im to prolazi vise na ime nego kvalitet, pa recimo takav usisivac je neki kinez koji ima samo miselin ime, kao i mnoge firme sto su otisle u neki drugi svet gde im mesto nije. Generalno izbegavam proizvode tipa miselin i sl. gde nesto nosi ime kompanije koja blage veze nema sa tim stvarima, miselin se zna da je u svetu guma i gumenih proizvoda, pa je ok kupiti mozda metlice brisaca, patosnice, neke jos gumene stvari pod uslovom da su stvarno miselin ali sta ima da traze u elektrici, kozmetici i sl. stvarima, to mi je nekako pokusaj da se probijes na druga trzista samo na konto imena pa ajde da sklepamo nesto prolazice sigurno jer smo mi ipak neko ime. Tako da se ne treba slepo hvatati nekih brendova na svakom polju.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja imam njihovu prethodnu verziju vec 11 godina i prezadovoljan sam. Mislim da se isplati kupiti skuplji. Bas ga cesto koristim.. Ako mozes da nadjes neki iz njihove serije…

BLACK+DECKER PD1200AV-XJ

https://www.bol.com/nl/nl/p/black-decke ... 054905037/

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Moram i ja da kupim neki. Ovi fini auti te baš teraju da stalno istresaš tepihe i lickaš ih…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Webad
Reactions:

Post od Webad »

Ja živim u kući sa dvorištem pa me mrzi da iznosim usisivač, u zgradi je to tek "velika" muka. Ovako nije problem i par puta dnevno :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Usisivač za auto

Post od Saša »

Ne živim još u kući ali držim isto usisivač u garaži od kuće. Pa je još sa vodenim filterom, pa pre upotrebe treba nasuti vode a po upotrebi i oprati tu posudicu i ostaviti sve da se suši. Inače smrdi ko sto đavola ako ostaviš vodu. Muka…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Webad
Reactions:

Post od Webad »

Ma da, ti vodeni su baš muka. Ove na perionicama ne koristim, ne sviđa mi se da je prošlo preko ko zna koliko sedišta i patosnica i od kakvih ljudi... Svakako će se isplatiti u odnosu na žetone
Odgovori