paja napisao:Na koliko obrtaja je ovo slikano?
Ne sećam se, ali sigurno više od 4000 obrtaja.
Ko misli da njegov puntiša ako je ispravan i u top stanju ne može da iščupa ovu brzinu može da mi da punta na probnu vožnju da ga razuverim

Ako ne izvučem vodim na ručak, ako izvučem vodite vi mene da jedem koliko mogu u restoran po mom izboru
@trojanac, Pitanje se odnosi da li se isplati kupiti nov punto sa gasom, kao i da li gubi snagu sa vožnjom na gas, dakle nema opadanja snage na gas, otpišite to na ovim kolima.
Jeftina vožnja (jeftiniji vozilo u startu od dizel varijante i jeftinija vožnja na plin od dizela) i jeftino održavanje, to je zaključak.
Ako neko hoće nov auto da se sit navoza sa jeftinim održavanjem to je nov punto sa gasom. Ovde se pominje otplativosti gasnog uređaja i to što je on 800e skuplji od verzije bez gasnog uređaja, kao što se vidi sa slika izračunali su posle koliko km se tih 800e odplatilo (u mom slučaju uštedeo bih 100e minimum mesečno na čorbi i otplatio plin za 8 meseci).
Po mojoj računici uopšte bilo koja nova kola ne kupuje neko ko prelazi malo km, osim ako neće da se venča sa njima na nekoliko godina uz osećaj sigurnosti u garanciji i da se ne aka sa majstorima i otpadima.
Sad, vi meni kažite šta na nekom drugom novom benzincu bez gasnog uređaja otplatite koji troši 8-9-10l bmb u gradu sa duplo većom cenom bmb od plina? 
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.