Pozdrav svima!!!
Izvinjavam se ako ima već tema, listam forum i nikako nemogu da pronađem neko iskustvo vezano za ovaj model Tourana.
Planiram kupovinu pa me interesuju iskustva da li se isplati kupovati ovaj model za vožnju po gradu i odlazak na godišnji???
Hvala svima na odgovorim!!!
Sent from my SM-F731B using Tapatalk
Vw Touran 2012. 1.4 CNG METAN 2012
Re: Vw Touran 2012. 1.4 CNG METAN 2012
Martin napisao: 31 Maj 2023, 21:45 Rumuni planiraju da zabrane CNG. Imali su nekoliko slučajeva da su se VW na CNG digli u vazduh auto i točiono mesto. Bez žrtava, za sada. Ali to su uglavnom matori Turani i Pasati B6 sa xxxxxxx km i sumnjivom servisnom istorijom.
ljubitelj napisao: 12 Maj 2023, 19:15 Prilično dobri G motori, za klasu pouzdaniji i kvalitetniji od benzinaca.
Nije nadogradnja CNG na benzinca.
Imaju dosta internih izmena u konstrukciji.
U Nemačkoj se servisiraju samo u VW ovlašćenim, prilično su "blokirani" i softverski i veoma je integrisam CNG sistem u auto tj motor. Ovde ne znam kakvo je stanje, pogotovu sa ovim 2015+ godište i EUro 6.
Skorije imam kao korisnik iskustava sa Caddy EcoFuel ali je to 2,0 CNG motor.
Inače TNG i CNG su praktično isti sistemi, ista je elektronika, iste su dizne, isti senzori, ista priprema motora a razlika je u boci(bocama) i reduktoru pritiska (TNG je jednostepeni a CNG je dvostepeni).
Pouzdanost im je slična ili bi trebala biti bez bitnih razlika.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...