Auto do 25k
Auto do 25k
Pozdrav drustvo, potreban mi je mali predlog/pomoc pri kupovini.
Da budem sto kraci:
Pravicu godisnje oko 35.000km , 95% autobahn.
Zelja mi je SUV ali nije pod moranje, karavani jedino ne dolaze u obzir (rav4, cr-v od 2020 pa mladje najvise gledam, isao bi i do 30k u slucaju extra ponude )
Hybrid-e najvise gledam zbog poreza i osiguranja u nemackoj , dizeli su dosta skuplji ali i oni su u opciji.
Estetika mi ne igra ulogu, niti jacina motora/konji/jurnjava.
Na prvom mestu mi je pouzdanost i ekonomicnost
Hvala unapred, svaki savet je dobrodosao, pozz
Da budem sto kraci:
Pravicu godisnje oko 35.000km , 95% autobahn.
Zelja mi je SUV ali nije pod moranje, karavani jedino ne dolaze u obzir (rav4, cr-v od 2020 pa mladje najvise gledam, isao bi i do 30k u slucaju extra ponude )
Hybrid-e najvise gledam zbog poreza i osiguranja u nemackoj , dizeli su dosta skuplji ali i oni su u opciji.
Estetika mi ne igra ulogu, niti jacina motora/konji/jurnjava.
Na prvom mestu mi je pouzdanost i ekonomicnost
Hvala unapred, svaki savet je dobrodosao, pozz
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Re: Auto do 25k
Za puno vožnje, 95% autobahn, po meni samo neki dizel.
Neki VW 2.0 TDI i da se voziš dovoljno ekonomično i pouzdano. Naravno ima i drugih, ali ove motore dovoljno poznajem da bi ih preporučio.
Ne znam da li neki T ROC ili Tiguan može da se nađe za te pare.
Neki VW 2.0 TDI i da se voziš dovoljno ekonomično i pouzdano. Naravno ima i drugih, ali ove motore dovoljno poznajem da bi ih preporučio.
Ne znam da li neki T ROC ili Tiguan može da se nađe za te pare.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Tiguan je odlicna opcija za te novce. Mogu takodje da preporucim i Passat
sve iz licnog iskustva.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Da, isto sam hteo da preporučim Passat, možda čak i kao prvu opciju, ali pošto je želja SUV, stavio sam ova dva.
Trenutno smo sa našim 2.0 TDI motorima na 320 000, 210 000 i 90 000 km.
Na svima je zamenjena pumpa rashladne tečnosti i osim toga nisu ni štucnuli do sada.
Trenutno smo sa našim 2.0 TDI motorima na 320 000, 210 000 i 90 000 km.
Na svima je zamenjena pumpa rashladne tečnosti i osim toga nisu ni štucnuli do sada.
Čitah nedavno jedan svež vlasnički test za aktuelnu Oktaviju 2,0 TDI. Pisalo je i ovo:
"Što se tiče samog motora, ono što sam ustanovio je potrošnja ulja u prvih godinu dana. Naime, iako je automobil uzet nov, imam naviku da posle dužeg puta podignem haubu i vizuelno proverim da nema kakvog curenja. Proverom nivoa ulja u motoru konstatujem da je na minimumu, a automobil je prešao samo 7 hiljada kilometara."
"Vanredno je osim toga proletos viđeno curenje ulja na bloku motora sa desne strane, kod razvodnog kaiša. Zamenjen je semering radilice. Prijatelj mehaničar mi kaže da je to česta pojava na ovom motoru."
"Što se tiče samog motora, ono što sam ustanovio je potrošnja ulja u prvih godinu dana. Naime, iako je automobil uzet nov, imam naviku da posle dužeg puta podignem haubu i vizuelno proverim da nema kakvog curenja. Proverom nivoa ulja u motoru konstatujem da je na minimumu, a automobil je prešao samo 7 hiljada kilometara."
"Vanredno je osim toga proletos viđeno curenje ulja na bloku motora sa desne strane, kod razvodnog kaiša. Zamenjen je semering radilice. Prijatelj mehaničar mi kaže da je to česta pojava na ovom motoru."
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Izgleda da jeste problem povećana potrošnja ulja, dečko sa jednog drugog foruma ima Kodiaqa 2023. pa se žalio.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Iskreno ukoliko se stvarno vozi 95% na autoputu - onda definitivno limuzina pre SUV-a
Ja vozim Arteon-a i odličan je auto na otvorenom (plus ima upotrebljiv prtljažni prostor)
Ja vozim Arteon-a i odličan je auto na otvorenom (plus ima upotrebljiv prtljažni prostor)
Apsolutno - ukoliko se nema problema sa ledjima 

Povišena i neudobnija verzija limuzine
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kod SUV ti je veca razlika u potrosnji benzin/dizel nego na limuzini (uglavnom limuzina ekvivalentne velicine manje trosi). Ali SUV svakako vise trosi, narocito na vecim brzinama, tako da pri tim kilometrazama ima vec razlike. Npr. litra na 100km izadje na 35kkm godisnje 350 litara ili oko 600e po sadasnjim cenama goriva godisnje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Autobahn i ekonomičnost, otprilike znači neki TDI, a da se uklapa u budžet i da bude relativno mlad auto, ispada VW ili Škoda ili Seat.
Hvala vam svima na odgovorima,
Ne znam jel mi lakse ili sam sada u jos vecoj nedoumici .
Arteon mi je svakako jedan od lepsih auta sveukupno.
Ima li ikakve razlike u tim 2.0 TDi motorima u razmaku 2016-2021 da na to obratim paznju i koja konjaza je najbolja za taj motor 150-190ps?
Hvala jos jednom , ziveli
Ne znam jel mi lakse ili sam sada u jos vecoj nedoumici .

Arteon mi je svakako jedan od lepsih auta sveukupno.
Ima li ikakve razlike u tim 2.0 TDi motorima u razmaku 2016-2021 da na to obratim paznju i koja konjaza je najbolja za taj motor 150-190ps?
Hvala jos jednom , ziveli

Šta si pazario na kraju? Sličica neka?