Opel Senator B

Oldtimeri, youngtimeri i automobilski klasici
Odgovori
MitaMercedes02
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2024, 22:59

Opel Senator B

Post od MitaMercedes02 »

Da li je neko od forumaša imao priliku da bude vlasnik ili da se vozi u njemu?

Kažu da je legendarno udoban, čak udobniji od Mercedesa 124.

Voleo bih da neko podeli iskustvo sa ovom automobilskom legendom, jer sam pretražio dosta ali nema ničega na srpskom.
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Re: Opel Senator B

Post od BRABUS »

Ja sam davno baš 90tih išao na duži put kao suvozač i secam se da sam se raspametio kakav je to auto bio, ali pitanje s ove vremenske distance kako bih posmatrao. Tad su mi Renault 25 i Safrane, Citroen XM I Alfa 164 bili u mojoj glavi bolji nego Mercedes 124, ali sad ne bih tako razmišljao

Možda da krenes od gledanja 3 snimka sa kanala Budući Klasici, dosta detaljno je auto predstavljen

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Senator B je primetno bolji od W124 Mercedesa u svemu, pogotovu što se tiče same vožnje gde je Mercedes ispod proseka pre svega zbog svog sistema upravljanja.
Jedna od mana W124 je što je veoma siromašna standardnom opremom a za jaku cenu tako da je većina primeraka klot koji više liči na nižu srednju klasu tog doba po tom pitanju.
Druga mana je očajno ponašanje zimi/ jesen po snegu ili jačoj kiši, i tendencija ka proklizavanju pa je potreban baš vešt i oprezan vozač.
I treća mana 124 su slabašni motori sa 4 i 6 cilindara, sve atmo pa deluju u vožnji tromo kada se naidje na brdo ili treba neko preticanje na magistrali da se obavi.

Kada je bilo puno opcionih doplata može 124 uz V8 da dostigne rafinisanost i komfor koji se očekuje od te tzv E kategorije vozila.

Senator A nije ništa posebno, zapravo Omega je bila predvidjena da zameni Senator i Komodor seriju.

Evo jedan test gde se Omega poredi sa konkurencijom https://www.youtube.com/watch?v=yXwMMPpi7ZQ

Senator A sa 3,0 R6 motorom sam samo imao priliku na kratko da vozim, praktično tek 20tak kilometara i davno je bilo ali je bilo prijatno voziti koliko se sećam.
Senator B nisam imao priliku.
W124 jesam vozio, 200 benzinac sa R4 motorom.
MitaMercedes02
Reactions:

Post od MitaMercedes02 »

@ljubitelj
Od benzinskih w124 sam vozio 230 e i 320e i oba su išli kao zmajevi, dizeli su slabašni sem 300 turbo od 147 konja.

Slažem se oprema kod mercedesa je tad bila slabija u odnosu na konkurenciju i nisu se pokazali zimi bas najbolje ali kao auta jesu neunistiva.
MitaMercedes02
Reactions:

Post od MitaMercedes02 »

@BRABUS

Slažem se u ono vreme 124 se nije činio poseban al kada pogledamo crash testove, 124 je bio ispred u odnosu na sve po bezbednosti i robusnosti.

Senator mi je iako imam 124 velika želja.
Odgovori