Mini bageri

Terenska vozila, kamioni, autobusi, vojna vozila
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Mini bageri

Post od Ji 4Tze »

U procesu sam planiranja i izgradnje jednog domaćinstva, pa me kopka već mesecima opcija nekog mini bagera, 1-2t težine koju bih eventualno mogao da prevozim po potrebi na par lokacija.
Da li ima neko iskustva sa foruma, vidim da ima dosta kineskih u oglasima i ovako na prodaji, tipa baja na pumpi drži ispred 6-7 komada, mada nisam pitao za cenu - a imam dilemu samo iz jednog razloga - ono što sam malo ispratio na Youtube-u, kod američkih kupaca, oni su generalno zadovoljni modelima koji jesu kineski ali neke delove imaju domaće tj. provereno naknadno ugrađene i s garancijom, valjda one najkritičnije..

ovako nešto bi mi bilo idealno - negde sam video da mogu da se dobiju neke subvencije?

https://www.polovniautomobili.com/radne ... /jcb-19c-1?

da li iko ima ikakva iskustva s ovako nekim vozilom?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Mini bageri

Post od swemir »

Nije problem masina i bager problem je bagerista...
To je teško naći jer treba dobar sa iskustvom...
Sve drugo nije problem

A biti dobar bagerista je jako teško. Ako pričamo o finim zahvatima visoko gradnje.
Nisko gradnja i putevi to mogu i pola idioti ali to su i politički pogodne firme....
Širok prostor
I na kraju 5 puta plaćati štetu nije problem
Došlo je vreme da oprema nije skupa ili da je relativno pristupacna ali da nema ljudi koji znaju kvalitetno da je koriste...
Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Istina. Ja sam 2x platio neko skorašnje kopanje, ali treba to da se desi ponekad, onda dovedeš zveri sa 2 bagera i kiperom da razvale sve i naprave kako treba. Ljudi sa iskustvom nekad bolje znaju nego sam što znaš, ispalo je bolje nego što mi je bilo na kraj pameti.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma kakav bagerista, ja ću da koristim, to je mini bager, ovako nešto

Slika
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Realno tako ti je i najbolje. Posle krenes usluzno da kopas

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ja sam pokušavao u slobodno vreme u ex-firmi da se ucim na Kuboti od 1,5t. To je otprilike ono što tebe zanima. Prvenstveno je tu super što je to više nego mobilna mašina, tj. uz relativno prostu prikolicu i maaalo sposobnije vučno vozilo sa njom možeš gde hoćeš. Još bolja varijanta je što sa tim dimenzijama se mogu raditi recimo i rušenja tj. može i u zatvorenom prostoru da se radi. Međutim, kad sam video kako ja sve to radim kada sam "nešto naučio" i kako to radi prosečan bagerista, malo sam se demoralisao. :) Inače, i u Srbiji i preko su te mašine na ceni, često i bolje drže cenu od pojedinih većih, baš zbog te multifunkcionalnosti.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ji 4Tze napisao:U procesu sam planiranja i izgradnje jednog domaćinstva, pa me kopka već mesecima opcija nekog mini bagera, 1-2t težine koju bih eventualno mogao da prevozim po potrebi na par lokacija.
Da li ima neko iskustva sa foruma, vidim da ima dosta kineskih u oglasima i ovako na prodaji, tipa baja na pumpi drži ispred 6-7 komada, mada nisam pitao za cenu - a imam dilemu samo iz jednog razloga - ono što sam malo ispratio na Youtube-u, kod američkih kupaca, oni su generalno zadovoljni modelima koji jesu kineski ali neke delove imaju domaće tj. provereno naknadno ugrađene i s garancijom, valjda one najkritičnije..

ovako nešto bi mi bilo idealno - negde sam video da mogu da se dobiju neke subvencije?

https://www.polovniautomobili.com/radne ... /jcb-19c-1?

da li iko ima ikakva iskustva s ovako nekim vozilom?
Ovo iskreno obećava, još nisam video da neko na taj nivo diže izgradnju kuće. Slika
Prvo ideja otvaranja pravnog lica za izgradnju, a sada ovo, stvarno kreativno, nema šta. Slika

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ja sam pre nedelju dana pregovarao sa kinezom na Alibabi ja Vote mini bager. Traži mi 3050dolara i još nešto sitno za dodatne alate (kašike, bušilicu...). Dostava bi bila besplatna do Beograda.
Mene sad zanima kakva bi bila dalja procedura i troškovi.
Video sam uživo isti takav na sajmu automobila u Nišu ali ta firma traži preko 9000e za njega. Kaže taj dečko, kupio je jedan bager za sebe ali je dobio toliko posla da ga je otplatio za 3 meseca. Ograde, kanali, nepristupačni delovi placa... sve je to njegova teritorija. Ameri daju dobre kritike za te bagere, a i ono što sam ja video uživo izgleda prilično solidno. Npr varovi na ruci i kašiki su očigledno od robota jer su perfektni, sva hidraulika ide kroz ruku, a ne pored pa ne može da se ošteti itd. Za neku ličnu upotrebu i po koju uslugu meni ono deluje sasvim dobro.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Za desetak godina začetnik ove teme, vlasnik građevinske kompanije daje intervju: "Vidite ljudi, ja sam samo hteo da napravim kuću..."

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Evo ja stanem prvi u red za uslužno kopanje ako kupiš bager. Dvorište je u pitanju, deluje mi da neće biti zahtevno.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Svako domaćinstvo treba da ima bager.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Kako piše kolega Dare i ja ću da počnem da gledam...

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ima i kod mene da se kopa.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

carov2 napisao: 24 Okt 2024, 11:32 Kako piše kolega Dare i ja ću da počnem da gledam...

Meni bi zaista dobro došao jedan ali nisam nikad poručivao tako krupne stvari. Ono što sam na sajmu video, deluje mi jako upotrebljivo. Čak taj lik mi reče da kod njih u firmi imaju jedan primerak koji može da se proba, a taj izloženi primerak mi je i palio na kratko iako je bio u hali :D
Da li možda imaš predstavu o tome kolika bi bila krajnja cena ako kinezima platim npr $3200 ?
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ja ću da mu omeđim plac i da donesem gajbu piva.

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

Odgovori