Mini Cooper F56

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Mini Cooper F56

Post od Romanticni_Piroman »

Ovaj auto je malo falilo da uzmem umesto bivseg Swifta, ali prosto nije bilo prilike nazalost. Svakako zelim da podelim utiske jer mislim da je ovo jedan od najpodcenjenijih automobila na trzistu :)

F56 serija krece of 2014. godine pa na dalje. Motor je 3 cilindra iz B serije motora BMW-a. U Cooper S je isto taj samo sa 4 cilindra. Ko zna, zna, ovo su odlicni motori i zbog njih je (medju ostalom) Mini trenutno na listi najpouzdanijih automobila, odmah posle Lexusa/Toyote. Motor radi fantasticno i uopste nemas osecaj da su 3 cilindra u pitanju, uopste ni ne podseca na ono sto ide u Clio, Fiestu itd. Mini je mali auto ali je tih koliko i moj DS7, fantasticna izolacija, sve premium materijali svuda. Sedista su udobna ako se uzmu ona sportska koja se doplacuju, uopste nisu tvrda i mogu i za krupnije osobe za razliku od Swifta. Necu da smaram mnogo o tome kako se auto ponasa kao da je sportski, mislim da to vecina ljudi ovde znaju, ja samo mogu da potvrdim, uzivancija za voznju. Ono sto je mene odusevilo kod ove generacije je interijer, koji je neizmerno bolji u odnosu na prethodnu.
Estetski, mislim da ne moze bolje. Prakticnost je takodje na maksimalnom nivou, od fizickih prekidaca, tastera, izuzetno organizovanog ekrana sa i-drive da ne moras da ga pipas, sve je perfektno... Materijali fantasticni, osvetljenja po kabini nisu prejaka i zapravo sluze i prakticnu svrhu kada se parkiras. Ovi kruzni elementi svuda po kabini pa i na rucici menjaca su top. Moj DS7 ima odlican interijer, ali mi se jos uvek vise svidja Mini, prosto je lepsi i prakticniji za svakodnevnu upotrebu. Po meni ovo je jos uvek auto sa najboljim interijerom ako izuzmemo one bas luksuzne automobile :klanjamse:

Kome ne treba prostora za vise od 2 osobe, mislim da je ovo savrsenstvo na 4 tocka. Koliko znam, pokazao se kao jako pouzdan, vrlo malo trosi, vuce kao zmaj, izuzetno se vozi i unutra je osecaj veoma prijatan, za svaku preporuku auto.

Jos je i dobro sto ljudi jos uvek imaju predrasude o njima i pricaju da je Mini skup samo zbog dizajna, sa cim se debelo ne slazem, ali to je dobro, drze im cenu dole :pijemcaj:

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Mini Cooper F56

Post od nidza »

Kolega ima klasičan Mini benzinac 1.6 i katrimen sa BMW dizel automatik, stvarno su ko slika sačuvani. Materijali, dizajn, sedišta, sve je bruka. Međutim, ne prođe mesec dana da ne ostavlja jedan od njih na servisu.
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

nidza napisao: 29 Okt 2024, 13:49 Kolega ima klasičan Mini benzinac 1.6 i katrimen sa BMW dizel automatik, stvarno su ko slika sačuvani. Materijali, dizajn, sedišta, sve je bruka. Međutim, ne prođe mesec dana da ne ostavlja jedan od njih na servisu.
Tako je, ti stariji Mini modeli su jako problematicni, novije serije (2014+) sa B38 motorima su potpuno druga prica.
Ali kao sto rekoh, neki jos nisu uhvatili da su ovo sada potpuno drugaciji automobili sto se tice kvaliteta materijala i pouzdanosti.

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

2019. je katrimen.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Kantrimen, ne katrimen.
Countryman, kao country.

Bas lep enterijer u Miniju si izabrao, a slazem se generalno za Minija, savrsen gradski auto.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Tri puta citam kantrimen je kantrimen i ne vidim razliku :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Typo, svi znamo kako se zove. Nisam ni video da fali slovo.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jednom je typo, dva razlicita posta...ajde, neka je typo i to :)

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori