Audi A3 8P 2006 - Kljuc se tesko okrece
-
- Pridružio se: 07 Feb 2024, 19:22
Pozdrav ljudi,
imam problem sa paljenjem tj. kada gurnem kljuc u bravu i kada okrecem za prvi kontakt tu se desava da glavi/zabada bukvalno mi treba upotreba sile da bih okrenuo kljuc... Pokusavao sam sve, da mrdam volan, zakljucavam, svasta nesto ali i dalje isto, desi se da bude ok dan,dva i onda sledeci dan opet isto.
Par pitanja imam:
1. Da li podmazivati/isprati bravu unutra sa necim i da li je pametno to uopste zbog elektronike?
2. Koliko je popravka skupa i ko radi to, elektricar ili mehanicar?
Gledao sam konkretno deo taj pod pretpostavkom da je on u problemu, oko 1500rsd
imam problem sa paljenjem tj. kada gurnem kljuc u bravu i kada okrecem za prvi kontakt tu se desava da glavi/zabada bukvalno mi treba upotreba sile da bih okrenuo kljuc... Pokusavao sam sve, da mrdam volan, zakljucavam, svasta nesto ali i dalje isto, desi se da bude ok dan,dva i onda sledeci dan opet isto.
Par pitanja imam:
1. Da li podmazivati/isprati bravu unutra sa necim i da li je pametno to uopste zbog elektronike?
2. Koliko je popravka skupa i ko radi to, elektricar ili mehanicar?
Gledao sam konkretno deo taj pod pretpostavkom da je on u problemu, oko 1500rsd
Re: Audi A3 8P 2006 - Kljuc se tesko okrece
Kap ulja, pa polako razrađuj.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

To je uobicajeni bag na golfu 5, samim tim i na audiju a3 te generacije. Moras to hitno da resis jer jos nekoliko puta ces moci tako da upalis i onda vise nece moci da se okrece uopste. Ja sam imao srece da sam dosao do majstora i kad je trebalo da ga ugasim nije moglo i ostavio sam ga tako da rese.
Opcija ti je ili da zamenis bravu paljenja, ili da ti majstor uradi geto rešenje tako sto ce ti izvaditi opciju zakljucavanja volana skroz. Meni je majstor to uradio i naplatio 12k pa eto da imas u vidu. Mana je sto sad vise nemam zakljucavanje volana kad je ugasen al nije da mi je to mnogo bitno, mozda je samo smor sto neko moze da me odslepa ako oce. Kolko sam video ima i na jutubu kako to resavaju al podrazumeva da si mehanicki pismen da znas da rastavis ceo volan i bravu paljenja.
Opcija ti je ili da zamenis bravu paljenja, ili da ti majstor uradi geto rešenje tako sto ce ti izvaditi opciju zakljucavanja volana skroz. Meni je majstor to uradio i naplatio 12k pa eto da imas u vidu. Mana je sto sad vise nemam zakljucavanje volana kad je ugasen al nije da mi je to mnogo bitno, mozda je samo smor sto neko moze da me odslepa ako oce. Kolko sam video ima i na jutubu kako to resavaju al podrazumeva da si mehanicki pismen da znas da rastavis ceo volan i bravu paljenja.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Imao sam taj problem na Cliu 3, otisao do kljucara.
Bile su dve opije, 1 da se mac izlizao i da ne pomera lepo zupce, resenje bi bilo rezanje novog maca, a ako to ne radi, onda 2 remont brave sa novim macevima.
Uradjena je opcija 1 i radi bez problema vec dve godine
Bile su dve opije, 1 da se mac izlizao i da ne pomera lepo zupce, resenje bi bilo rezanje novog maca, a ako to ne radi, onda 2 remont brave sa novim macevima.
Uradjena je opcija 1 i radi bez problema vec dve godine
Na A3 07 kog sam ja imao problem je resio wd 40 u bravu, e sad ne znam da l je to pametno i da li bi resilo i tebi.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Isto i na 206 davno... malo wd40 i proradilo odmah.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Na Astri G isto,rasklopio oplate oko volana,izvukao uložak,naneo malo masti i wd-a i išlo je dalje godinama...kao podmazano.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ćale na Oktaviji 2007. došao do toga da je ostao na parkingu pa morao da zove majstora zbog brave od cca. 20-30€. A bilo je naznaka da će se to desiti duži vremenski period. Reši to na vreme, nije skupo.
-
- Pridružio se: 07 Feb 2024, 19:22
Prskao sam WD u bravu nije pomoglo.
Jel se secas mozda kad su ti to odradili da li je ostao stari ulozak tvoj ili si dobio novi?
Odradise i meni to, 8K sam platio sve ukupno. Kljuc mi ostao moj. Sad je okej.ftj napisao: 03 Nov 2024, 09:28
Jel se secas mozda kad su ti to odradili da li je ostao stari ulozak tvoj ili si dobio novi?
Nisam uopste pitao sta su radili al sigurno nisu stavljali nista novo jer sad nemam zakljucavanje volana. Ako i ti ne mozes vise da ga zakljucas kad izvuces kljuc onda su ti uradili isto geto rešenje ko meni al za manje pare.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Za GTI je jača tarifa
Sent from my iPhone using Tapatalk

Ti se zezas , al to je istina da pojedini majstori vise na konto znacke 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Pre ce biti sto sam radio u vecem servisu a ne kod nekog samostalca. Mada kad sam ja pocinjao da servisiram kola kod njega i on je bio mali samostalac pa u medjuvremenu narastao jbg.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
It’s funny ‘cuz it’s true.Milos napisao:Ti se zezas , al to je istina da pojedini majstori vise na konto znacke
Veruj mi da nijednom majstoru ne govorim čime se bavim a uvek pitaju ko za k. Svi misle da štampam pare a ja sirotilja plaky.