Passat b8 - vibracija
-
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 00:10
Passat b8 - vibracija
Pozdrav društvo. Ako je neko imao sličan problem ili ima neku ideju što bi moglo biti u pitanju značio bi mi savjet... Radi se o Passatu B8, 4 motion, dsg, 140kw.
Kad se vozi po ravnom, na malom gasu, konstantnom brzinom, osjeća se poprilična vibracija na volanu. Ta vibracija se javlja samo između 1000 i 1200 rpm. Čim se pređe 1200 rpm vibracija na volanu prestaje.
Ako ga u tom trenutku izbacim u N, vibracije nema.
Ako, dok sam u N dodam gas tako da se vrti između tih 1000 i 1200 rpm, vibracije nema.
Znači samo kad je u brzini i između 1000 i 1200 obrtaja ima vibracije na volanu i to se apsolutno uvijek dešava u tim obrtajima. Naročito je izraženo u četvrtoj, petoj i šestoj brzini.
Na njemu su sve 4 nove gume, balansirane su i urađena reglaža. Novi su svi diskovi i pločice. Utegnut je na trapovima. Nedavno je promijenjen desni tripling ležaj jer je imao luft ali problem sa vibracijom nije riješen.
Kad vozim na malo većim brzinama, iznad 80-100km/h, ne vibrira na volanu jer je su obrtaji preko 1200rpm ali tada kao da osećam blagu vibraciju kroz pod auta, ne toliko izraženu kao ova na volanu u malim obrtajima.
Nekoliko majstora sam posjetio i niko sa sigurnošću ne može da kaže što je uzrok, a izgleda i da nemaju previše volje da se bave istraživanjem...
Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
Kad se vozi po ravnom, na malom gasu, konstantnom brzinom, osjeća se poprilična vibracija na volanu. Ta vibracija se javlja samo između 1000 i 1200 rpm. Čim se pređe 1200 rpm vibracija na volanu prestaje.
Ako ga u tom trenutku izbacim u N, vibracije nema.
Ako, dok sam u N dodam gas tako da se vrti između tih 1000 i 1200 rpm, vibracije nema.
Znači samo kad je u brzini i između 1000 i 1200 obrtaja ima vibracije na volanu i to se apsolutno uvijek dešava u tim obrtajima. Naročito je izraženo u četvrtoj, petoj i šestoj brzini.
Na njemu su sve 4 nove gume, balansirane su i urađena reglaža. Novi su svi diskovi i pločice. Utegnut je na trapovima. Nedavno je promijenjen desni tripling ležaj jer je imao luft ali problem sa vibracijom nije riješen.
Kad vozim na malo većim brzinama, iznad 80-100km/h, ne vibrira na volanu jer je su obrtaji preko 1200rpm ali tada kao da osećam blagu vibraciju kroz pod auta, ne toliko izraženu kao ova na volanu u malim obrtajima.
Nekoliko majstora sam posjetio i niko sa sigurnošću ne može da kaže što je uzrok, a izgleda i da nemaju previše volje da se bave istraživanjem...
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Re: Passat b8 - vibracija
Poluosovina najverovatnije.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
Zašto ne trese kad izbacim iz brzine? Da je poluosovina valjda bi i tada treslo
Nešto od tih novih dijelova isto može biti neispravno.
Evo linka za simptome kvara poluosovine
https://www.autostanic.hr/blog/simptomi ... oluosovine
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Evo linka za simptome kvara poluosovine
https://www.autostanic.hr/blog/simptomi ... oluosovine
-
Ne djeluje mi da su to ti simptomi. Kod mene nema ni krckanja ni lupkanja... Nema nikakvih zvukova. Samo vibracija na volanu koja prestaje čim se pređe 1200 obrtaja.
-
U svakom stepenu, s tim sto se malo više osjeća od trećeg pa na više.
Ne bi. Zašto bi bilo vibracija kada nema prenosa- obrtnog momenta a time ni opterećenja?sunshinerain napisao: 13 Nov 2024, 21:54 Zašto ne trese kad izbacim iz brzine? Da je poluosovina valjda bi i tada treslo
I po meni poluosovina tj zglobovi neki. Koji tačno treba dijagnostika da se uradi.
Upravo tako.
Postao sam link, tamo su navedene i vibracije.
I objašnjenje što se nalazi na poluosovini.
Postao sam link, tamo su navedene i vibracije.
I objašnjenje što se nalazi na poluosovini.
-
Ne znam, nisam pametan. Probaću opet kod nekog novog majstora da detaljno pogleda poluosovine. Čudno mi je samo to što vibracije svaki put, bez izuzetka, nestaju čim se pređe 1200 obrtaja.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Nije to nista cudno, tako se manifestuje luft na poluosovini 
Ako nastavis da vozis tako neko vreme, mogu biti sve izrazenije.

Ako nastavis da vozis tako neko vreme, mogu biti sve izrazenije.
Sunce-kiša nemoj mijenjati majstore ko' cigan konje.
Ili živiš u BG pa ih ima koliko i stanovnika. Probaj malo ispipati situaciju kod nekog kod kojeg imaš od prije povjerenja pa tek onda dalje.
Pitaš jel ima veze sa trapom pa će možda i majstor dobiti interes za tvoj problem.
Ili živiš u BG pa ih ima koliko i stanovnika. Probaj malo ispipati situaciju kod nekog kod kojeg imaš od prije povjerenja pa tek onda dalje.
Pitaš jel ima veze sa trapom pa će možda i majstor dobiti interes za tvoj problem.
Uf, proveri gume... Al ne zezam se, imao sam sličan problem, i na savet majstora promenio desnu poluosovinu, možda je bilo za nijansu bolje ali opet se osetilo... Majstor onda preporučio da menjamo diskove i levu poluosovinu. Drugim rečima da idemo redom dok ne ubodemo.
Na sve to nisam pristao i odlučim da odem kod jednog vulkanizer za kog sam dobio preporuku, iako sam prethodno 4x balansirao gume.
I tek kad su mi tamo balansirali gume bilo je dobro.
Naravno ne kažem da kod tebe nije nesto ozbiljnije, ali vredi proveriti ovo najbanalnije još jednom.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Na sve to nisam pristao i odlučim da odem kod jednog vulkanizer za kog sam dobio preporuku, iako sam prethodno 4x balansirao gume.
I tek kad su mi tamo balansirali gume bilo je dobro.
Naravno ne kažem da kod tebe nije nesto ozbiljnije, ali vredi proveriti ovo najbanalnije još jednom.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
-
Dešavalo se na prethodnom setu guma, kupio 4 nove i potpuno isti problem ostao.
Ni ove nove ne moraju biti kako teba izbalnsirane.
Mogu imati i grešku.
Mogu imati i grešku.