Prednja zaštita - Front Bumper
Da li neko zna kako bio bio tačn naziv tj. šta da tražim kod nas u Srb i ako ima preporuku gde? Treba mi za terenca, nije još kupljen i ne znam model, ali je teško naći sa ovim već.

Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Re: Prednja zaštita - Front Bumper
Bull bar, rol bar, prednji odbojnik, zastita za prednji branik?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Trio Motors Novi Sad ima veliki izbor te dodatne opreme za razne modele. Verujem i što nemaju da mogu da pronađu.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Ovde od zaštite nema ništa (ako te zakače na parkingu, to je najčešće po uglu branka, a ne po sredini), ne prolazi tehnički, remeti se prilazni ugao itd. Ne daj Bože tek da udariš pešaka.
Jedino estetski može da izgleda moćno.
Jedino estetski može da izgleda moćno.
Upravo zaštita jeste poenta, parkira se jedan iza drugog u koloni. Desi se da idu u rikverc i guraju auto.
Zašto bi bio problem za pešaka? Kako se tretira?
Viđao sam na oglasima, mislite da ovo ne prolazi tehnički?
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... aceliftful
http://www.polovniautomobili.com/auto-o ... aceliftful
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Možda jedino ako je homologavano zajedno sa autom i upisano u onaj COC certifikat (ili kako se to već zove)...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Pa kako nije opasnije za pešaka nego bez toga? Od tablice sve do hladnjaka materijal se relativno lako gužva i puca, a ovo su metalne cevi vezane za šasiju.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Upravo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Mislim kako se tretira ako znate sigurno? Ili to niko ne pravi pitanje.
Nije opasnije za pešaka od udarca kamiona, tramvaja ili autobusa.
Nije opasnije za pešaka od udarca kamiona, tramvaja ili autobusa.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nije ali je opasnije nego isti taj auto bez toga.
Sad ozb, moras se raspitati za tehnicki, da ne bude drndanje.
Ne bi me cudilo i da za to ima atest, ili makar da taj koji se naknadno uhradjuje ima papire da moze za odredjeni model.
Inace, i kod nas zovu bull bar, tako pisu i firme koje prodaju
Sad ozb, moras se raspitati za tehnicki, da ne bude drndanje.
Ne bi me cudilo i da za to ima atest, ili makar da taj koji se naknadno uhradjuje ima papire da moze za odredjeni model.
Inace, i kod nas zovu bull bar, tako pisu i firme koje prodaju
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Zakonski ne moze da prodje tehnicki, sad da li ce neki da progledaju kroz prste to je druga stvar. Da li se moze atestirati, pitanje je. Kako se tretira, tretira se kao neovlascena modifikacija auta
Ili kako bi to nasi strucnjaci rekli, svaka izmena na autu je modifikacija koja podleze atestiranju sem ako ne zvuci besmisleno da bi to neko smatrao modifikacijom, ali podlozno je subjektivnom tumacenju.
Zakon ne gleda jednakost
Cinjenica da li je ili nije bezbedniji od neceg drugog nije bitno po zakonu, stvar je da je manje bezbedno sa tim nego bez toga na tvom autu.
I montirano sa sasiju je malo preterivanje, vecina tih bull barova su sminka i ne drze se nista stabilnije nego neke naknadno dodate maglenke. Naravno ima izuzetaka koji su ozbiljno napravljeni, ali realno vece su sanse da vam padne na nogu kad otpadne nego da spasi auto od ostecenja. Vecina tih bull barova se montira od dole jer vecina ljudi ne bi htela da sece branik, a moderni auti u donjoj zoni branika nemaju sasiju. Sina branika je ispod maske, a u donjoj zoni branika obicno imate minimum pola metra rupe do mosta/kolevke. Tako da nema na sta cvrsto da se montira, a ko iole poznaje fiziku, zna za princip poluge i zasto nije tako lako imati nesto sa vecom nosivoscu na vecoj udaljenosti.

Zakon ne gleda jednakost

I montirano sa sasiju je malo preterivanje, vecina tih bull barova su sminka i ne drze se nista stabilnije nego neke naknadno dodate maglenke. Naravno ima izuzetaka koji su ozbiljno napravljeni, ali realno vece su sanse da vam padne na nogu kad otpadne nego da spasi auto od ostecenja. Vecina tih bull barova se montira od dole jer vecina ljudi ne bi htela da sece branik, a moderni auti u donjoj zoni branika nemaju sasiju. Sina branika je ispod maske, a u donjoj zoni branika obicno imate minimum pola metra rupe do mosta/kolevke. Tako da nema na sta cvrsto da se montira, a ko iole poznaje fiziku, zna za princip poluge i zasto nije tako lako imati nesto sa vecom nosivoscu na vecoj udaljenosti.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Bull bar, mislim da su ga donedavno imale Dacije Duster u opremi.
Pitaj na tehničkom da li to možeš montirati, homologorati i upisati u saobraćajnu. Jedi o je tako legalno ako nije došlo s autom original.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Pitaj na tehničkom da li to možeš montirati, homologorati i upisati u saobraćajnu. Jedi o je tako legalno ako nije došlo s autom original.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Ovde su mnogi na Nivama imali te bulbarove ali su poskidali zbog tehničkog. Neko skine pa vrati, neko ne. Daleko manje opasne su bočne zaštite na pragovima pa ni one nisu dozvoljene.
Jednostavno nemoguće je zaštititi se od debila na javnom parkingu.
Jednostavno nemoguće je zaštititi se od debila na javnom parkingu.
Mene je opet neko zakačio na parkingu. Ljudi su postali totalno bezosećajni kada su dimenzije vozila u pitanju.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ubija pešaka na mestu, ili osakati doživotno npr.noob napisao: 14 Nov 2024, 13:45
Tretira se kao modifikacija vozila koje nije isporučila fabrika.?
Ako nije upisano u homologaciju vozila (onog prvog uvezenog tog modela) ili nije naknadno radjeno Uverenje /atest/ svakako legalno ne prolazi tehnički.
Ako u slučaju neke nezgode dodje do utvrdjivanja od strane osiguranja može biti vozilo sa takvom prepravkom proglašeno tehnički neispravnim i onda ide regres svih troškova odnosno ne važi osiguranje iz polise auto odgovornosti.
Mislim da nije zabranjena prodaja niti oglašavanje ali onda ako je ugradjeno auto nije više ispravan za vožnju na javnim putevima.
Može po šumama i slično, off road.
Ali, proveriti sa ABS agencijom, njihova je poslednja kada su stvari oko prepravke vozila u pitanju.