Godinu dana nakon toga, odlucili smo da zamenimo kompletni izduv (oba lonca, cevi...) jer trenutni izduv na Astri J je iz jednog dela i prilicno je poceo da vibrira recimo kad se malo zagusi motor pa hoce da se ugasi, imam utisak da auspuh hoce da otkine nosace koliko se trese...da ne pricam o tome da se cuje da ima dosta rupica...
I tako zamenih ja auspuh u ponedeljak (BOSAL proizvodjac), vidim da ga u magacinu dobavljaca nisu stedeli, iscukani lonci na par mesta i da sami lonci i nacin rasporeda cevi nisu bas isti (recimo, na originalu, izduvna cev u zadnji lonac ulazi na jednom kraju a izlazi na drugom, kod zamenskog ulazi i izlazi na istom kraju) i ocekivao sam zbog toga nesto drugaciji zvuk. Prvi dan sam nesto kratko vozio i delovalo mi je da nema puno razlike u odnosu na orginal (sem sto nema vise vibracija kad hoce motor da se ugasi) ali vec drugi dan, vidim da auspuh ima ipak dosta dublji zvuk. Takodje, na zadnjem loncu se jasno vidi rupica za drenazu vode tik pored izduvne cevi iz koje izlaze OGROMNE kolicine vode, to nisam primetio na starom tj tamo uopste nisam primetio curenje vode niti rupu za drenazu tek malo na auspuhu a ovde em kaplje iz zadnjeg lonca em kaplje iz auspuha...Upravo taj zadnji lonac ispusta taj duboki zvuk da li zbog tolike vode u njemu, da li zbog nesto vece rupice za drenazu ili njene pozicije...inace u leru sve radi tiho ali kad se da gas onda bas zabrunda...
Nemam snimljen zvuk ali auspuh ovako izgleda i zvuci u leru (i bara vode ispod zadnjeg lonca, snimljeno posle 3 km voznje nakon ugradnje)
Inace bio sam do majstora da ga pitam za zvuk, kaze nazalost ti zamenski auspusi su takvi da nemaju nikakvu (zvucnu) izolaciju u loncima, da imaju samo par pregrada i to je to te da zvuk obicno ne bude isti nakon zamene i da po kvalitetu ne mogu da pridju orginalnim. Godinu dana je garancija pa ako mi bas bude smetalo, mogu da reklamiraju ali ce verovatno biti isto a moze da bude i gore.
Sta vi mislite, da li nista ne dirati, nek vozi zena, mislice neko da je nesto budzila na izduvu