Pomoć pri kupovini do 5000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
bojanaboki123
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2025, 19:57

Pomoć pri kupovini do 5000e

Post od bojanaboki123 »

Pozdrav svima.
Treba mi pomoć pri kupovini automobila do 5000e.
Već mesecima tražim po nekim svojim kriterijumima, ali dok mi se javi čovek koji bi išao sa mnom, automobil se proda.
Kriterijumi su mi:
Prvi vlasnik, Kupljen u Srbiji, do 110ks, 1.3 ili 1.4 motor, od 2011. godišta, manje od 200 000km i po mogućstvu garažiran. Nadam se da nisam ništa zaboravila.
Šta biste mi preporučili u tom rangu ili možda da uzmem još neke opcije u obzir?
Imam dozvolu 6 godina, ali od polaganja nisam vozila. Nemam ni baš nekoga ko bi sa mnom pogledao automobil. Išla sam sa komšijom, koji neće ni da ga provoza, a smatram da je to vrlo bitno pri kupovini. Baš sam u nezgodnoj situaciji, jer mi je potreban, a ne znam ni šta da kupim. Za sve mi uglavnom kaže da ne valja što se meni dopadne. Gledala sam Hyndai i30 i razmišljala o Reno Meganu. 🥲
Hvala unapred na savetima!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Pomoć pri kupovini do 5000e

Post od Bax »

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

JA bih sebi gledao prvog vlasnika, ispod 75.000km, benzinac 1.1 -1.6. Tu obicno imas malo automobila u ponudi, pa proberes nesto sto ti je blizu da pogledas. Takodje mozda se ne razumes u kola, ali to ti ne brani da se razumes u ljude, procenis prodavca, pa vidis jel ti uliva poverenje :)

To da je garaziran nije toliko znacajno, bolje napolju sa 50.000km, nego garaziran sa 200.000km, danasnja kola su uglavnom solidno zasticena, a zadnjih 10 godina, i nije bilo snega i soli zimi.....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

gde nadje ovu astru sa krs slikama jos za 6 soma evra :)

Godiste koje gledas je neka prekretnica kad su poceli shit motori da se ugraduju tj kad je krenula globalna stednja na svemu pa smanjivanje zapremina motora, pa razni problemi sa njima itd. tako da je malo teze odabrati nesto sto vredi a sto se uklapa u tvoje zahteve i cifru koju planiras da izdvojis nesto sto bih ja izdvojio a da se moze reci da je pouzdano i povoljno za odrzavanje je hyundai (i20, i30)ili kia ceed (koja je isto sto i i30 samo malo drugacije izgleda), svi benzinci su im generalno dobri, jeftini za odrzavanje pa i dizeli, fiat grande punto posto hoces nesto jace od 1200ccm onda 1.4 ali iskljucivo sa 77 konja onaj od 105 je za izbegavanje a 95 su izbacili u tim novijim godistima sa EVO verzijom, citroen c3 ali samo ako nadjes sa starom varijantom motora 1.4 8v sa 73 konja, redji su ali ih ima, opel corsa je ok, reno clio III restyling je dobar i moze da se nadje tu neki 2011.-12. godiste dobar, svi benzinci su im ok, ford fiesta isto neka 2011.-12. moze da se nadje sa 1.25 ili 1.4 motorom koji su dobri, sta znam to mi prvo pada na pamet a sto moze da se kupi za te novce i da vredi nesto, reno megan moze isto tu imas opciju 1.6 atmosferskog motora i 1.2 turbo koji licno ne bih uzeo
Poslednja izmena od OMP u 09 Apr 2025, 12:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Sto se mene tice amaterske slike su plus, dakle covek se ne bavi prodajom kola. Kao sto rekoh ako se ne razumes u kola, pa opet mozes da izvlacis svoje zakljucke.

Kola sa tom kilometrazom su retkost, shodno stanje mora da bude odlicno, tako da koga zanima, otici ce i lako se uveriti, je li tako ili nije....

Svakako bih i ja digao cenu na konto auta koji nije vozen, sigurno ne bih bio najeftiniji na oglasima.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Bolje videti pravo stanje nego nalickanog krsa.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

stvar je u tome sto ova ne ostavlja nikakav utisak na slikama da bih isao da je vidim a cifra ozbiljna za auto iz 2004. bez obzira sto je ova 2012.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Vecini ljudi je svakako bitnije kako izgleda.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Drugar je imao iste kriterijume kao ti i uzeo je Fiestu 1.25 2013 god sa 100k km. Na oko deluje lepo, videćemo
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

Išla sam ovaj da gledam:

Ali mi se nije dopalo nikako to što nikada nije rađen veliki servis, a koliko sam čitala trebalo bi već i drugi da se radi.
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

Šta mislite o ovim automobilima? Malo su izašli iz mojih okvira potražnje, jer nije svugde prvi vlasnik:
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... _pl11_plv0

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... _pl11_plv0

Za taj drugi sam čitala da nije baš dobro kada je 1.0, a 125ks
Prvi mi je sumnjiv, jer je vrlo mlad za te pare.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

bojanaboki123 napisao: 09 Apr 2025, 13:11 Išla sam ovaj da gledam:

Ali mi se nije dopalo nikako to što nikada nije rađen veliki servis, a koliko sam čitala trebalo bi već i drugi da se radi.
Vidis to je specifican motor, na lanac, i tu se po nekom nepisanom pravilu ni ne radi veliki servis, dok sam lanac ne krene da se cuje.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Hyundai i Kia benzince izbegavao bih sa plinom. Samo čist benzin. Znam za više primera i20 i i30 gde je došlo do ozbiljnih havarija motora zbog plina.
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

Heineken napisao: 09 Apr 2025, 13:23 Hyundai i Kia benzince izbegavao bih sa plinom. Samo čist benzin. Znam za više primera i20 i i30 gde je došlo do ozbiljnih havarija motora zbog plina.
Čovek koji je išao sa mnom mi je rekao sve obrnuto. Da je to veliki problem, a da je sasvim u redu što je i30 benzin/plin. Jako sam zbunjena zbog svih informacija koje dobijam.
🥲
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Ako ne bi prelazila neke velike km na godišnjem nivou ne vidim razlog šta će ti LPG u autu .
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Tako je, 100 ljudi 100 cudi.
Do sada se iskristalisalo, da plin ne ide dobro sa Hyundai motorima, konkretno taj 1.4

Takodje to sto nije uradjen veliki servis, tebi u trenutku kupovine, ne pravi nikakav problem, problem je ako ti vozis zapusten auto, bez servisa, koji je trebao biti uradjen, i dodje do generalne havarije motora, npr pukne taj lanac.

Nekako se podrazumeva da uradis veliki servis kad kupis polovan auto i nadalje si bezbrizna.

Evo ti neki lagan savet obzirom na tvoju situaciju.
Gledaj auto koji je od prijatelja, da bi izbegla neprijatna iznenadjenja.

Ako pak toga nema, onda lepo uzmes neki koji je jeftin za odrzavanje, npr taj G Punto benzinac, i oteras u dobar servis na detaljnu proveru pre kupovine, i dogovor oko zamene delova za zamenu, za FIAT bi to bio servis Goran na lakat krivini prema NS.

Ja bih plin svkakao izbegao kod polovnog auta, svakako je jos jedna komplikacija oko koje treba da se majes.....

Takodje Ford 1.0 turbo, prekomplikovana tehnika. glavobolja u najavi za mator auto....
Odgovori