Dva auta, dva problema

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Imba
Reactions:
Pridružio se: 04 Avg 2025, 08:37

Dva auta, dva problema

Post od Imba »

Postovane kolege, posedujem Peugeot 207 1.6 HDI 90ks, problem je sledeci:
1.kocnica blago propada kad stojim na semaforu, zamenjen glavni kocioni, problem nije resen
2.remontovana klesta, novi diskovi plocice
3. nema vazduha u sistemu.
kocnica bas sporo propada ali propada, sta moze biti uzrok, vise "majstora je petljalo i drndalo ali niko da resi problem, neko kaze nesto oko abd ali nemam nikakvu gresku abs sistema, neko kaze da je burence u problemu, valjalo bi da cujem vase misljenje ili neki predlog valjanog majstora, cuo sam za nekog Vladu u Bolecu ali je covek na odmoru do polovina avgusta.

Drugi problem je vezan za mercedes a180 dizel sa reno motorom, nakon velikog servisa cudan zvuk koji je moj sin snimio, sad kapiram da je tesko na osnovu zvuka proceniti sta se dogadja ali ovakav zvuk nikada nisam cuo.
Auto je izgubio vucu, otisao u safe mod a zvuk kacim link:

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Re: Dva auta, dva problema

Post od motorista »

207: kada krene da propada papučica dok stojiš na uzbrdici, da li bi kočnice popustile (i auto pokazao tendenciju da se pokrene) ukoliko bi papučicu nastavio da držiš u tom početnom višem položaju?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Meni se desavalo na par kola da dok drzim jace stisnutu pedalu kocnice u mestu da ona lagano propada ali bas lagano jedva se oseca i naravno mora jaci pritisak na pedalu a i ne propadne do kraja nego stane posle 2-3cm, mislim da to nije nista cudno nisam nesto obracao paznju. Na jednom autu sam imao propadanje dosta brze i isla je pedala do kraja npr. za 20sec propadne skroz, tu je cilindar bio problem.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Ako mu jje sve ispravno — mislim cilindri, vodovi, klešta, odzračen je — ima li šanse da je do serva? Otud moje pitanje iznad.
Imba
Reactions:
Pridružio se: 04 Avg 2025, 08:37

Post od Imba »

motorista napisao: 05 Avg 2025, 13:26 207: kada krene da propada papučica dok stojiš na uzbrdici, da li bi kočnice popustile (i auto pokazao tendenciju da se pokrene) ukoliko bi papučicu nastavio da držiš u tom početnom višem položaju?
Ne kocnica drzi, ali jednom mi se desilo da sam je drzao dugo na semaforu i polako je krenula da tone, onda sam morao brzo da krenem, dodato sam gas ,ali mi je u medjuvremenu izleto auto, obzirom da mi se cini da se papucica nije vratila do kraja jedva sam ukocio.
Da napomenem, da ne gubi kociono ulje, ali desilo se da kad sam menjao zadnje plocice, iz nekog razloga papucica je bila previse mekana, auto je kocio ali pri dnu, odmah sam reklamirao i servis je brzo popravio, navodno neko crevo ne znam , neko nemusto objasnjenje.
Tad se upalio cek engine, ali je auto normalno vukao.Kad su uradili to sto su uradili, cek engine se ugasio.
Nedugo zatim na moru se opet upali cek engine sa porukom na bordu antipolution, tad je isto papaucica propadala, ali kad sam ugasio i upalio auto i nadrukao kocnicu cek engine se ugasio i nije se vise nikada palio. Svi kazu da nema veze jedno sa drugim ,ali sta znam nisam majstor ,a desilo se.
Odgovori