Odrzavanje nakon kupovine Opel Insignia
Odrzavanje nakon kupovine Opel Insignia
Cao ljudi,
Uzimam Opel Insigniu 2.0 160ks 2011 Automatik.
Koje savete dajete za proveru kod motora odmah nakon kupovine?
Hvala
Uzimam Opel Insigniu 2.0 160ks 2011 Automatik.
Koje savete dajete za proveru kod motora odmah nakon kupovine?
Hvala
Re: Odrzavanje nakon kupovine Opel Insignia
ne znam odakle si ali najbolje dobar nezavisni servis, iz doba kada sam vozio opela to je bio "silver" u šimanovcima, na primer.
@skawzy, ako se radi o 2.0 dizel Insigniji, onda provjeri gumicu uljne pumpe. To je poznata boljka 2.0 CDTI motora i može da napravi veliki problem ako se ne zamijeni na vrijeme. Ima i neki adapter koji je, izgleda, trajno rješenje. KLIK! 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
+1
Nije to skupo a zna da pravi problem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije to skupo a zna da pravi problem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da da, to znam. Imam majstora kojeg sam pitao za to, kaze da moze trajno da resi taj problem, e sad ne secam se da li je pomenuo adapter ili nesto drugo.
Rekoh da pitam forumase da li ima jos neke probleme koje treba ispitati odmah da kasnije ne bi bio potencijalni problem koji moze vise da kosta.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Šta proveravaš NAKON kupovine?
Valjda treba da je servisiraš potpuno da bi znao od čega krećeš... Dakle, u najmanju ruku mali servis (poželjno veliki - pogotovo ako ne znaš kada je rađen), te zamena ulja i filtera u menjaču...Nađi neki pouzdan servis.

Ne provera, nego odrzavanje nakon kupovine.
A i tesko da moze da se veruje kada neko kaze da je odradjen veliki / mali servis, jedino ako nekog bas licno znas.

A i tesko da moze da se veruje kada neko kaze da je odradjen veliki / mali servis, jedino ako nekog bas licno znas.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ako dobiješ račune na kojima se vidi šta je i kada rađeno, to je onda ok. No to je baš redak slučaj i zato se obično odradi servisiranje odmah nakon kupovine, da znaš na čemu si i odakle krećeš. Odnosno, prilikom tog servisiranja majstori mogu svašta nešto vide i da provere pa da se i to reši ako je moguće.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Preporuka i dalje. Ako se ne varam, majstor je Vlado. Moj komšija ima Insigniu i održava kod njega. Hvali ga.zigZag napisao: 27 Avg 2025, 17:08 ne znam odakle si ali najbolje dobar nezavisni servis, iz doba kada sam vozio opela to je bio "silver" u šimanovcima, na primer.
Posetite www.garaza.rs !