Odrzavanje nakon kupovine Opel Insignia

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
skawzy
Reactions:
Pridružio se: 01 Jun 2022, 13:48

Odrzavanje nakon kupovine Opel Insignia

Post od skawzy »

Cao ljudi,

Uzimam Opel Insigniu 2.0 160ks 2011 Automatik.

Koje savete dajete za proveru kod motora odmah nakon kupovine?

Hvala
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Re: Odrzavanje nakon kupovine Opel Insignia

Post od zigZag »

ne znam odakle si ali najbolje dobar nezavisni servis, iz doba kada sam vozio opela to je bio "silver" u šimanovcima, na primer.
Korisnikov avatar
C=64
Reactions:
Pridružio se: 27 Apr 2020, 11:33

Post od C=64 »

@skawzy, ako se radi o 2.0 dizel Insigniji, onda provjeri gumicu uljne pumpe. To je poznata boljka 2.0 CDTI motora i može da napravi veliki problem ako se ne zamijeni na vrijeme. Ima i neki adapter koji je, izgleda, trajno rješenje. KLIK! :sesir:
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

+1
Nije to skupo a zna da pravi problem.

Sent from my iPhone using Tapatalk
skawzy
Reactions:

Post od skawzy »

C=64 napisao: 27 Avg 2025, 18:27 @skawzy, ako se radi o 2.0 dizel Insigniji, onda provjeri gumicu uljne pumpe. To je poznata boljka 2.0 CDTI motora i može da napravi veliki problem ako se ne zamijeni na vrijeme. Ima i neki adapter koji je, izgleda, trajno rješenje. KLIK! :sesir:
Da da, to znam. Imam majstora kojeg sam pitao za to, kaze da moze trajno da resi taj problem, e sad ne secam se da li je pomenuo adapter ili nesto drugo.

Rekoh da pitam forumase da li ima jos neke probleme koje treba ispitati odmah da kasnije ne bi bio potencijalni problem koji moze vise da kosta.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Šta proveravaš NAKON kupovine? :D Valjda treba da je servisiraš potpuno da bi znao od čega krećeš... Dakle, u najmanju ruku mali servis (poželjno veliki - pogotovo ako ne znaš kada je rađen), te zamena ulja i filtera u menjaču...Nađi neki pouzdan servis.
skawzy
Reactions:

Post od skawzy »

Ne provera, nego odrzavanje nakon kupovine.:D

A i tesko da moze da se veruje kada neko kaze da je odradjen veliki / mali servis, jedino ako nekog bas licno znas.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ako dobiješ račune na kojima se vidi šta je i kada rađeno, to je onda ok. No to je baš redak slučaj i zato se obično odradi servisiranje odmah nakon kupovine, da znaš na čemu si i odakle krećeš. Odnosno, prilikom tog servisiranja majstori mogu svašta nešto vide i da provere pa da se i to reši ako je moguće.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

zigZag napisao: 27 Avg 2025, 17:08 ne znam odakle si ali najbolje dobar nezavisni servis, iz doba kada sam vozio opela to je bio "silver" u šimanovcima, na primer.
Preporuka i dalje. Ako se ne varam, majstor je Vlado. Moj komšija ima Insigniu i održava kod njega. Hvali ga.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori