"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati !"
Andric.
Takvo vreme je odavno doslo kod nas.Cini mi se 22 godine.I trajace jos dugo.
Ne vidim neku promenu na vidiku sto se tice kolektivne svesti o opstem stanju drustva i mogucnosti za napredak.
Texonja,100% ista razmisljanja imamo,ali nazalost mi i jos poneko smo velika manjina.Tako da,pokusavati nesto promeniti,pa i na lokalu(politickim angazovanjem) je samo gubljenje vremena,zivaca pa i novca jer ces uvek nekom stati na zulj.
Cudno je kako nikom ne smetaju pregorele sijalice u zgradi,pregorele ulicne svetiljke koje osvetljavaju parking,razbacano smece,kontejneri koji zaklanjaju preglednost raskrsnice,razrovane bocne ulice(zadnji put asfaltirane pre TItove smrti),prasina ispred zgrade 1cm visine u kojoj se igraju mala deca(umesto zelene trave).Cudno,cudno...I sve to na 400m kvadratnih oko moje zgrade.A gde je blok,a gde je grad,a gde je Srbija???Cesto se zapitam da li to samo meni smeta?Da li sam ja perfekcionista?Zasto nikom ne smeta parking u mraku 2 meseca?Zasto ja moram da zovem javno preduzece,zasto ja menjam pregorele sijalice na mom spratu zadnje 4 godine.Zasto,zasto?
Kazu-prvo pospremite svoje dvoriste.Nase "dvoriste" je u rasulu.Mi smo izmucen,izgubljen narod.I nece se nista promeniti.Zato treba pustiti i gledati sebe i svoje bliznje.Treba pustiti cigu,treba pustiti MAJMUNA koji seta opasnog psa centrom grada bez brnjice i kroz park pun dece,jer mozes dobiti batina ako mu prigovoris...treba ih pustiti .
Jos uvek smo malobrojni da bi ista uradili.Jos uvek gledamo samo sebe.Nema nikog da povuce,da se nesto promeni.Pristajemo na stanje kakvo jeste,boreci se za goli opstanak kroz platu od 20-30000 dinara.
Citat loklanog poslanika,predsednika nekog skupstinskog odbora koji ima 70 godina:"Mi stariji smo otvorili dosta vrata u Beogradu i znamo na koja da kucamo.Kada bi na moje mesto dosao neko mladji,njemu bi trebalo vremena da otvori ta ista vrata"
Idi deda,igraj sah,vreme ti je za "6 feet under",a ne za politiku....
Sto se tice sahti,nadam se da ce Tigar uskoro poceti da isporucuje ove nove od reciklirane gume,tako da cigani nece vise imati posla.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... opove.html
Oni koji misle da ce vakcina protiv korone modifikovati njihovu dnk,treba to da vide kao priliku, šansu da postanu normalni.