Sloba napisao: 20 Feb 2021, 13:54
Da, na to sam i mislio. Prakticno si napravio parking rezim bez napajanja iz fuse boxa. To je i meni davno padalo na pamet, ali nisam imao potrebu.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Pa da. Kupio sam i onog lopova za osigurač ali nemam hrabrosti da to ostavim na 12v. Ovako mi je sigurnije jer powerbank ima limitator struje i zaštitu od kratkog spoja.
Zaboravio sam malopre da odgovorim: Nisam imao problem sa GPS držačem niti vibracije. Doduše, kamera je možda 5 puta ukupno skinuta i nameštena u njega, pa se nije razmrdalo. U pakovanju sa kamerom dobio sam samolepljivu penu debljine možda pola milimetra, isečenu prema držaču. Sinoć sam preturao po kutiji i shvatio čemu to služi, ima 4-5 komada. Jedan sam zalepio ali mnogo je teško onda postaviti kameru u držač pa sam odlepio i vratio kako je bilo.
Nisam isprobao šta bi bilo da napajanje ide direktno u kameru jer port je sa pogrešne strane i morao bih da povučem ceo kabal za 5-6cm i bio bi savijen pod pravim uglom. Ovako kako je sad, kabal mi se skoro i ne vidi jer ispod neba ide pravolinijski u GPS držač.
Parking mod dolazi sa nekom novijom verzijom softvera. Ja ga nisam imao do sinoć pa nisam sasvim siguran kako radi. Može da se podesi broj frejmova u parking modu samo ne znam da li taj snimak posle ide kao timelapse ili u realnom vremenu. Izgleda da je logika snimanja u tom modu da kad nema vibracija kamera prelazi na taj smanjeni broj frejmova i snima non stop, a kad ima vibracija onda snima normalno. Na detekciji pokreta snima normalan snimak uvek kad nešto mrda u kadru, pa tako zbog vetra može da snima ceo dan bez potrebe. U tom smislu je možda bolji parking mod. Kažem opet, nisam do sinoć ni imao pa sve ovo treba proveriti. Nije mi bilo do eksperimentisanja bez preke potrebe