Danas sam malo sa jednim drugom pricao o automobilima, a obicno slabo to radim u drustvu, znao sam da cita neke casopise i prati po malo, nije skroz operisan, pa mi nabraja marke koje voli, pa prica kako kod BMW-a voli peticu, sedmicu i ne bas, prolazimo pored e39 petice, ja mu pricam o autu, kako je kultan itd, on me slusa, upija, vidim da pri put cuje za e39, pa komentarisemo Audi A5 sportback, i kaze da se u Nisu vozi S5, ja mu kazem da nije, to je A5, ima 2.0 dizel motor, kaze da, da, jeste, ali je S5, pa prolazi Panamera, kaze uuu, evo Panamera S, pitam odakle znas da je S, kaze pa tako se zove model, pa kaze da voli Saab, pa me pita, je l si cuo, ono SAAB, ptam ga je l me zezas, na koji model mislis, malo posle toga prolazi 9-3, vidim da ne zna modele, ali prepoznaje marku, itd, ovo je ono cega sam se setio na brzinu. A sve ovo sam napisao sa razlogom da vam opisem kakvo je znanje o automobilima coveka koji u mom drustvu je jedan od onih koje kao interesuju automobili, ostali znaju puno manje. Jedan drug pita gore pomenutog, ajde ti sto se razumes, koliko kubika ima Punto, ovaj mu odgovori, vidi ga bre, razume se, rece ovaj.

I tako, da ne nabrajam puno primera, koliko pojedine uopste ne zanima nijedna sfera, toliko da jedan drug razlikuje samo limuzine i dzipove, nista ga ne interesuje. Najvise u drustvu zna jedan od najboljih drugara, koji vozi Alfu 166, tako da ni ne cudi, ali ni on bas ne prati, ali je nebo i zemlja u odnosu na ostale. Tako da sam malo opisao drustvo, a i okolinu u kojoj se krecem, u kojoj ne znam nikoga koga zanimaju automobili vise od mene.
E sad, zbog cega sve ovo pisem, pa zbog toga sto sam danas razmisljao o sebi, koliko znam preterano vise o automobilima od druga kojeg sam spomenuo, i koliko je tesko nadoknaditi toliko znanje jer je godinama steceno, pa sam se setio kako sam kao mali, skupljao casopise, i jedinu stvar trazio od caleta da mi kupi kada je na sluzbenom putu, neki casopis o automobilima, a imao sam oko deset godina, mozda i manje, kada sam kao mali imao udes, sva sreca bez ikakvih posedica, i iste veceri dusu isplakao kada sam video na sta lici Reno 11 kojeg smo tada imali, i stalno pitao caleta, sta cemo sada, kako da ga popravimo.

Odlazak na sajam automobila, kojeg nisam nikada propustao iako ne zivim u BG-u, i tako dalje, stalno pracenje raznih auto foruma, ucenje, o fizici, mehanici, itd, pa sam se zapitao odakle tolika
ljubav, odakle potice, sta tera malo dete da toliko voli automobile...pa i traktore...

...po zvuku sam ih uvek poznavao, pa i sada, i plakao da me vode na njivu...

...pa neodoljiva potreba za stalnom voznjom, itd, da ne preterujem sa pisanjem...

A sve ovo pisem, jer znam da je velika vecina na ovom forumu ista ovakva, i stvarno je dobra tema za razmisljanje, odakle tolika
ljubav prema vozilima, i uvek sam govorio, ogromna je razlika izmedju nekog nasumicnog lika, koji govori kako obozava automobile, i koji kada prodje 406 coupe misli da je BMW, i nas koji ne samo da istinski volimo automobile, nego ih i jako dobro i poznajemo.
Ziveli drugari...