Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Re: Grčka

Post od Puzo81 »

Day Walker napisao: 26 Jun 2021, 20:41 Tigania, Sitonia…
Nerealna plaza, ostavlja utisak.

Slika
Slika
Slika
Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Prelepa plaža, i levi i desni deo ispod kafića. Nije loš ni nudistički desno, bilo dobrih cupika.

Prvi put sam iz Sartija išao dole pored mora ali mnogo je brže glavnom magistralom pa ispod nadvožnjaka levo i samo pratiti strelice na asfaltu inače se sjeb u onom lavirintu.

Slika
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Ja sam ove godine 2x izlazio preko Evzonija i oba puta je radio do 23h. Poslednji put u nekoj trećoj nedelji maja. Sad ako je posle toga menjano onda ne znam ali vidi dole citat sa zvaničnog sajta https://travel.gov.gr/#/

Travellers are allowed to enter from the land borders through the entry gates of Promachonas and Ormenio in a 24h basis and Evzonoi and Nymfaia from 07:00 to 23:00.

Po pisanju smakedonskih medija, Grci otvaraju prelaz kod Bitole (Niki) od 1.jula
https://www.mkd.mk/makedonija/politika/ ... edzhitlija

Grci su inače bili najavili otvaranje Nikija još pre Uskrsa ali ipak ne.
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Jbm ti Pargu i onu ludnicu za naći mesto za parkirati automobil Slika .
Nema šanse da ne budeš u prekršaju.Kakav li je tek haos u jeku sezone?
Skinuše sinoć meni i drugaru tablice,kao i još na desetine drugih automobila.
Inače,ovo mi je prva kazna za nepropisno parkiranje za 25+ godina vozačkog staža i morala je baš biti u Grčkoj da mi dodatno zakomplikuje život.
Pošta ne radi Nedeljom tako da tek u Ponedeljak plaćamo harač i preuzimamo tablice.
IMG_20210627_102204.jpg
Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Skidaju tablice? Idioti.
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Isto se i meni desilo u Pargi 2016.

Edit evo našao sam post
Ikac napisao: 29 Jul 2016, 18:25 Meni ove godine u Pargi pisali kaznu za nepropisno parkiranje. U celoj ulici su bila parkirana vozila uglavnom sa grčkim tablicama i ja rekoh verovatno je ok za parking i kad sam krenuo nazad sačekala me roze čestitka zakačena za brisač. 80 evra tj. 40 ukoliko se plati u roku od 10 dana. Prvo sam mislio da ne platim, ali me je naš predstavnik agencije savetovao da ipak platim, jer su se i oni nešto umrežili i dešavalo se da prave problem na granici. Inače kaznili su samo mene i vozilo ispred. Realno bio je prekršaj, posle sam tek video znak na početku ulice, ali od 20-30 automobila kaznili samo mene i auto ispred mene. I hajde da sam nekog zagradio, da nisam ostavio dovoljno prostora za prolaz, ali jbg. Kaže ovaj iz agencije da uglavnom kažnjavaju strance i rent a car automobile.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Što su idioti? Da li je nepropisno parkiran auto?

Mogli su jedino da daju 24h gratis, ko dođe po tablicu odmah, da ukloni vozilo sa tog mesta, a ko ne ukloni da plati.

Ja bih to voleo u Bgd da se desi. Svima bi kvalitet života na tim lokacijama bio bolji, samo što to ljudi ne kapiraju. Takav princip bi posledično rešio na druge načine transport, više šetnje, bajsa, itd. Nije nužno za život da lično vozilo bude na 3 koraka od mesta življenja.

Kome je neophodno da živi ili letuje na mestu odakle vidi auto sa prozora, shodno tome može da bira lokaciju, zar ne?

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:

Post od pankoz »

@ikac2000 zna o čemu govorim.ljudi tamo je zaista nemoguća misija naći parking za automobil.Nekoliko stotina automobila se parkira duž magistrale sa leve i desne strane puta,i to skoro duž celog gradića.A posebno im je taj džukački fazon što su vikendom zaređali,a prethodnih 4-5 dana nismo imali nikakvih problema.
Sjebali su nam najverovatnije sutra planirani izlet,jer ne verujem da ćemo tako brzo uspeti uplatititi kaznu i podići tablice jer je bilo jako puno poskidanih tablica te večeri.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ćitam malo o celoj situaciji, ima postova na netu o skidanju tablica godinama unazad. E, sad, koliko sam shvatio iz nekog bloga, policija ne i ide samoinicijativno i isteruje pravdu, jer shvataju problem, već neko prijavi sva ta vozila, i onda moraju da odreaguju.

Kapiram da bi i im se garaža vrlo brzo isplatila, da je izgrade.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Kompletni idioti, što bi rekao jedan naš.
U turizam se ne ide sa takvim stavom maltretiranja gostiju, a prema opisu vozila nisu ometala saobraćaj i da nije postojao normalan organizovan parking pa je idiotizam još izraženije vidljiv.

Ako se želi mesto bez automobila a da bude turistički orijentisano dobar primer kako treba je čini mi se (uglavnom negde u Istarskom delu prema Italiji) Izola gde ima veliki javni parking blizu centra gde lepo ostaviš auto i dalje nastaviš peške. Namenjeno baš turistima.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Istu priču sam ja doživeo u Nemackoj na skijanju. Nema mesta i svi se parkirali pored magistrale. Uredno. Nema znakova. Stotine automobila. Nisu ostavljali papirice. Samo posle mesec dana stigne 7 kazni..

Istra je dobro prilagođena automobilima, mada nadje se I po koji problem :) a i placa se do par evra dnevni parking..
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ćaletu u solunu jos 88. ili 89. god. skinuli tablice, tad nismo imali pojma ni sta se desilo, samo smo zatekli auto bez tablica, onda pokusavali malo da se raspitamo u okolini i neko nas uputio u prvu policijsku stanicu, ne secam se detalja bio sam klinac ali vrlo brzo je reseno, tablice vracene i nastavljen put dalje. Inace sam vidjao kasnije tokom godina da skidaju, posebnno u ulicama gde je par-nepar parkiranje a nasi turisti nisu upuceni
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Pop nitne su rešenje. :) Samo ne znam da li je istina da su umreženi tj. da li mogu da prave problem na granici, ako se ne plati kazna.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:

Post od pankoz »

Čisto sumnjam da bi ih pop nitne sprečile da poskidaju tablice.
Pročitah negde da su policajcima omiljene mušterije bili automobili sa makedonskim obeležjima.Posebno ako su tablice bile ulepljene ili zanitovane.Kidali su ih izgleda sa posebnim užitkom.
Apropo tih pop nitni,mislim da je negde u zakonu kod nas pisalo da to nije dozvoljeno.Neka me neko ispravi ako grešim.
Jutros smo drugar i ja poranili,uplatili u pošti iznos od 40€ i odneli priznanicu u policijsku stanicu gde su nam za par minuta vratili tablice.
Sada smo ponovo u igri za švrćkanje po okolnim plažama :-) .

Poslato sa Huawei P40 lite pomoću Tapatoka

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Jesi li ih pitao gde mozes da parkiras sledeci put, da ne skidaju opet?

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Odgovori